"On muuten ylivoimaisen hyvä sytyke saunanpesän sytytyksessä tuo käytetty maski”

Olen keräillyt kaikki näkemäni hylätyt maskit sytykkeeksi, kirjoittaja toteaa.

26.4. 20:00

Miten niin siirrytään kolmipäiväiseen postinjakoon, jos laki menee läpi? Ei ainakaan vuoteen tänne ole jaettu postia kuin kolmena päivänä – tai kahtena, jos maanantai on arkipyhä.

Paikallinen jäteyhtiö lähetti kotitalouksille kirjeen, jonka mukaan jäteastia on puhdistettava itse tai tilattava heiltä maksullinen pesupalvelu. Unohtivat kuitenkin mainita, että se koskee vähintään viiden talouden taloyhtiöitä, ei yksittäisiä kotitalouksia.

Koittakaa nyt vihreät saada porukkanne ymmärtämään, että poliisilla on tärkeämpiä töitä kuin kärrätä kannattajianne pois poliisin keskeyttämistä (SK 22.4. sivu A10) mielenosoituksista.

Äänettömät pyöräilijät ovat hengenvaarallisia kävelijöiden joukossa. Pyörällä sama nopeus kuin autolla, joten pyörät kuuluvat autojen rinnalle maantielle.

Voisiko joku kertoa, että mitä tapahtuu Toejoen seurojentalon tontilla?

Keksinnöt syntyvät joskus vahingossa. On muuten ylivoimaisen hyvä sytyke saunanpesän sytytyksessä tuo käytetty maski. Olen keräillyt kaikki näkemäni hylätyt maskit ja se on aina "laaki ja vainaa", kun pesä syttyy. Kokeilkaapa.

Oi aikoja, oi tapoja: useassa porilaisessa lounaspaikassa näkyy päivittäin nuoria miehiä lippikset syvällä päässä nauttimassa pöydän antimista.

On paljon ihmisiä, jotka välittävät kissoistaan ja haluavat pitää ne sisäkissoina ja kotopihassa. Pienestä pitäen panta ja hihna. Oppii kyllä. Iso häkki pihaan, pensaita, puita, suojaa. Kyllä viihtyy. Ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Kissat luonnossa. Huom! Mutta ei toisten pihoissa. Pihapiirissä olevia oravia raahataan pitkin pihaa, kauhea huuto, kiusataan ennen kuin tapetaan ja syödään. Päästäiset ja punarinnat tappaa, mutta ei syö. Tekeekö koira niin: ei. Kissat tekee poikaset toisten rakennuksiin, kotona ei ehkä ole tilaa lisääntyä. Tekeekö ihmisen paras ystävä niin: ei.

Sinä joka niin kovasti kissoja puolustat, niin kerropa montako kissaa on sokeiden oppaana, poliisien työkaverina ja tullissa huumeita etsimässä. Ei yhtään. Kyllä ne on hiiriä pyydystämässä.

Onko artisteilla ulkonäköpaineita, kun Kirvatsin Jytän ilmoitukseen laitettu nuoruuden kuvat vuosikymmenten takaa?

Samaa mieltä 23.4. kirjoittajan kanssa. Arvostettu ja kirjansa lukenut Teemu Keskisarja totesi taannoin yks'kantaan, että Ruotsissa ei ole ollut, eikä tule olemaan hallitusta joka Suomea auttaisi. Eihän siellä ole koskaan sodittu. Historiaa lukemalla jo tyhmempikin tajuaa asian. Suomalaiset ovat muutenkin liian sinisilmäisiä ja hyväuskoisia monessa asiassa.

Oliko Powerissa kamerat ja hälyttimet rikki?

Ukrainan jälleenrakennus on rahoitettava Venäjän valtion jäädytetyistä 300 miljardista dollarista. Loput 1000 miljardia Venäjän ja oligarkian maksamina sotakorvauksina.

Stalinin Venäjä pommitti oman lähetystörakennuksensa Helsingissä sodan aikana hajalle. Suomi maksoi ja rakensi heille uuden ja paremman. Tämä on venäläinen tapa hoitaa asioita.

Tupakoitsijat on ihan oma rotunsa. Suuttuvat, kun huomauttaa tupakantumppien maahan heittämisestä.

Maailma nauraa Suomen itsetunnolle: oma raha on menetetty, itsenäisyys annettu kynällä EU:lle ja puolustus USA:n kakkosarmeija Natolle. Euroviisuissa notkutaan, eikä kehdata laulaa maan omalla kielellä.

Hallituksemme, olkoon sitten vaikka kokematonkin, ei vie meitä Natoon. Päätöksen asiasta tekee eduskuntamme.

Kotkat voivat lentää matalalla, mutta kanat eivät koskaan korkealla. Näin on.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut