Syy lasten liikkumattomuuteen on mielestäni kaikki tekniset härpäkkeet – Ennen leikittiin ulkona, leikkien kautta tuli liikettä ja fyysisiä taitoja - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Syy lasten liikkumattomuuteen on mielestäni kaikki tekniset härpäkkeet – ennen leikittiin ulkona, leikkien kautta tuli liikettä ja fyysisiä taitoja

Tällä kertaa tekstareissa mietityttävät muun muassa syöminen, lasten liikuntatottumukset, ammattiliitot ja eläkkeet.

30.12.2021 19:21

Kannattaisko muidenkin syödä vegaanista tai vähemmän rasvaista sapuskaa silloin tällöin, ne kilot, ne kilot. Ei puntarille ravaamista ja kiukkuunkin se auttaa. Kokemusta on.

Vähempi ruoka on hyväksi. On tullut ahmittua ennen, joka näkyi ja tuntui. Onneksi Tampereelle ostoksille ei tarvinnut mennä. Vegaaniruokaa suosittelen. Olen terveempi ja paljon pirteempi.

Kiitos kolumnistasi Kari Madekivi. Annoit perspektiiviä kaiken jyräävälle koronainfolle. Toivon terveyttä ja iloa tulevina päivinä perhekunnallesi.

Läskipyörät pois luontopoluilta, rauha rikkoutuu.

Suurin syy lasten liikkumattomuuteen on mielestäni kaikki tekniset härpäkkeet, joilla lapset leikkivät päivät pääksytysten. Ennen leikittiin ulkona. Porukalla pelattiin poliisia ja rosvoa, kiipeiltiin puissa, talvisin luisteltiin tai kaivettiin hankiin tunneleita ynnä muuta. Eli koko ajan tuli leikkien kautta liikettä ja fyysisiä taitoja. Nykyään jos näkee yhdenkin lapsen leikkivän pihallaan, jää sitä oikein suu auki hämmästelemään.

Kiitos viestistä: Lipposen taitetun indeksin leikkauksen aikana oli valtiovarainministerinä juuri Niinistö. Mutta myöskin Sipilän hallituskaudella ei yhtenä vuonna korotettu eläkeindeksiä lainkaan. Nyt Marinin kaudella jälleen kohtuullinen korotus eläkeindeksiin, kiitos!

Kyllä liitot ovat työntekijän turva, ne ajavat etujamme. Työnantajat haluavat kerätä miljoonat, mutta se joka tekee työt, heille ei maksettaisi mitään. Paikallinen sopiminen veisi siihen, että palkka menisi pärstäkertoimen mukaan.

Uutislähetyksessä valitti joku eliittiin kuuluva nainen, kuinka hänen läpänkorjaus oli siirtynyt yhden vuorokauden jonkun rokottamattoman vuoksi. Jo on aikoihin eletty.

Haluatko matkata koronaturvallisesti? Enin osa Porin busseista tarjoaa Sinulle elämyskierroksen. Useimmiten saat istua yksin ja ihailla maisemia.

Kun kysytään mitä kuuluu, se tarkoittaa: kerro minulle kaikki omat salaisetkin asiasi, ja myös toisista jotakin. Jos ei onnistu, mennään ohi nokka nyppyrässä.

Tieteellinen tieto muuttuu. Totta. Tiede korjaa itseään. Olkaamme siitä iloisia. Raamatun totuus ei muutu, koska se on näennäistä, salaista tai perustuu epämääräisiin lähteisiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut