”Aina on puhuttu, että elintarvikkeiden tulee olla edullisia kuluttajille – Tätä systeemiä kutsutaan alati erheellisesti maataloustueksi, kun se on nimenomaan kuluttajien tukemista”

Maataloustuki on käytännössä kuluttajien elintarvikeostosten tukemista, kirjoittaja toteaa.

5.5. 20:00

Enson nuorten solistien konsertin televisiointia kritisoineelle (SK-tekstarit 4.5.) ihan vaan tiedoksi, että kyllä ne nuoret harjoittelee ilman televisiointiakin. Aikaisempien nuorten joukoista ovat nousseet monet maailmankuulut suomalaiset upeat muusikot. Verovaroja laitetaan moneen turhempaankin.

Mika Tuhkaselle: alkoholilain uudistusta ja pienpanimojen aseman parantamista on turha odottaa niin kauan, kun THL:n pääjohtaja istuu Alkon hallituksessa. THL keksii sellaiset kansanterveyden menettämisen kauhuskenaariot, ettei poliitikot uskalla tehdä asiassa päätöksiä. Kukaan ei tunnu huomaavan, että THL:stä on tehty Alkon edunvalvoja.

Eivät edes Porin kaupunki ja Porin seurakunnat vastaa nuoren kesätyöpaikkahakemukseen.

Aina on puhuttu niin Suomessa kuin Euroopassa siitä, että elintarvikkeiden tulee olla edullisia kuluttajille. Jotta myös vähemmän ansaitsevat pärjäävät kohtuudella. Tätä systeemiä kutsutaan alati erheellisesti maataloustueksi, kun se on nimenomaan kuluttajien tukemista. Jotta rahaa riittää muulle tuhlaamiselle, kuten puhelimille. Vaikka elintarvikkeiden kuvittelisi olevan sitä, mistä pitäisi maksaa.

Milloin täällä tajutaan, että palkkataso ei korreloi koulutustason kanssa? Palkka koostuu monesta asiasta, joista yksi tärkeimmistä on työnantajan palkanmaksukyky, toinen on työntekijän kyky tuottaa rahaa palkanmaksajalleen. Kaikki insinöörit eivät saa huippupalkkaa ja kaikki hoitajat eivät ole palkkakuopassa.

Sote-ala kaipaa inhimillisyyttä myös Porissa. Pelolla johtaminen voisi jo loppua 2020-luvulla. Aina uhkailtu, että tulijoita on. Onko?

Nykyinen SAK on Elorannan johdolla pelkkä kumileimasin. Ensin pikavippihallitus poisti eläkeputken ja nyt astui voimaan uusi työnhakumalli. Minkähän puolesta vasemmistoliitto marssii liput liehuen, kun yhtäkkiä käännettiin kelkka duunarien etuja heikentäen?

Polkupyöräetu pikaisesti myös Porin kaupungin työntekijöille. Laajalti jo muualla käytössä.

Lyödäänkö vetoa, että Ukraina voittaa euroviisut, vaikka laulaisi ukkonooan penkin alta?

Olisiko Suomen mahdollista ostaa Norjan öljyä? Miksei siitä asiasta puhuta?

Tuon hienompaa ideaa ei olekaan kuin Kirjuriin oma tunnus: Sulkakynä. Ja kaikki asiat ja byrokraattiset luvat ovat kunnossa, jopa valtaosa rahoituksesta. Mikä nyt mättää tuon upean Kirvatsi-tunnuksen toteutuksessa? Nyt vois Aino-Maija Luukkonen vieläkin parantaa mainettaan päättämällä myöntää tuon puuttuvan 8 000 euroa hankkeelle. Jäis hänestäkin samalla "muistomerkki".

Nyt alkoi kiinnostaa (SK-tekstarit 30.4.). Minkälainen aparaatti se sähköinen kauko-ohjattava seksilaite on, ja saako niitä Prismasta?

Kuntosaliyrittäjä. Kannattaa kiinnittää huomiota siisteyteen ja hygieenisyyteen siivoamisessa – hanskat kädessä otetaan roskat roskiksesta ja sitten samoin käsin pidellään kaikki ovet ym. paikat mennen tullen. Hei haloo.

Zorro kääntyy nyt haudassaan.

Lenni Lehtonen, kirjoitat asiaa (SK 30.4.). Pandemialle emme voineet mitään, mutta koulutuspolitiikka romahti Sanni Grahn-Laasosen opetusministeriaikana. Muistaako kukaan? Tuttuni ei päässyt opiskelemaan suomen kieltä, vaikka arvosana oli E. Syynä matematiikasta saatu B. Hänen kaverinsa opiskelee parhaillaan suomen kieltä yliopistossa, äidinkielen arvosana ylioppilastodistuksessa oli B, mutta pitkästä matikasta oli tullut E. Grahn-Laasosen aikana ajettiin sivistystä ja yliopistoja alas. Päättäjien silmissä kiilsi vain raha ja kilpailukyky. Nyt on sentään menty parempaan suuntaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut