Minäkin laitoin kuusi koivuklapia takkaan ja päältä sytytin ilman munakennoa – ei syttyny

Suuri klapinsytytyskeskustelu jatkuu tekstaripalstalla. Välillä roimitaan myös poliitikkoja.

Joku on ainakin tätä arkistokuvaa otettaessa saanut todistettavasti klapit palamaan päältä sytyttämällä.

31.3. 20:00

Sinulle, joka kirjoitit koirien haukkumisen häiritsevyydestä. Olen kanssasi samaa mieltä asiasta, mutta kannattaisi pudottaa asianomaiselle lappu postilaatikkoon, jotta osuu oikeaan osoitteeseen ja menee viesti perille. Koira minullakin

Mitä ihmettä! Säkylässä jaetaan jotain murteella kirjoitettua aapista maahanmuuttajalapsille. Onpa älynväläys. Eihän sitä murretta ymmärrä kukaan lähipaikkakuntalainen suomalainenkaan. Näinkö saadaan nämä nuoret integroitua yhteiskuntaan.

Digitalisaation piti alentaa kustannuksia, nopeuttaa asioiden hoitoa ja vähentää energian käyttöä. Päinvastoin on käynyt kaikissa näissä tapauksissa. Moninaiset palvelumaksut ovat nostaneet hintoja. Puhelinoperaattorin kuukausimaksu on noussut kahdeksassa vuodessa 20-kertaiseksi. Autoliikkeestä sai 90-luvulla hinnaston noin 15 sekunnissa, nykyään siihen menee vähintään puoli tuntia.

Kankaanpään kaupungin vastaus Järvenpäälle oli selkeä – jopa niin selkeä, että lukijalle voi syntyä olo, että mitä epäselvää siinä alun alkaen edes oli. No, eihän siinä ollutkaan. Varustekassimies

Minäkin laitoin kuusi koivuklapia takkaan ja päältä sytytin ilman munakennoa. Ei syttyny. Missähän vika. No siinä, kun asioita tehdään väärin ja sitte tänne vingutaan ja kirjoitellaan.

Netistä löytyy vaikkapa googlettamalla ihan hyviä ja toimivia ohjeita päältä sytyttämiseen. Ei tarvita pahveja, papereita taikka muita roskia, muutama kiehinen riittää. Jos ei näiden ohjeiden avulla saa nuotiota syttymään, kannattaa ehkä pysyä kaukana tulitikuista ja muistakin tulentekovälineistä.

Jos ja kun sinulla on kuivaa koivuklapia, et edes tarvitse ylimääräistä sytykettä. Repäise vain tuohta, sytytä – ja johan roihuaa! Tietenkään niitä viittä klapia ei aseteta vierekkäin yhteen riviin...

Ihmettelen tuota kevyen liikenteen touhua. Porissa on monta risteystä, jossa heille kolmio. Mutta miksi heille olevat kolmiot ovat siellä yläilmoissa, eikä siinä heti kävelijän tai pyöräilijän näkökentässä? Surutta kuljetaan, kun ollaan liikkeellä oletuksella, että se auto väistää. Näin on useimmiten, mutta entä se yksi?

Voi Järkäle! En ikinä olis uskonu, et Poris järjenvalo pilkahtas. Sokeil taitaa ol vähä muitaki ongelmii kun bussit. Ei kai kukaa näkevä voi ol kateelline ilmaiskuljetuksista? Toivon et jatkuu iäisesti!

Kun verrataan Suomen Nato-tilannetta Itävaltaan, kannattaa huomioida, että Itävalta on turvallisesti Nato-maiden ympäröimä.

Meidän taloyhtiöön tehtiin tupakointipaikat ulos, mutta ei auttanut. Oli pakko terveydellisistä syistä laittaa asunto myyntiin.

Nyt on kevät ja kohta alkaa pihatyöt. Nyt katseet ylöspäin ja tarkistakaa puidenne kunto nimittäin terveen puun kaatuminen talon päälle korvataan aina talon omistajan vakuutuksesta. Lahon puun kaatuminen naapurin talon päälle korvataan sen vakuutuksesta, kenen tontilla puu oli. Kaupungin vuokratontilla puut ovat talon omistajan vastuulla. Huonokuntoisia puita näkyy kasvan monessa pihassa. Koskee myös asumattomia kiinteistöjä joissa talo lahoaa ja puut sen mukana.

Voi elämän kevät. Isot, hyvinvoivan näköiset miehet kiistelevät siitä mitä, tuli tehtyä ja valtuutetut, kuka saa eniten rahaa. Tämäkö oli soten tarkoitus.

Hoitajien palkankorotukset menee hyvinvointialueen poliitikkojen taskuun kokouspalkkioina. Poliitikoilla on tunnetusti pohjaton tasku, joten jääköhän niihin sote-palveluihin ropoakaan? Kysyy sairas kuntalainen.

Hyvinvointialueen jokaisen luottamushenkilön palkkio tulee olla kokousperustainen, muutoin esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja voi puuhailla mitä tahansa muuta kivaa hyvällä palkalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut