Satakunnan Kansan tekstarit 31.10. - Tekstarit - Satakunnan Kansa

"Huh, mikä taidenäyttely Villa Maireassa 1973 – Kun siitä tulee kuluneeksi 2023 viisikymmentä vuotta, niin sama uusiksi?”

Tekstareissa puhuttavat muun muassa asiakaspalvelun haasteet, pelastuslaitokseen kohdistuvat säästöt ja jääkiekko.

Presidentti Urho Kekkonen ja rouva Sylvi Kekkonen tutustuivat heinäkuussa 1972 Villa Mairean taiteeseen. Heidät ottivat vastaan rouva Maire Gullichsen-Nyströmer ja kapteeni Bertil Nyströmer.

30.10. 20:00

Osuipa käsiini Villa Mairean vuoden 1973 kesänäyttelyn katalogi. Huh, mikä näyttely! Lieneeko tuon jälkeen vastaavaa Suomenniemellä nähty? Chagall, Degas, Calder, Ernst, Leger, Miro. 34 Picassoa, 27 Toulouse-Lautrecia ja niin edelleen. Yhteensä 205 taideteosta. Nyt kun Ahlström rakentaa taidekeskuksen ja kyseisestä näyttelystä tulee kuluneeksi 2023 viisikymmentä vuotta, niin sama uusiksi, kiitos!

Meitä asiakaspalvelijoita on aika monessa eri työssä, muun muassa kaupoissa, puhelinpalveluissa ja sairaaloissa. Kun teet meistä valituksen, muistathan lisätä myös sen todellisen syyn: Sen ettet päässyt jonon ohi, jouduit noudattamaan kaikkia koskevia sääntöjä tai et saanut erikoiskohtelua, vaikka sinusta juuri sinä olet tärkein.

Vähentäkää rahaa mistä tahansa, mutta pelastuslaitoksen toiminnasta ei sitten sentin senttiä. Miten joku kehtaa edes ehdottaa tuollaista?

Jukka Tuori on aivan oikeassa (SK 26.10.). Syystä asiaa seuranneena totean, että kävi juuri näin, että politiikalla pilattiin paljon hyvää tuottava systeemi, ja ketkä sen tajusivat vasta jälkikäteen, että mikä vahinko tuli tehtyä. Peliongelmaiset olisivat kyllä olleet hoidettavissa paljon halvemmalla ja ilman suurta valtakunnallista vahinkoa.

Ässät, jota koko Pori rakasti (SK:n tekstarit 29.10.) – no ei nyt sentään. Ei kaikkia todellakaan kiinnostaa lätkä, saati sitten Ässät.

Kaikki jääkiekon ystävät, nyt hallille seuraamaan Ässien pelejä. Ja Pataljoona, ääntä halliin. Viime peliin oli sentään löydetty rumpu jostain. Sitä ennen vastustajan kannattajat tylyttivät teitä pitämällä paljon kovempaa meteliä. Ei se tunnelma synny itsestään. Eikä sitä saada aikaan Ässien toimistolla. Kannustetaan omaa joukkuetta meni sitten hyvin tai huonosti.

Yhteiskuntamme ei ole enää urheiluyhteiskunta. Mukavuudenhalu on nykyajan trendi. Vain harva elää intohimoisesti urheilun kuplassa ja siitä on turhaa tehdä mielenosoituksia tai -kirjoituksia. Jos palvelut saa rahalla omalle sohvalle, jätetään nykyään turhat kulut pois kaikesta "ylimääräisestä" liikkumisesta, jopa omien lapsien harrastuksista.

Loistava kannanotto Lenni Lehtoselta (SK 29.10.). "Jokainen pahoinvoiva nuori on aikuisväestön epäonnistuminen.” Ammattitutkintojen arvostusta kohdilleen, niin ehkä selvitään yhdessä niin huoltosuhteen vääristymästä kuin nuorten uupumuksesta. Antakaa palaa, Lenni ja kaikki nuoret! Minä keski-ikäisenä näytän peukkua ja kiitän, että teitä on.

Reissumies ja sen kissa. Olethan huolehtinut mirristäsi, etteivät muut huolehdi siitä poissa ollessasi? Pitkä pimeä syksy. Mirrisi kaipaa rapsutuksia, vaikka et itse kotona olekaan. Aina joku näkee.

Niinistö puhui kuulemma lämmöllä Helsingin hengestä. Ja ETYkistä. Mutta ei sanallakaan maininnut koko homman liikkeelle laittajaa. Eli Urho Kekkosta. Niin se muisti pettää.

Matti Tuominen

Loogisesti ajatellen, jos jatkuvasti rötöstelee, eikö lopulta pitäisi tuomita kylpylään maksetulle lomalle ja Espanjan aurinkoon. Eikös olisi noin sitten oikeuskäytäntö looginen näin jokamiehen järjellä?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut