”Meillä on postilaatikolle 100 metriä, autolla haen – Pikku raha tässä maailmassa” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Meillä on postilaatikolle 100 metriä, autolla haen – Pikku raha tässä maailmassa”

Tällä kertaa tekstareissa hämmästellään muun muassa koulujen arvosanakäytäntöjä, eläkkeiden maksua, pohditaan Ulvilan ja Pariisin yhteyttä sekä pohditaan Porin teitä.

9.1. 19:25

Tsemppiä Matti Mäkitalo ja kiitos kun kerroit tarinasi. Koronassa minäkin just.

Kotikoronatestit yleistyvät. Saataisiinko kotikoronarokotteetkin käyttöön? Hyödynnettäisiin kansalaisten piikittäviä käsiä.

Mikä käsittämätön on mennyt Yleisradioon. Kun alkaa joka ainut ohjelma olemaan aiheeltaan se, että lyödään Kekkosta. Miestä, joka ollut haudassa 36 vuotta. Tämä suomettumisparjaus on mahdotonta. Kun muistaa minkä voimapesän eli Neuvostoliiton vierellä elettiin 1940–1980-luvulle. Ja kuka asioita hoiti? Kekkonen. Ja muut louskuttivat. Matti Tuominen

Meillä on postilaatikolle 100 metriä. Autolla haen. Yön lohkolämppärissä, mukava lämpimällä autolla lehden hakea. Pikku raha tässä maailmassa. Suosittelen.

Kuljen kahden kaupungin väliä töihin ja nyt on kyllä rehellisesti todettava, että Porin talviset ajoradat ovat oudot ja ehdottoman uniikit.

Ei Porin tiekarhut huollossa ole. Ne on myyty, että saataisiin rahaa palloiluhalliin.

Erkki Santalan hyvään kirjoitukseen (SK mielipide 7.1.) vielä pieni lisäys: Kenraali Ehrnrooth totesi myös toistuvasti: Ei koskaan enää yksin.

Miksi kouluissa yleensäkään arvostellaan käyttäytymistä? Mielestäni myös liikuntaa, kuvaamataitoa, musiikkia ei pitäisi arvostella. Sinä joko osaat piirtää tai et osaa piirtää. Arvostelu voisi olla esim. Hyväksytty/hylätty.

Ulvilassa haaveillaan rantabulevardista kahviloineen ja putiikkeineen. Täytyis nyt kuitenkin muistaa, että Ulvila ei ole Pariisi.

Valtatie 11 nelikaistaseks et Kullaal säilyy vanhainkoti. Ny se onki niin kapee ja mutkane. VT 11 jatke Honkaluodost kasitiel vaikuttais paljo myös kivi-Pori rekkaliikenteesee vähentävästi.

Ihmettelen toistuvasti miten joku voi olla tietämätön keskustan slummiutumisen syistä. Suurin niistä on teollisuushalli Puuvilla nimeltään. Oletko käynyt esimerkiksi Tampereella tai Helsingissä keskustan liikkeissä parkkikiekon voimalla? Poria ei voi verrata Raumaan. Myös verkko-ostaminen vähentää kivijalkaliikkeiden tarvetta. Haloo

Hoitajapulaan yksi keino olisi hälytysrahan nosto. Helsingissä on 150 euron hälytysraha, vuosiloman siirto 450 euroa, Eksote maksoi 200 euroa hälytysrahaa joulun aikaan. Miten on hälytysrahan suuruus esimerkiksi Keski-Satakunta, Posa? "Rahapussinvartijat," herätkää. Muita asioita ovat hyvät työolosuhteet ja osaava johto. Työstä kohtuullinen korvaus

Hyvä eläkeläishoitaja, kiitos kun tulet, mut ei oo ihme ettei hoitajien palkat nouse. Jäämme aina palkkakuoppaan kun on noin hyviä vapaaehtoisia, että näin.

Miksi vanhuksia kohdellaan Suomessa pelkkänä taakkana? Tämä asenne on heti, kun tulee vanhuuseläkeikään, vaikka jatkaisi vielä työelämässäkin. Vanhukset ovat koko elämänsä maksaneet veroja ja maksavat edelleen eläkkeestänsä. Täytyisikö meidän nuorempien mennä barrikadeille vanhusten puolesta, koska he eivät itse siihen pysty?

Vanhanaikaisena 50-lukulaisena minä pitkään kuvittelin vuosikymmenten työeläkemaksuillani kustantaneeni oman eläkkeeni, ainakin suurelta osin, mutta sitten minulle selitettiin, että kulloinkin työssä käyvät maksavat senhetkiset eläkkeet. Minua vain on jäänyt askarruttamaan, että mistähän eläkevakuutusyhtiöt sitten ovat jättiomaisuutensa keränneet, jos palkoista pidätettävillä maksuilla on aina katettu senhetkiset eläkkeet? Miten eläkevakuutusyhtiöt näkevät tulevaisuuden, pysyykö työssäkäyvien ja eläkkeensaajien suhdeluku aina samana kuin nyt? Kuinka vähän meillä mahtaakaan olla työssäkäyviä kun milleniaalit tulevat eläkeikään? Käytetäänkö eläkeyhtiöiden varallisuutta silloinkaan yhteiseen tarpeeseen vai jatkaako se ikuista kasvuaan? Jos, niin miksi?

Valtio jakaa ilmaista tukirahaa akkutehtaille ja kaivoksille. Ympäristöluvatkin heltiävät käden käänteessä. Eikä näillä ole mitään velvoitetta siivota jälkiään toiminnan loputtua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut