SK tekstarit perjantai 18.11. - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Samkin ravintolan ikkunoihin isot tekstit, että ravintolapalvelut tarkoitettu myös matkakeskuksen asiakkaille eikä vain opiskelijoille, kuten ulkopaikkakuntalainen helposti mieltää”

Tällä kertaa tekstareissa riittää erilaisia näkökulmia erityisesti tulevaan palloiluhalliin.

Tällä kertaa tekstareissa riittää erilaisia näkökulmia tulevaan palloiluhalliin, mutta puhetta piisaa myös esimerkiksi takahutlaarista, liikenteestä, parkkeerauksesta, matkakeskuksesta sekä lääkäriin pääsystä.

18.11. 20:00

Laitetaanhan tiet kuntoon ennen potkupalloilijoiden toiveita: Kirkkokankaantie, Metsämiehenkatu. Lukemattomia mahdollisuuksia päättäjille.

Luuleeko joku tosissaan, että sitä liian kallista palloiluhallia rakentaa porilaiset tai edes suomalaiset rakennusmiehet? Yleensä ne ovat Puolasta tai Virosta alihankkijoiden työntekijöitä, ei sitä vanha erkkikään selvitä.

Porin palloiluhalli on jälleen kerran tarkoitettu parempiosaisten harrastuksiin. Huonompiosaiset, joilla ei ole varaa tällaisiin harrastuksiin, ovat kuitenkin maksumiehiä. Samalla lapset kärsivät päiväkodeissa ja kouluissa järjettömistä säästöistä, joilla palloiluhallia rahoitetaan. Rahaa on yllin kyllin, mutta sen sijoittaminen ratkaisee.

Kyllä se Uudenkoiviston koulun kaukalo jää korjaamatta. Palloiluhallista tehtiin kahden miljoonan vuotuinen kuluautomaatti, sinne ne monessa paikassa tarpeen olevat rahat upotetaan. Hohhoijaa, porilaiset päättäjät.

Palloiluhallissa ei pelata jalkapalloa. Se ei tuo Karhuhalliin lisää vapaata tilaa. Palloiluhalli tehdään lentopallolle, koripallolle, sählylle, polttopallolle, ja niin edelleen. Eli noille massalajeille. Tennis ja padel pysynevät myös muualla.

Minulle, ensimmäiset 20 vuottani Elimäellä asuneelle, sana takahutlaari oli kyllä tuttu käsite tarkoitettaessa auton tavaratilaa.

Takahutlaari-sanasta 18.11. kyselleelle: ainakin venäjän kielessä on sana futljar, joka tarkoittaa (pientä?) koteloa. Itse muistan yli 50 vuoden takaa Porissa ja Ulvilassakin asuneen äitini käyttäneen tuota sanaa juuri auton tavaratilasta.

Kenen pöllö idea on alkujaan ollut se, että autoja voi parkkeerata miten päin vaan kadun varsille. Enemmän haittoja kun hyötyä.

Paluksella Elvantien ovat raskaat tukkirekat survoneet uraiseksi kuravelliksi, eikös vastuunsa tuntevan puuyhtiön pitäisi korjata minkä rikkoo. Tien asukkaiden on käytettävä tietä joka päivä, eikä ole mahdollisuutta odottaa pitkäaikaisen hakkuun loppua. Lukuisista yhteydenotoista huolimatta mitään ei tunnu tapahtuvan.

Kenen älynväläys oli perustaa rokotuksille oma ajanvarauspuhelin? Se on nyt sitten koko ajan tukossa, kun samaan aikaan varataan aikoja influenssa- ja koronarokotuksille. Ennen sai varattua ajan luukulta tai kun muuten oli yhteydessä perusturvaan. Erittäin paljon järjestelmää kuormittava ja asiakkaita huonosti palveleva tapa tämä uusi käytäntö. Ja vielä: kaikilla ei ole nettiä. Toivottavasti ensi vuonna palataan vanhaan systeemiin. Eipä sinne perusturvaan tahdo silti muutenkaan yhteyttä saada. Lehdessä luki, että kun sote tulee, niin hoidontarpeen arvion saa samana päivänä ja hoitoon pääsee 7 päivän kuluessa. Se näkee ken elää.

Hienoa, jos ensi vuonna saadaan voimaan laki, että kiireettömään lääkärinhoitoon pitää päästä 7 päivässä. Olisi todellinen parannus nykyhetkeen, sillä itse jouduin odottamaan lääkärille pääsyä Porissa 6 viikkoa.

Laittakaa edes kunnon opasteet matkakeskukseen. Samkin ravintolan ikkunoihin isot tekstit, että ravintolapalvelut tarkoitettu myös matkakeskuksen asiakkaille, eikä vain opiskelijoille, kuten ulkopaikkakuntalainen helposti mieltää. Myös aikataulujen info-piste on ihan väärällä puolella asemaa. Matkustajat tulevat aseman läntiselle puolelle, mutta taulut löytyvät itäpuolelta Samkin rappusten vierestä. Kaupungista päin tuleva saa etsiä niitä melkoisen tovin. Parasta palvelua olisi, jos rautatieasema saneerattaisiin kaikkien matkustajien käyttöön. Asemalta kun ei vaan lähdetä tai tulla sinne, vaan myös odotellaan jatkoyhteyttä eri pituisia aikoja.

Olisi tosi hienoa jos matkakeskukseen tulisi pari kahvilaa ja pizzeria, mutta haluaisin sinne myös pienen kylpylän. Siinä bussia odotellessa voisi käydä pikaisesti saunomassa ja uimassa.

Iso kiitos Sinikalle kun postitit löytämäsi kirjeen hautausmaan portilta. Pudotin sen ilmeisesti noustessani autosta. Kiitos! Pentti

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut