"Nyt on puhuttu ja kirjoitettu yliopistoista – Eikö olisi syytä nostaa tikunnokkaan myös ammattikoulutus ja sen tämänhetkinen todellinen alennustila?” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

"Nyt on puhuttu ja kirjoitettu yliopistoista – Eikö olisi syytä nostaa tikunnokkaan myös ammattikoulutus ja sen tämänhetkinen todellinen alennustila?”

Satakunnassa on keskusteltu viime aikoina paljon yliopistokoulutuksesta. Kirjoittaja toivoo, ettei ammattikoulutusta ja sen kehittämistä unohdettaisi. Näitäkin tekijöitä tarvitsemme tulevaisuudessa, hän muistuttaa.

24.11. 21:06

Nyt on puhuttu ja kirjoitettu yliopistoista. Eikö olisi syytä nostaa tikunnokkaan myös ammattikoulutus ja sen tämänhetkinen todellinen alennustila? Sillä tarvitaanhan tulevaisuudessakin näiden alojen tekijöitä.

Ehdotan, että Porin kaupunki ostaisi Veikkaus Oy:ltä käytöstä poistettuja hedelmäpeliautomaatteja ja sijoittaisi niitä muutaman matkakeskukseen joka katoksen alle. Siinä bussia odotellessa aika kuluisi mukavasti ja kaupungin talous lähtisi nousuun.

Mistä vihreät luulevat vihannesten, lihan, juuresten ja viljatuotteiden tulevan kauppoihin. Haluan valaista taas kerran näitä asiasta mitään tietämättömiä paasaajia: ne tulevat maanviljelijöiden ja kasvihuonetuottajien kovan työn tuloksena. Lisäksi tämä hallitus haluaa varastaa ihmisten metsät. Eikö varkaus ole lain mukaan rikos?

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) suosittaa Suomelle järeämpiä ilmastotoimia, vaikka Suomen ilmastotoimet ovat maailman järeimpiä. Kyllä IMF:n olisi parempi pysyä toimikuvansa mukaisissa asioissa eli raha-asioissa.

Onkohan kaikki Raumalla myytävä "lähikala" pyydetty suurteollisuuden viemärin päästä tai satama-altaasta? Mikseivät terveysviranomaiset puutu asiaan? Ruoppausmassoja ei saa läjittää, mutta kaloja saa myydä. Jätevesissä on koronat, lääkejäämät ja muut saasteet.

Koko ikäluokan kutsunnat on naurettava savuverho, jolla peitetään se tasa-arvo-ongelma, että puolet ikäluokasta joutuu armeijaan ja toinen puoli saa mennä, jos sattuu huvittamaan.

Aika erikoista veromatematiikkaa esittää omintakeinen "verojuristi" (SK tekstarit 22.11. ja 24.11.) koskien pääomaveron suuruutta ja väittäen sen olevan yli 50 prosenttia. Hänen logiikallaan minä, joka maksan ensin tuloveroja 28 prosenttia ja käteen jäävällä osuudella ostan kossupullon (verot 84 prosenttia) ja tupakka-askin (88 prosenttia) maksan siis näistä yli 100 prosenttia veroa, bensastakin (65 prosenttia) yli 90 prosenttia. Matematiikkaa voi käyttää kahdella tavalla: oikein ja väärin.

On se niin ikävää, kun korkea pääomavero nakertaa loven teidän osakesäästäjien tuloihin. Meidän leipäjonon velikultien kaikki sympatiat ovat teidän puolellanne.

Muuriselta oli kelpo kolumni. Haluan korostaa kaasuttimen rassaajien kunniaa kotiseudullamme. Alan lippua ovat kantaneet Kankaanpään Vilander, Porin Alamäki sekä kumia polttava Heino. Myös Rajala on mainittava ja Palinin Hannu, tosin joku vuosi sitten. Perusta auto- ja kaasutinalan korkeakoululle on vankka, ja perinteitä vaalitaan yhä. Sivulinjana korkeakoulussa voisi olla ravimiesten lisäkoulutus sekä hevosenhallinta.

Nokialle rakennetaan uutta palloiluhallia, johon tulee kolme koripallokenttää ja lähes 2000-paikkainen katsomo. Hinta-arvio 13–15 miljoonaa euroa. Kannattaisiko Läntisen ja kumppanien tehdä sinne ekskursio?

Jos mailalliset luistelijat ajetaan pois Liisantorilta, pitäisi tekojään mailallisten vuorojen olla maksuttomia. Ei ole kuntalaisten tasa-arvoista kohtelua, että vain toinen luistelijaryhmä joutuu käyttämään maksullisia vuoroja.

A-, N-, V-, L-, M-, S-, I-, E- ja P-sanat ainakin on Suomessa kielletty. Suomenkielestä loppuu kirjaimet. Tämä on sellainen H:lla alkavien maa.

Tiistain tv-uutisissa oli esittelyä Elyn keksimästä riistaportista, josta peurat ja hirvet eivät mene yli. Viasvedellä oli samanlainen, mutta se oli tehty pyöreistä puista 1940–1950-luvulla, eikä siitäkään laitumella olleet hiehot menneet yli. Siitä voi kulkea autolla, pyörällä ja jalkaisin eli ei ole uusi keksintö.

Varakuski-isälle tiedoksi, että kyllä sille bussikuskille on tapana heilauttaa kättä (SK tekstarit 23.11.). Siinä pysäkillä kun seisoskelee joskus muitakin kuin bussin odottelijoita. Eli opeta nyt sille koululaisellesi yleisiä tapoja.

Ässissä on näemmä kehitysjohtajan toimi miehitettynä. Olisiko nyt harkittava tämänkin tehtävän haltijan vastuuta? Heikkilän Lassen aikaan tapahtui Ässissä nopeasti, kun siihen oli tarve. Muistetaan vain divariaika ja sitten Möllin korvaaminen Tiholla.

Kysymys: kenen aloitteesta Pori Jazzin johtaja Aki Ruotsala sai potkut?

Antti Pekola

Jos STM lähettäisi koronapassin rokotetuille yli 65-vuotiaille, helpottuisi asian ympärillä oleva kaaos huomattavasti.

Olemme alkaneet marraskuun puolessa välissä koristamaan kotiamme jouluiseksi. Pikkujouluna nautimme ruoasta. Sinä, joka harmittelit liian aikaisesta joulun valmistelusta: elä ja anna muidenkin elää. Niin kauan kuin meillä on aikaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut