"Miksi sanotaan, että vanhempia ihmisiä pitää arvostaa? Entä jos tämä ei itse arvosta ketään, vaan piikittelee ja ilkeilee?”

Pitääkö korkean iän herättää lähimmäisissä automaattisesti kunnioitusta, riippumatta miten iäkäs henkilö itse käyttäytyy, kirjoittaja kysyy?

19.5. 21:45

Menevätkö kaikki Venäjän saamat vientitulot tosiaankin sotakassaan? Eikö siellä ole muita rahanreikiä? Itärajan tällä puolella voisimme edes pyrkiä totuudellisuuteen!

Yllätyin, että emojeilla on määrätyt merkitykset. Kokemukseni on, että kuvat ja sanatkin voivat synnyttää erilaisia mielikuvia eri ihmisillä. Onko emojien käyttöopaskin olemassa?

Sinä joka kehuit Johannes Yrttiahon kirjoitusta (SK-tekstarit 18.5.): Itänaapuri aloitti talvisodan 30.11.1939 ilman sodanjulistusta. Partisaanit tappoivat kylmäverisesti äitini serkun Seitajärvellä 1941. Vieläkö ihmettelet tämän jälkeen Suomen ja Ruotsin Nato -hakemusta vai kuulutko niihin, jotka haikailevat edelleen Terijoen hallituksen perään?

Miksi sanotaan, että vanhempia ihmisiä pitää aina arvostaa? Entä jos tämä vanhempi ihminen ei itse arvosta ketään, vaan piikittelee ja ilkeilee läheisilleen ja siinä sivussa muillekin. Kunnioitus ja arvostus pitää ansaita omilla teoillaan.

Vierestä seurannut

Turkin presidentti ei ole kuullut sanontaa "jos ei tykätä, ei tupata." Suomalaisten ja ruotsalaisten turistien matkustusrahat kelpaavat varmasti moneen muuhun kohteeseen. Presidentin omin sanoin: taivutteluun on turha vaivautua.

Olli Rehn tosiaan ajoi EU-komissaarina ollessaan Turkkia EU-jäseneksi. Samoin Romaniaa, Albaniaa jne. Nettosaajia kaikki. Me muut kustannamme, jotkut tosin eivät.

Jos Turkin presidentti pystyy estämään Suomen muuttumisen sotilasvaltioksi, käyn henkilökohtaisesti kiittämässä ja alan syömään turkinpippuria.

Oliko nyt ihan välttämätöntä sopia sateenkaarimessuja Keski-Porin kirkkoon? Eikös sinne ole kaikki olleetkaan tervetulleita kuulemaan messua tähän mennessä? Miksi nykyään halutaan erotella ihmisiä, nyt jo kirkossakin? Ei ihmisiä ja seurakuntalaisia pidä luokitella, ei myöskään suosia jotain ryhmää.

Hyvä kirjoitus Simo Pukkilalta (SK 18.5.). Se kertoi nykyisestä maapallon tilasta, kun elinmahdollisuudet, vesi ja ruokapula, ovat monissa väkirikkaissa maissa tosiasia. Eikö olisi viimeistään nyt aika ryhtyä YK:n, EU:n ja minkä tahansa muun instanssin toimesta keksimään auttamiskeinoja, miten väkiluku saataisiin suhteutettua kunkin maan ruokapulaan? Eihän tämä nykyinen, vuosikymmenien mittainen muiden maiden avustus ole ratkaisu ongelmaan. Ratkaisu olisi puuttua kulttuuriin, joka edistää jatkuvaa väestönkasvua. Maapallo ei enää riitä, eikä kestä.

Kyllä ovat opettajat kovia tekemään töitä, jos työpäivä kestää klo 23 asti. Tai sitten ovat kovia valehtelemaan. Se olisi kyllä lasten kannalta huolestuttavaa. Valitettavasti veikkaan jälkimmäistä.

Eurajoen nuoriso haluaa moposuoran, jossa voi ajaa tieliikennekelvottomilla mopoilla. Aikovatko taluttaa mopot paikan päälle? Vai vaativatko kunnalta kuljetuksen?

Hoitoalan liitot saisivat jo lopettaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltonsa. Juuri niillä hoitajat ovat halutessaan voineet parantaa tulotasoaan. Työnantaja kiittää tätä tilannetta, kun ei tarvitse ylimääräisiä maksaa, tehdään vaan pienemmällä porukalla, jos joku on pois. Nyt käy vielä niin, että kaikki muut paitsi hoitajat saavat palkkansa korotettua.

Tiistaina (17.5.) lehdessä: Sanna Marinin puhuessa eduskunnan historiallisessa keskustelussa, ihmetytti neljän ministerin kännykän käyttö. Minusta tällainen on epäkunnioittavaa puhujaa kohtaan. Saa vaikutelman, että asia ei kiinnosta.

Sähköpotkulauta "parkissa" Uudenkoiviston koulun läheisen alikulkutunnelin pimeimmässä keskikohdassa. Onneksi sentään hiukan tunnelin sivussa, ettei törmäystä pyörällä tapahtunut. Missä järki?

Suuttuminen kannattaa aina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut