”Olisiko lainsäädännössä jotain korjattavaa, kun kuka vaan voi kirjoittaa kenestä vaan kirjan, mutta päiväkodissa henkilökunta ei voinut sanoa päiväkotikaverin nimeä?” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Olisiko lainsäädännössä jotain korjattavaa, kun kuka vaan voi kirjoittaa kenestä vaan kirjan, mutta päiväkodissa henkilökunta ei voinut sanoa päiväkotikaverin nimeä?”

Tästä kirjasta nousi Porissa kohu. Edesmenneen Aarre Jylhänmaan SS-muistelut ilmestyivät omaisten yllätykseksi kirjana.

26.10.2021 18:19

Olisiko Suomen lainsäädännössä jotain korjattavaa, kun kuka vaan voi kirjoittaa kenestä vaan kirjan, mutta päiväkodissa henkilökunta ei voinut sanoa päiväkotikaverin nimeä, kun olisin kirjoittanut ryhmäkuvan taakse kaikkien lasten nimet ja yksi nimi oli lapseltani unohtunut.

Kertoisiko joku, miten pussilakana menee toisen pussilakanan sisään pyykkikoneessa?

Kyökkimes

Voisivatko porilaiset jo lopettaa ainaisen valittamisen. Koska Porissa ei viihdy kuin kateus ja keuhkotauti, ja keuhkotauti alkaa olla jo selätetty, niin vain kateus kukoistaa enää.

Tutkimuksen mukaan valosaaste häiritsee erityisesti pimeällä lentäviä muuttolintuja. Pihavalot on ihania, kunhan pohtii minkälaisilla valoilla ympäristöä valaistaan. Kylmät ledivalot vaikuttavat myös ihmisten unirytmiin. Ulkovalot on hyvä suunnata näyttämään alaspäin, jolloin eivät häiritse hyönteisiä ja lintuja.

Hieno juttu, kun Porin kaupunki järjesti Pesäkarhujen naisten kultajoukkueelle kakkukahvit. Kiitos siitä kaupungille. Mutta sitä en ymmärrä, että siellä oli myös Läntinen ja Huru tuhlaamassa porilaisten verorahoja? Miksi?

Hupaisaa, että sähköpotkulaudat ja niiden pysäköinti aiheuttavat Porissa paljon närää. On kuitenkin ok, että keskusta, talojen pihat ja katujen varret ovat täynnä autoja, jotka tukkivat joskus jopa pelastustiet tai porttikongit. Kumpi aikuisten oikeesti suurempi ongelma?

Tuntuu, että matkakeskuksessa tuulee aina. Odotin bussia seuraavaan kohteeseen vajaan tunnin verran aamulla. Samkin ovet lukossa, ravintolan ovet olisivat auenneet klo 9.00. Molemmissa olen aikaisemmin kahvia nauttinut bussia aamulla odotellessa. Rautatieasemalle pääsi, mutta paikka oli pelottava. Tuli mieleen vankila. Kolkko tila, harmaata, ei ainuttakaan ihmistä. Vessaan olisi päässyt puhelinsoitolla. Lämmintä oli, mutta kahvit jäi saamatta. Panostusta ja parannusta asiaan odotellessa.

Suurenmoinen päätös Porin päättäjiltä ottaa tavoitteeksi oma yliopisto. Nyt on sen aika. En voi kyllin kiittää.

Liittyykö Kesärannan julkkisbileisiin se ensimmäinen Marinin salaama veronmaksajien rahoista maksettu yksittäiskustannus päiväyksellä 1.5.2020 – 708,10 euroa pelkkiä aamiaistarvikekuluja?

Tämä hallitus laittaa Suomen talouden sellaiseen kuntoon, että yksi sukupolvi ei riitä sen korjaamiseen.

Ihan selkäpiitä karmii se, että rokottamattomat hoitajat tekevät asiakastyötä. Puhelimeen vaan ja keskenään tauoille!

Terveyskeskus

Voisiko uimahalli kokeilla pari kertaa viikossa koronapassipakollista aamupäivävuoroa?

Porilaisuus on kova sana korona-asioissa. Kirsi Varhila on se neljäs porilainen.

Eikö Porin Linjojen vuoroja lueta joukkoliikenteeksi? Kuskeilla ja matkustajilla ei pahemmin näy kasvomaskeja. Satakunnassa kuitenkin on voimassa laaja kasvomaskin käyttösuositus.

Digirata-juna taisi mennä jo, ja kansanedustajamme jäivät laiturille. Projektin omilla sivuilla kerrotaan näin: "Digiradan testaukset aloitetaan Kouvola–Kotka–Hamina-radalla."

Piru olet, jos Porista olet. Koko piru, kun olet Kokemäeltä.

Älkää juoko suoraan tölkistä, siitä saa alumiinia. Juokaa mukista.

Tölkinjuojan kannattaa aina nuolaista juomareikä kielellä puhtaaksi, sillä keskusvarastoissa niiden päällä joudutaan kävelemään joskus kengät jalassa.

Trukkikuski

Posti: Muistakaa taas jakelusupistuksia suunnitellessanne kuitenkin se hinnankorotus, vaikkapa sloganilla: Palvelut alas, hinnat ylös – olé!

Ihminen ne raudat metsään laittaa, mitkä takertuvat eläinten jalkoihin.

Taas oli joku saanu tuomion petoksista ja tuomiota alensi se, että henkilöllä oli samankaltaisia rikoksia ja tuomioita entuudestaan. Eli jos tekee samanlaisia rikoksia riittävästi, selviää pienemmällä seuraamuksella?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut