”En ymmärrä alkuunkaan sitä kuumassa vedessä lilluttelua”

Tekstaripalstalla esitetään monta kysymystä, mutta vastauksia vähänlaisesti.

Moni pitää kylpypaljussa kellimisestä, mutta tekstarin lähettäjä ei voi sitä ymmärtää. Kuva on vuodelta 2017 Toijalan Paljujen yöstä.

21.4. 19:23

Liikuttavaa tämä Sdp:n vuodatus pormestarimallin häviämisen johdosta. Eikö juuri politiikan takia Pori ole siinä missä on? Kaupungin johtoon tarvitaan täysin uudenlaista otetta. Ennen kaikkea ulospäin suuntautuvaa osaamista ja valovoimaista, innostunutta ja iloista asennetta. Poliitikkojen talutusnarussa olevaa asenteellista keulakuvaa emme kestä!

Ilmanlaatu kaupungeissa paranisi huomattavasti, jos ymmärrettäisiin heti keväällä putsata ajoteiden reunat. Isot autot kuten rekat ja kuorma-autot nostattavat teiden reunoissa olevan kuivuneen kuran pölyksi ilmaan. Vilkkaasti liikennöidyn Paanakedonkadun reunoja ei olla varmaankaan koskaan putsattu. Ajoteiden reunat ovat yleisesti ympäri vuoden kamalassa kunnossa.

Miksi lehdistössä pidetään maalle muuttoa jotenkin poikkeuksellisena ja outona. Kun outoa ja ihmeellistä todella on kaupunkiin muutto. Sitä voi ihmetellä. Matti Tuominen

Miksi poliitikot onnittelevat toisiaan (SK 20.4.)?

Miksi eläkeläisiä valitaan hyvinvointialueen johtopaikoille? Eikö senkin rahan ansaitsisi joku nuorempi?

Kertokaapa viisaammat, miksi kaivinkoneella ajo Ruosniementiellä Murtosenmutkassa saa koko talon heilumaan? Muu raskas liikenne, kuten rekka, ei tee tätä haittaa. Voisiko haittaa vähentää ajamalla hiljempaa suurella työkoneella?

Toivottavasti valinta Satakunnan hyvinvointialueen johtajasta osui oikeaan. Paljon ihmisten veroeuroja kuitenkin kuluu kyseisen organisaation kuluihin ja johtajan ynnä muihin palkkoihin. Toivottavasti myös valitulla johtajalla on empatiakyky kohdallaan.

Lopetin Ahlaisten vesijohtoveden käytön ruokavetenä noin viikko sitten. Nyt keitetään kahvit ja ruuat kaupasta ostettuun lähdeveteen. Mahakipu on loppunut ja kevät hymyilee. Vaikka Ahlaisissa vesi olisi kuinka direktiivien mukaista, niin tiski- ja pyykkivedeksi se kelpaa, ja mun omat direktiivit valitsi terveyden ja kalliimman vaihtoehdon.

Tapparan valmentaja totesi urheiluruudussa viisaasti. Meidän on pelattava omaa peliä. Nerokasta.

Paljuista puheen ollen (SK 20.4.): en ymmärrä alkuunkaan sitä kuumassa vedessä lilluttelua.

Erkki Teikarin Yliö-kirjoitus 16.4.2022 Öölannin sota oli kauhua. Oli mielenkiintoinen kirjoitus, jossa tuotiin esille Ahvenanmaalla Eckerön posti- ja tullirakennus, jonka rakensi Nikolai I vuonna 1828 mahtaillakseen ruotsalaisille. Olen tutustunut kohteeseen ja se oli mielenkiintoinen. Esa J. Wahlman

Ei merimetsot ole ostaneet ainuttakaan saarta ei Raumalta, eikä muualtakaan. Kun ne muuttaa talveksi pois, ei silloin rakentaminen niitä häiritse yhtään.

Lämmitys vie energiaa, se on selvää. Ja asteetkin voivat olla turhan korkeita. Ja viimeiset asteet ovat aina kalleimpia. Mutta älkää unohtako nyt rajusti yleistynyttä jäähdytysvimmaa, joka vasta energiaa vie. Varmasti enemmän astetta kohden kuin lämmitys.

Ei olisi saanut äänestää yhtään poliitikkoa sote-vaaleissa, taas on muhkea soppa syntynyt vallasta ja rahasta, itse asiasta viis! Masentavaa! Erkki Normia

Koska katujen kunnossapito voisi täyttää vanhan aseman vieressä olevan montun? On vaarallinen, auton renkaat ja iskurit koetuksella. Lähellä asuva

Kun hyvinvointialueet tulevat, niin eikö henkilöstö siirry silloin samalle työnantajalle, jolloin pitäisi palkkataso harmonisoida samassa työtehtävässä. Eli pääkaupunkiseudun korkeampi palkkataso määrää pohjan.

Viime joulukuussa, kun täällä kirjoiteltiin oudosta hurinasta, niin se loppui silloin, nyt se jatkuu jälleen 8.4. alkaen. Kiva homma, mistä tämä tulee?

Sinulle huhtikuun lumenluoja. Ilmasto ei lämpene, se muuttuu. Siksi puhutaan ilmastonmuutoksesta. Se tarkoittaa juuri tätä, huhtikuisia lumenluonteja.

Kuka on vastuussa Luvian Laitakarista? Älkää menkö katsomaan; tulee taatusti paha ja mieli pesineiden lintujen ja tuhotun metsäisen luonnon puolesta!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut