”Tuulimyllyjä voisi rakentaa Karjarantaan, kun siellä on tilaa – Ei se Hanhiluotokaan huono paikka niille olisi”

10.5. 20:10

Veikkaisin, että syy voitonpäivän juhlallisuuksien latistuneeseen tunnelmaan ja ylilentojen peruuntumiseen on Venäjän asevoimien komentaja Valeri Gerasimovin vakava loukkaantuminen ellei peräti menehtyminen Ukrainan sodassa. Putin ei ollut selvästikään entisensä silmäillessään paraatissa Venäjän puolustusministeri Sergei Soigun suuntaan. Vai onko Gerasimov kenties otettu sotavangiksi? Tai loikannut länteen?

Tuulimyllyjä voisi varmaan rakentaa Karjarantaan, kun siellä on tilaa. Ei se Hanhiluotokaan huono paikka niille olisi. Vanhan Shellinkin pihaan sopisi, eka siihen sillan viereen.

Erityishenkilöiden asumisen suunnittelua Porin Karjarantaan vastustetaan. Näin on 30 vuoden aikana tapahtunut myös Säkylässä, Rauman Kinnon alueella, Ulvilan Ravanissa ja Liedon Verkatehtaalla. Ei ihminen ole muuttunut; inkluusio vaan kehittyy niin hitaasti.

Nakkilan maastoissa täräytti Mikko Kauppinen lupaavan esityksen. Vähän kilpaillut, mutta kilometrejä on kertynyt pankkiin jo vuosia, eikä niitä ole kerätty sähkölaudalla seisoskellen.

Mikä mahtaa olla selitys, että olen asunut 14 vuotta Viikinäinen-kaupunginosassa ja yhtään kylttiä ei näy ohjaamassa alueelle? Kun taas viisi kylttiä on ohjaamassa Tuorsniemeen kilometrin matkalla, Vähärauman R-kioskilta kukkaympyrään. Miksi niin paljon pitää ohjata Tuorsniemeen?

Suomessa hoitajapula vaan pahenee ja suurin syy on hoitajien itse tekemä myyräntyö. Vai haluatteko alalle, jota mediassa työntekijät haukkuvat jatkuvasti? Ette ikinä saa helpotusta työhönne, koska olette pilanneet maineenne. Ei raha auta jaksamaan ja lisää henkilökuntaa on mahdoton saada. Jos joku erehtyy tulemaan, kyllä naisvaltaisella alalla saa pian "nenilleen" ja nuoret jäävät pelosta pois huonon ilmapiirin takia.

Voiskohan nuo palkkavertailut jo lopettaa. Insinööri ei osaisi/tietäisi lähi- ja sairaanhoitajan töistä mitään. Eikä päinvastoin. Hoidetaan siis jokainen oma palkkavaatimuksemme, siihen on kaikilla sama mahdollisuus. Ja sinä, joka sanoit eläkkeen olevan 52 prosenttia palkasta, tutkipa tarkemmin, mistä eläke koostuu. Googlettamalla löytyy. Vaikuttaa mm. työvuodet ja maksettu eläkemaksu.

Alkaa mennä hermo palkastansa valittajiin. Eikö olisi hoitajienkin ja muiden avustajien järkevää ottaa selvää alan palkkauksesta, ettei tarvitse 10–20 vuoden päästä valittaa palkan pienuutta ja työn raskautta.

Kiva kuulla (tekstari 8.5.), että kouluterveydenhuolto kiinnittää huomiota koulujen sisäilmaongelmiin ja kiertää koulurakennukset terveystarkastajan kanssa säännöllisesti. Näiden kierrosta johtopäätökset eivät kuitenkaan tule poliittisten päätöksentekijöiden käyttöön. Ilman tietoa ei voi tehdä päätöksiä korjausrahoituksesta. Päätöksentekijä saa tiedon monesti vasta sitten, kun viranomainen on asettanut rakennuksen käyttökieltoon. Sitä ennen tietoa saa lähinnä rakennusten käyttäjien yhteydenottojen kautta.

Minna Haavisto

Lopettakaa tuo jatkuva valitus jonninjoutavista asioista. Katsokaa Ukrainan sodasta muutama uutiskuva ja -klippi. Viimeistään sen jälkeen kaikkien pitäisi huomata, että meillähän on Suomessa asiat oikein hyvin.

Ovatko ihmiset todellakin niin laiskoja, etteivät jaksa kävellä Ulvilan kirkon parkkipaikalta hautausmaalle, vaan jättävät autot Kirkkotien varteen bussipysäkille sekä ajoradalle?

Antti Pekola (SK-tekstarit 9.5.), haluat Suomen yövartijavaltioksi, jossa ei ole mahdollisuuksien tasa-arvoa, eikä täten vapautta. Onneksi me muut kammoksumme tuollaista.

Antti Pekola, pitäisikö mielestäsi vesi yksityistää, kuten sähkönsiirto?Kansallisvarantojen myyntiä edesauttavat poliitikot pitäisi laittaa hoitoon.

Tapio Käkelä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut