"Siinä vasta eläinrääkkääjä, joka vei pieniltä kissanpennuilta emon – Kun saadaan kiinni, niin linnaan tai valtavat sakot”

Tekstaripalstalla kirjoitetaan tällä kertaa muun muassa asenteesta naapureihin ja vanhusten ravitsemuksesta.

Pentujen jättäminen ilman emoaan puhuttaa tekstareissa.

14.5. 20:00

Miten Satakunnan Kansa voi julkaista (12.5.) olutraadin vertailua, jossa ei ole Karhua mukana?

Nalle-fani

Hyvät kriitikkoni, kannatatteko siis valtion ja kuntien asioiden hoitamista yksinomaan velkarahalla? Mielenkiintoista.

Antti Pekola

SK:ssa ollut kirjoitus (7.5.) ikäihmisen aterioista: olen seurannut kotona asuvaa, joka nyt on laitoksessa. Kotona sai monipuolista ateriaa, nyt ei puhettakaan siitä. Itse olin paikalla kun tuotiin silakasta tehtyä kiusausta. Sitä kyllä oli monen päivän annos lautasella, pieni leipä ilman mitään lisuketta ja maitolasi. Ei mitään vihannekseen viittaavaa näkynyt. Kukahan puuttuisi näihin? Vastaukseksi parannusehdotuksiin sanotaan vaan, että ”on liian kallista.”

Onko asenne naapureihin niin muuttunut, ettei osata asettua toisen asemaan? Muistan nuorena, kun Toejoenrannalla naapureina asui erilaisia ihmisiä: jotkut ryyppäsivät, joku oli muistisairas, jotkut muuten vaan vähän erikoisesti käyttäytyviä. Me lapset opimme elämään erilaisten ihmisten kanssa ja ymmärtämään sitä itse elämää. Nyt elämää parhaat muistot välittyvät juuri näistä asioista, lämmöstä.

Miten kuntoutuslaitos muuttaisi messualueen ihmiset yhtäkkiä arvottomiksi? Eivät mitkään sairaiden ihmisten laitokset ole siten toimineet missään muuallakaan. Asiasta valittanut kirjoittaja taitaa itse olla parempi ihminen kuin me muut, joiden asuinalueilla kaikenlaisia laitoksia jo on.

Sisä- ja oikeusministeriön mukaan rajoja ei voida sulkea missään tilanteessa, ei edes hybridivaikutuksen alla, jos Venäjä työntää väkeä rajan yli. Näin väittää kuulemma myös EU. Mitä tapahtui kaksi vuotta sitten, kun korona tuli? No, rajat menivät kiinni.

Lintujen katselu on hieno harrastus, mutta siihen on parempiakin tapoja kuin seisoskella tuijottamassa päivästä toiseen toisten ihmisten pihoja.

Siinä vasta eläinrääkkääjä, joka vei pieniltä kissanpennuilta emon. Jos ja kun saadaan kiinni, niin linnaan tai valtavat sakot.

Määrätyt tahot ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Suomen pitää lisätä hakkuita, kun tuonti Venäjältä loppuu. En ymmärrä, kun nämä samat tahot ovat huolissaan globaalista ilmastonmuutoksesta, niin mitä eroa sillä on, kaadetaanko puut täältä vai 400 kilometriä idemmästä? Edellä esitetystä käy hyvin julki se, että em. tahojen intressit ovat aivan muualla kuin ilmastonmuutoksessa.

Riihikedon kadut tursuavat asukaspysäköinnin lisäksi koululaisten ja opiskelijoiden ajoneuvoista. Kun suurlukio vielä syksyllä aloittaa, kaupunki kyennee avaamaan tyhjänä vuosikausia olleen tyttöjen ammattikoulun sisäpihan päiväpysäköintikäyttöön?

Huomattava osa ikääntyneistä kärsii kuulonalenemasta, mikä vaikeuttaa päivittäisiä toimintamahdollisuuksia niin työssä kuin harrastuksissa olennaisesti. Samaan aikaan kuulohuolto heikentää roimasti palveluitaan. Aikaisemmin kuulokojeen sai korjautettua Satasairaalassa tiettynä aikana odottaessa. Nyt tämä mahdollisuus on poistettu, samalla on luovuttu laitteiden vuosihuollosta ja rikkoutunut koje pitää lähettää postissa. Korjaus kestää viikkokausia ja korjattu laite viipyy postissa vielä vähintään viikon. Koko tämä aika pitäisi jotenkin pärjätä joko kokonaan ilman kuulokojetta tai sitten jonkin vajaasti toimivan vanhan laitteen kanssa. Ongelma ei poistu sillä, että asiakasmäärän lisääntyessä vähennetään palvelua, liekö vammaislain mukaistakaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut