"Onkohan vesijettivuokraamo tietoinen, että Porin jokirannasta on Nakkilaan asti 10 km/h nopeusrajoitus Kokemäenjoen vesistössä?”

Kokemäenjoen nopeusrajoitukset koskevat myös vesiskoottereita, kirjoittaja muistuttaa.

25.4. 20:45

Kuvitteleeko joku Venäjän joskus maksavan sotakorvauksia?

Kova kiire Natoon. Älkäämme kuitenkaan unohtako, että meitä on myös asiasta varoitettu. Toistaako historia itseään?

Jos me joudumme puolustamaan Baltian maita liityttyämme Natoon, niin joudumme myös osallistumaan roistovaltio USA:n hyökkäyksiin ympäri maailmaa. Kokematon hallituksemme vie meitä tuhoon. Suomen tulevaisuus Natossa on pelkkiä kriisejä, epävarmuutta ja pelkoja.

Nyt kun on vappumarssit taas sallittu, niin toivon, ettei teillä näy punalippua. Sillä tuette Venäjää.

USA tappoi Vietnamin, Irakin ja Afganistanin sodissa paljon viattomia ihmisiä. Otettiinko kauppojen hyllyiltä amerikkalaiset tuotteet pois ? Entä saiko miehittäjä rangaistusta? Katsokaa peiliin Suomen päättäjät – ehkä peilikuvanne osaa hävetä, te ette, sillä olette niin naiiveja.

Lapsi katsoi tv-uutisia, jossa ison maan presidentti puhui kummallisia ja näytti sairaalta. Lapsi sanoi: voisiko tuohon maahan valita terveen presidentin.

Harjavallan akkutehtaan ympäristölupa hylättiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Tehdas koitti kepillä jäätä, kun yritti saada luvan laskea 115 tonnia vuorokaudessa sulfaattia jokeen. Voisivat lopettaa ruikuttamisen ja rakentaa sellaisen järjestelmän, joka ei pilaa vesistöjä. Vihreä siirtymä vaikuttaa enemmänkin mustalta siirtymältä.

Akkutehtaalle väärä kunta. Porissa menee heittämällä läpi mikä tahansa tuhkanpesu- tai muu jäteprojekti. Yksi oikea tuotantolaitoskin olisi näiden kaatopaikkahankkeiden siivellä onnistunut.

Tomi Lähdeniemi. Kun BASF:n tehtaan tarkoitus oli/on tuottaa "vihreää akkutuotantoa", niin miksi ihmeessä yli 60 miljardin firma vaarantaa koko ideansa sillä, että altistaa luontoa ja jokea sanotuilla päästöillä. Jos lopputuotteen tavoite on olla luontoystävällinen, niin täytyy tuotannon prosessin olla sitä myös. Miksi turhaan mennä heikoille jäille ja altistaa joen alajuoksu, jälleen. Olisiko nykyinen paperiteollisuus hyvä malli BASF:lle suljettuine kiertoineen?

Onkohan vesijettivuokraamo tietoinen, että Porin jokirannasta on Nakkilaan asti 10 km/h nopeusrajoitus Kokemäenjoen vesistössä?

SK:ssa (25.4.) oli tekstiviesti, jossa yksi ratkaisu hoitajapulaan olisi näiden koulutukseen menneiden valtion rahojen takaisinperintä ulkomaille muuttavilta hoitajilta. Miten tällainen ratkaisu vaikuttaisi hoitajapulaan, kysyy epätietoinen?

Millariikka on omaksunut Putinin opit ay-liikkeen voiton päivän saavuttamiseksi. Hoitajien yllyttämistä joukkoirtisanoutumisiin ja potilaiden jättämistä kuolemaan kutsutaan "pelastusoperaatioksi".

Ruotsin mellakoista kansanedustaja Marttinen kirjoitti mielenkiintoisen kolumnin (SK 22.4.). Kolumnissaan Marttinen tuo esille tarpeen poliisien määrärahojen lisäämiseen. Totta, poliisin määrärahojen lisääminen olisi tärkeä asia, mutta sillä vain peitellään olemassa olevaa rakenteellista virhettä. Tärkeämpää olisi ensimmäiseksi puuttua tuon juurisyyn korjaamiseen, miksi näitä mellakoita on. Jos tehtaassa putki on rikki ja se vuotaa lattialle, onko tärkeää, että palkataan paljon siistijöitä pitämään tehdas siistinä vuotavan putken kohdalta? Vai pitäisikö kenties korjata tuo vuotava putki, niin ei tarvitsisi palkata lisää siistijöitä. Kaikki tietävät juurisyyn, mutta kukaan ei tee asialle mitään. Miksi?

Erityiskiitos niille, jotka ovat tehneet Luvian Laitakarista silmiä hivelevän hienon rantakeitaan aikaisemman puskittuneen pöheikön sijaan. Tätä oli jo odotettu ja toivottu. Nyt näkyy vihdoinkin meri.

Liian moni äitinsä rahat törsännyt tytär pääsee kuin koira veräjästä. Mitäpä jos laitetaan rankkurit töihin?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut