Kuinka paljon uuteen palloiluhalliin tulee yleisövuoroja eli liikuntamahdollisuuksia myös urheiluseuroihin kuulumattomille? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Kuinka paljon uuteen palloiluhalliin tulee yleisövuoroja eli liikuntamahdollisuuksia myös urheiluseuroihin kuulumattomille?"

Porin palloiluhallihanke puhuttaa edelleen tekstaripalstalla.

22.11. 20:15

Kuinka paljon uuteen palloiluhalliin tulee yleisövuoroja eli liikuntamahdollisuuksia myös urheiluseuroihin kuulumattomille?

Ehdottomasti lasten terveysliikunnan kannalta keskeisimpiä paikkoja ovat koulujen ja päiväkotien piha-alueet ja niiden tarjoamat mahdollisuudet. Jos alle 10 prosenttiin lapsista ja nuorista – eli sisäpalloilulajeja seuratasolla harrastaviin – panostetaan 25 miljoonaa euroa, niin paljonko veroeuroja aiotaan laittaa tuohon jäljelle jäävään yli 90 prosenttiin?

Arvoisat valtuutetut, jotka äänestitte palloiluhallin rakentamisen puolesta. Menkää Läntisen johdolla tet-harjotteluun Tampereelle. Siellä saatte kädestä pitäen ohjeistusta, miten hankitaan sponsoreita suurten hankkeiden toteutumiseen. Ei kaikkea pidä rakentaa velkarahalla.

Liikunta-alueiden ja -hallien huolto ja kunnossapito vaatisi myös henkilökuntaa, jotta nekin pysyvät jatkossa käytössä, vaikka uusia halleja rakennetaan. Nyt useamman työntekijän jäätyä pois uusia ei ole saanut palkata.

Kun tavis pääsee veronmaksajien kukkarolle, niin ei sen tyhjentämiseen kauaa mene.

Eikö tämä pandemiatilanne ole nyt jo viimeinen tilanne avata jääräpäisimmänkin keskittäjän tilanne. Lopettaa tämä suuruuden maksimointi kouluissa ynnä muissa laitoksissa. Ja Porin palloiluhallipäätös oli tyhmistä tyhmin. Kun ei kukaan tiedä, mitä pandemia tarjoaa meille kahden vuoden päästä. Rahoja voitaisiin silloin tarvita ihan muualle.

Voisivatko Porin ja Rauman valtuustot vaihtaa talousosaamista ja päätöksenteon paikkaa? Pori hyväksyi 6,3 miljoonaa euroa alijäämäisen budjetin ja Rauma tavoittelee 6,5 miljoonaa euroa ylijäämää.

Joku väitti tällä palstalla (22.11.), että pääomatulosta joutuu maksamaan veroa 50 prosenttia. Väite ei pidä paikkaansa. Pääomatulosta menee veroa 30 000 euroon saakka 30 prosenttia ja siitä eteenpäin 34 prosenttia. Osinkotulosta verotettavaa tuloa on 85 prosenttia ja verotonta 15 prosenttia. Veroa pidätetään osinkoa maksettaessa 25,5 prosenttia. Pääomatuloista saa myös erilaisia vähennyksiä melkoisesti. Pääomatulosta ei makseta kunnallisveroa.

Missähän luuraa nyt Sulo Vilen? Meinaan vaan, kun Venatorin tehdaskompleksin saisi varmaan halvalla.

Ravintolaan ei pääse ilman koronapassia, mutta vanhuksia pääsee hoitamaan.

Kasvomaskien käyttö Porin bussiliikenteessä on harmittavan vähäistä, vaikka maskisuositus on yhä voimassa. Itse käytän joka matkalla.

Taas jäi matkustaja tienposkeen Ahlaisten reitillä. Porin Linjojen ajopäivystäjä kysyi, heiluttiko kättä. Ei heiluttanut, ei. Ei tainnut alakoululainen ymmärtää, että siellä se bussikuski pähkäilee, että tulisko tuo reppu selässä pysäkillä seisova lapsi koululaisautoon vai odottaako hän seuraavaa autoa, joka tulee kolmen tunnin päästä.

Varakuski-iskä

Perussuomalaisten Purra pitää populismina keskustan tavoitetta säilyttää joka kunnassa edes yksi terveysasema. No ainakin perusturvan alueella perussuomalaiset tekevät kaikkensa, että näin ei olisi. Hehän laittavat kaikki Porin rahat mieluummin pallohalliin. Omituinen tärkeysjärjestys.

Kyllä Padan kausi on menetetty, ja syystä, että valmentajaa ei vaihdettu ajoissa ja johtaminen ontuu.

Ässät, vaihtakaa nyt se ykköskenttä neloskentäksi. Ei ole ykkösen arvoinen, niin vetelää touhua. Eivät taistele.

Kukin elää tyylillään, mutta ihmettelen, miltä oikea joulu tuntuu kodissa, joka on täydessä jouluvalmiudessa yli kuukausi ennen joulua? (SK 20.11.) Onko kinkku myös jo ruokasalin pöydässä?

Ministeri Antti Kurvinen myötämielinen Porin omasta yliopistosta. Porin pitää laittaa tämä hanke kärkeen. Pussauskoppi-projekti ja muut pikkupuuhastelut jäihin.

Kuten Timo Aro sanoi: kaupungin vetovoimatekijöihin voi vaikuttaa pienillä teolla. Ensialkuun Satakunnan Kansa voisi lopettaa ylenpalttisen rikosuutisoinnin. Vai haluaako lehti kenties karkottaa tänne muuttaneet samantien pois?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut