”Kerrostaloissa on nykyään ’vakituisia asukkaita’, jotka eivät maksa vesimaksua – Asukkaat myös jakelevat avaimia vaihtuville kumppaneilleen"

Tekstaripalstalla puhuttavat muun muassa takkatulen sytytystekniikka ja polttoaineen hinta.

Kirjoittajan mukaan kerrostaloissa asuu ihmisiä, jotka eivät ole kirjoilla asunnossa.

26.3. 20:00

Pyörätiellä aamutuimaan kävelee kolme aikuista leveästi rinnakkain. Mietin kummalta puolelta ohitan. Yksi huomaa ja väistää. Selkäni takaa kuuluu" eiks noil pyöril oo kelloo". Onko se pyöräilijän vastuu kokonaan? Kävelijät vois valita puolensa. Kun soitat kelloa, kävelijä pomppaa sille puolelle mihin itse yrität.

Kevätmurheita

Kun paperikone tekee paperirullan, saadaan rahaa. Paperiteollisuuden henkilökunta saa tuplasti verrattuna muihin duunareihin. Paperiteollisuus tekee vuosittain miljardivoittoja. Mistä raha tulee? No se tulee siitä, kun paperiteollisuus riistää metsänomistajilta raaka-aineen pilkkahinnalla. Raha tulee maajussien (lue: maaorjien) riistosta.

Nykyaikana työntekijät ovat onnettomia. Mitä tahansa työmaalla tapahtuu, niin se on työnantajan vika. Mikä suomalaista työelämää ja oikeudenmukaisuutta vaivaa? Ay-liike saa kyllä masinoida lakkoja mielensä mukaan. Mutta vastuu on tuntematon käsite niille.

Suomessa polttoaine lähes euron kalliimpaa kuin muissa EU-maissa. Onko oikein? No ei!

Milloin kausikortin maksaneet ja muut salin käyttäjät mahtavat päästä Noormarkun urheilutalolle treenaamaan? Hiihtokauden loputtua olisi kiva päästä salille. Onko avaimia jo teetetty ja mistä niitä voi noutaa?

Urheiluun haaskataan hirveästi rahaa. Pitäisi kieltää pelaajaostot ulkomailta. Kun kaikki seurat keräisivät joukkueensa omista kuntalaisistaan, taitavin ja tehokkain paikkakunta voittaisi – ei rahakkain.

Joko olisi vihdoin aika maalata siltavahdin koppi?

Taitaa Putinia hieman kiristää, kun vuosia hänelle kaukaa näytettiin, miten paljon meillä on kalustoa, panssareita ja tykkejä, niin taisi puolet olla pahvisia tai ainakin vanhentunutta kalustoa. Asekehitysrahoilla pojat ostivat itselleen huvipursia ja kiinteistöjä eri puolilta maailmaa. Taitaa posket pullistua kärpäsistä, ja aika urakka on niitä syljeksiä.

En voi ymmärtää, että aikuiset ihmiset kusettavat koiraansa suoraan toisen omistaman talon kivijalkaan. Oletko ajatellut, että siinä voi asua yli 80-vuotias huonolonkkainen vanhus, joka yrittää pestä koirasi pissajälkiä, joka päivä. Käsittämätöntä. Lapset toimivat eri tavalla.

Miksi ikinä näitä ukrainalaisia sijoitetaan lainkaan pääkaupunkiseudulle? On järjetöntä tässäkään asiassa investoida seiniin. Ukrainalaiset pärjäävät paljon paremmin pääkaupunkiseudun ulkopuolella, rahallisesti ja muutenkin.

Kerrostaloissa nykyään ”vakituisia asukkaita”, jotka eivät maksa vesimaksua, eikä muitakaan kuluja. Pitäisikö tehdä kyselyjä asiasta? Asukkaat myös jakelevat avaimia aina vaihtuville kumppaneilleen. Huolestuttava ilmiö tämäkin.

Takka tosiaankin sytytetään päältä. Sen saa helposti syttymään kun käyttää esimerkiksi myytäviä sytytyspaloja tai tekee niitä itse. Ohjeita löytyy netistä. Voisiko SK tehdä jutun niiden tekemisestä?

Jos sytytän päältä, kaikki savu tulee huoneeseen. Ei vedä. Ensin poltan ihan pieniä paperipaloja. Jos savu ei nouse ylös, vaan kiertää pesässä, puita ei voi vielä laittaa. Kun vetoa on, silloin laitan ohuita ja pieniä tikkuja. Jos hyvä veto, niin laitan puut pesään, eikä savu tule huoneeseen. Kokemus puhuu.

Kummallinen uutinen (SK 25.3.): Saksa laskee bensan hintaa. Voisiko vaatia että EU tekee tällaisen päätöksen, niin vaikuttaisi Suomessakin?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut