"Kauppojen on luotava kaksihintasysteemi: ostaja voi hyväksyä korkeammat maito- ja muut tuotehinnat maksaessaan, kunhan lisähinta menee lyhentämättömänä tuottajalle”

Kirjoittaja heittää ilmoille idean kaksihintajärjestelmästä, missä kuluttajilla olisi halutessaan suora mahdollisuus tukea maataloustuottajaa.

1.3. 20:00

Hallituksen hätäinen päätös lähettää aseapua Ukrainaan on vaikutukseltaan symbolinen mutta merkitykseltään verrattavissa Natoon liittymiseen.

Ukrainan jälleenrakentamiseen tarvittavat rahat pitää ottaa Venäjän johdon varoista, eikä EU:n varoista. Jos näillä johtajilla on omaisuutta ulkomailla, nämä pitäisi takavarikoida. Vahingon aiheuttaja korjatkoon aiheuttamansa vahingot. Nämäkin Venäjän sotatarvikkeisiin käyttämät rahat olisivat voineet käyttää ilmaston ja luonnon hyväksi

Vladimir Putinilta haluaisin kysyä: Miksi toimit niin, että kansalaistesi tarvitsee hävetä sinua ja venäläisyyttään?

Mitä minun pitäisi tehdä sotatilassa? Mitä voisin tehdä? Missä on lähin väestönsuoja? Pääsenkö sinne? Voisinko auttaa jotenkin? Minne voisin ilmoittautua? Nämä asiat olisi hyvä tietää etukäteen. Voisivatko esimerkiksi kunnat neuvoa asukkailleen joitain maanpuolustustaitoja?

Onko yhden syy, jos kaksi riitelee, sanotaan laulussa. Se sopii hyvin Ukrainaan. Ei ole Zelenskyi täysin viaton, vaikka lännen tuomiopasuunat niin toitottavatkin. Järki tulee jälkijunassa.

Miksi liittyisimme Natoon ihmetteli joku (tekstarit 1.3.) ja vertasi meidän tilannettamme Sveitsiin. Otapa kartta esiin. Meidän naapurissamme on diktaattori, jolle emme pärjää sotilaallisesti. Onko Suomi puolueeton, kun hengailee Naton kanssa?

Suomi ei voisi olla kuin Sveitsi (tekstarit 1.3.), sillä emme halua olla veroparatiisi, jonka pankki- ja talousjärjestelmä ratsastaa maailman rikollisten, diktaattorien, veronkiertäjien ja muidenkin ketkujen tuella. Me suomalaiset emme halua pankkeihimme rikollisten rikkauksia, jotka on riistetty laittomasti muilta ja jotka eivät kestä päivänvaloa.

Mites ydinvoimapuolue vihreät? Pitäisikö kaivaa turvekoneet esille ja jatkaa kotimaisen, uusiutuvan turpeen käyttöä?

Hyttynen inisee, mutta Narukerä ei. Tsemppiä kolmanteen välieräpeliin.

Edelleen tuon esiin keinon, joka osaltaan auttaa maataloustuottajaa. Kauppojen on luotava nopeasti kaksihintasysteemi. Tässä ostaja voi hyväksyä korkeammat maito- ja muut tuotehinnat maksaessaan, kunhan lisähinta menee lyhentämättömänä tuottajalle.

Maatalouden kriisistä puhuttaessa tulee mieleen vertaus, että kun lampaalla on suu täynnä heinää, niin se huutaa silloinkin.

Minun pöydässäni ei istu nainen, joka laskee puseron hartialinjan roikkumaan niin alas, että rintsikoiden olkain näkyy.

Kuka hoitaa Ylen teksti-tv:n Satakunnan sivuja? Maanantaina oli vielä neljä viime viikon uutissivua, kun millään muulla maakunnalla ei ollut kuin maanantain päivityksiä. Eikä tämä ollut poikkeus.

Enäjärven koulu on sopiva oppilaille, opettajille sekä oppilaiden vanhemmille. Mutta se ei ole sopiva kaupungin virkamiehille. He ilmiselvästi haluavat sen edelleen sulkea. Mikähän olisi uusiokäyttö vai maksatettaisiinko tyhjän koulun lämmitys veronmaksajilla?

Makholman ja Preiviikin tienoilla vain kevätaurinko on ollut viime viikot valtion ylläpitämän tien hoitajana. Onko tiemestari ollut koko keskitalven lomautettuna? Ei ainuttakaan kelvollista aurausta koko talvena. Teissä on ollut jäiset, syvät, jopa kymmensenttiset urat. Pitääkö poliisin määrätä tiet hoidettaviksi?

Pari euralaistarkennusta (SK 1.3.). Ensiksi Susijengin Elias kuvassa keskellä ja toiseksi Euran emännän jäänteitä ei nähty Halosen päällä itsenäisyyspäivänä 2001, vaan muinaishaudasta löytyneen Euran emännän vaatetusta oli säilynyt pronssikorujen alla puvun rekonstruointia varten.

Tiedoksi: lauantaina klo 14.30 Kuopion kauppahalli täynnä porukkaa. Iloinen puheensorina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut