"Lähdin mökille kuuntelemaan linnunlaulua ja luonnon ääniä – Mitä kuulen taas tänäkin kesänä: naapurimökin kovaäänistä musiikkia”

16.5. 21:52

Nyt veteraanilenkillä voi todellakin ihailla ympäröivää luontoa, kun ei tarvitse koko ajan katsella mihin astuu. Pitääkö aina valittaa?

Neuvo sinulle, jolle tulee paha mieli, kun veteraanilenkki ei ole entisensä (märkä, kurainen, liukas, juurakkoinen, kivinen). Porin-metsästä nimittäin löytyy ihan varmasti sinullekin riittävästi luonnontilaisia polkuja. Käytä niitä ja hiukan omaa mielikuvitustasi poluilla liikkuessasi. Vaihtelu virkistää myös lenkkeillessä ja positiivinen asenne tekee hyvää. Turha valittaminen ja laput silmillä kulkeminen toimii päinvastoin. Kiitos, kun nyt voi lenkkeillä turvallisesti veteraanipolulla myös huonojalkaiset.

On asioita, joita ei voi antaa anteeksi ja unohtaa. Tämän tulee myös Putin huomaamaan. Ystävä hädässä tunnetaan, mutta mitä jos ystävät ovat kaikonneet?

Lähdin taas mökille kuuntelemaan linnunlaulua ja luonnon ääniä. Mitä kuulen taas tänäkin kesänä? Naapurin mökin kovaäänistä musiikkia. Kaiuttimet tietysti terassilla, niin ettei omaa ääntään kuule. Eikö järki sano mitään? Jos se sanoisi, niin se kertoisi, että mökkinaapurisi ei pidä sinun musiikistasi. Kuuntele sitä omassa mökissäsi sisällä, äläkä pilaa toisten luonnonrauhaa.

Opettajalle (SK 14.5.): uskotteletko tosiaan meille tietämättömille, että työpäiväsi alkaa aamuisin klo 7–8 ja päättyy iltaisin klo 21–24? Taidat olla hidas ja toimeenpanokyvytön nykertäjä. Onnea valitsemallesi uralle!

Eikö tuota B. Virtasen kiusaamista voisi lopettaa?

Ajelin traktorimönkijän perässä. Todellinen vauhti 93 km/h. Lehti voisi tehdä jutun, mitä kiinnijääminen kustantaa. Sakot, muutostyöt, verot, muutoskatsastus, ajokortin siirtyminen ym. Niin, ja se turvallisuus myös.

Tämän kaiken Nato-huuman keskellä kannattaa muistaa, että ratkaisu tehdään –  jos tehdään – pakkotilanteessa, jonka Putin aiheutti. Kyseessä ei siis ole minkäänlainen ennalta Niinistön ja Marinin suunnittelema toimi, vaan pakkorako. Jonka vielä moni maa näemmä kyseenalaistaa. Ei siis jaeta papukaijamerkkejä liian aikaisin. Venäjä maksaa mitä tahansa Turkille, jotta liittyminen kaatuu.

Minusta Sauli Niinistön neuvo Putinille katsoa peiliin sopii hyvin myös muihinkin erimielisyyksiin. Helpointa maailmassa on lyödä välit poikki, mutta niiden palauttaminen vaatii muutakin kuin peiliä.

Kiitos Antti Roine (SK 13.5.), puhuit asiaa mielipidekirjoituksessa ”Miksi rumia taloja rakennetaan?” Kyllä vanhasta arkkitehtuurista saisi ottaa oppia tämän päivän rakentamiseen. Kivi-Porissa sentään silmä lepää.

Turkin Erdogan tietää, että maassamme on terroristijärjestöjä. Mitähän muuta tietoa hänellä on? Siis miehellä, jonka hallitsemaa maata Olli Rehn ajoi EU-jäseneksi kuin käärmettä pyssyyn silloin, kun tämä oli EU-komissaarina.

Tästähän voi tulla mielenkiintoinen ennakkotapaus (SK 14.5.): jos jäät kiinni myymälävarkaudesta, kiellä ruumiintarkastus, koska sinuakaan ei saa "kopeloida", kieltäydy allekirjoittamasta rikosilmoitusta, koska kyseessä "väärinkäsitys".

Kovasti sähköpotkulaudat aiheuttavat närästystä ja joku jopa vaati potkulautoihin puhallustestiä (SK 12.5.). Rattijuopumusonnettomuuksissa kuolee vuosittain 50 henkeä, eikä täällä kukaan vaadi autoihin laitetta, joka estäisi kännissä ajamisen. Eiköhän laiteta ensin isot asiat kuntoon ja sitten vasta aletaan näpertelemään sähköpotkulautojen kanssa.

Reilu viikko sitten ajellessani Nakkilan kohdilla Poriin päin minua vastaan tuli pitkä kolonna panssarivaunuja ja muita armeijan ajoneuvoja. Kummastelin sitä, miksi näky herätti minussa hyvää mieltä. Vasta myöhemmin tajusin, että hyvä mieli johtui siitä, että asun maassa, jossa panssarivaunujen näkemistä ei tarvitse pelästyä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut