”Menisikö Pori paremmin eteenpäin, jos olisi enemmän tekijöitä ja vähemmän valittajia?" - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Menisikö Pori paremmin eteenpäin, jos olisi enemmän tekijöitä ja vähemmän valittajia?"

Netti on valittamisen johtava foorumi.

14.1. 20:00

Porin kaupungilla on noin 6 500 työntekijää, joista jotkut tekevät myös töitä. Olisi tälle joukkiolle toive: Kirjurin kuntopolun lamppujen vaihto ehjiin ja toimiviin. Kiitos.

Kokoomusnuoret: haluaisin kuulla konkreettisia keinoja, enkä sanahelinää. Miten taata peräänkuuluttamanne terapiatakuu, kun terapeutteja ei ole riittävästi? Nykyinen vihervasemmistohallitus todellakin parempi huolehtimaan hyvinvoinnista kuin kokoomus.

Euroopassa koronarajoituksia poistetaan. Mikseivät ravintolat, baarit ja myös koulut voisi olla auki koronapassilla? Koronapassi vain rokotetuille. Pitäisi toki oppia olemaan huutamatta tai tulematta liian lähelle toista juttelemaan. Voisiko ottaa desibelimittarit käyttöön?

Murtosenmutkassa hiekoitetaan pyöräteitä, jotka jo asfalttia, mutta asuinalueiden korttelit joka talvi aivan peilijäässä vailla ainuttakaan hiekanmurua.

Ottamatta kantaa tähän ”mennäänkö Natoon vai ollaanko menemättä” -keskusteluun, minulla on sellainen käsitys, että Naton jäsenenä oleminen maksaa. Jos olen väärässä, voisiko jokin asiantunteva valaista asiaa. Jos maksaa, niin mikähän olisi vuositasolla hinta?

En ole vielä päättänyt, ketä aluevaaleissa äänestän. Selvää minulle on, etten äänestä ehdokasta, joka a) tekee kaikkensa sabotoidakseen vaarallisen taudin leviämisen ehkäisyn tai b) pyrkii entisestään yksityistämään terveydenhuoltojärjestelmää.

Nyt on helppo äänestää, ei tarvitse väistellä rahankeräystä, ainakaan Ulvilan kirjastossa.

Martti Lundén, sivistyslautakunnan puheenjohtaja, arvostelee alaisiaan koulupiirimuutoksesta. Martti olisi voinut sivistyslautakunnan puheenjohtajana estää koulupiirimuutoksen. Melkoista hurskastelua Lundénilta Satakunnan Kansassa (14.1.).

”Kaupungin strategisena tavoitteena on pitää Meri-Pori elinvoimaisena." Eikö Enäjärven koulu ole yhtälailla osa Meri-Poria? Millä tavalla Meri-Pori pysyy elinvoimaisena, jos koulurajoja siirretään? Tulevan oppilasjakauman perusteella Enäjärvi pitää Meri-Poria elinvoimaisena. Kuinka käy, kun Enäjärven koulun alasajo lopulta toteutuu? Sitä tällä rajojen muutoksella haeta+an. Meillä ainakin muutto sen jälkeen edessä. No, onpahan kolme koululaista vähemmän.

Logistiikkakoordinaattori voisi kuljettaa enäjärveläisiä lapsia kouluun kaupungin moottorikelkalla. Jos se ei ole lainassa jollakin kaverilla.

Aluevaaliehdokkaat esittelevät itseään lukuisissa mainoksissa. Haluaisin tietää, mistä ja miten ehdokas Ari Nordström on saanut itselleen nimikkeen senioriasiatuntija?

On aika turhauttavaa elää, kun huomaa, että on aina väärässä, ainakin hallitsevan eliitin mielestä.

Saisivat Winnovassa hävetä, kun laittavat nuoret lapset tekemään raskasta muuttoa viikosta toiseen. Sitä varten on muuttomiehet. Voisi olla keskustelun paikka siellä Winnovassa, mitä opiskelijoiden kuuluu ja ei kuulu tehdä.

Nyt kun näitä vanhuksia on tässä pelastettu lainarahalla, niin pikaisesti nostettava perintövero 40 prosenttiin, jotta saadaan kalliit hölmöilyt kuitattua.

Kyllä minä nyt pyytäisin kanssa-autoilijoilta, ettei ajettaisi ihan puskurissa kiinnin näillä keleillä, eikä kyllä muutenkaan. Ei se matkanteko siitä nopeudu. Ja sitten viälä peräänajaja maksaa viulut.

Menisikö tämä maa ja varsinkin Pori paremmin eteenpäin, jos olisi enemmän tekijöitä ja vähemmän valittajia?

Kiitos Hanna-Riikka Kuisma ajan hermoon osuvasta kirjoituksestasi "Miksi aikuinen on netissä ilkeä moukka?" (SK 13.1.). Ottakaa vastuu sanomisistanne some-survojat ja -lietsojat. Yle Areenassa näkyvä dokumentti Hyökkäys USA:n kongressiin todella avaa silmät survonnan seurauksista.

Miten nyt ratkon elämäni ongelmat? Ihana Astral-TV loppui, sinne soittaneet kertoivat murheitaan. Kuuntelin ja ratkoin omat mieltäni painavat asiat. Hakeudun terveyskeskukseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut