Ihan aikuisten oikeesti – mee ny ottaa rokote, please - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Ihan aikuisten oikeesti – mee ny ottaa rokote, please

Tekstareissa jatkuvat sekä jouluvalo- että koronakeskustelut.

Tekstarin lähettäjä vetoaa heihin, jotka eivät ole vielä rokotuttaneet itseään koronavirusta vastaan.

20.10. 20:00

Saakohan seuraavissa raveissa makkaraa Porin raviradalla? Olis nimittäin jo aika.

Kyllä on pienet murheet, jos jouluvalot – siis nyt syksyn tunnelmavalot – häiritsevät. Ne ovat äänettömiä. Verhot kiinni, samoin silmät.

Miten ne jouluvaloista häiriintyvät herkkäuniset saavat kesällä nukutuksi? Ihmettelen vaan.

Ihmisillä on ympäri vuoden kaikenlaisia valoja. Miksi jouluvalot häiritsevät? Pistä silmät kiinni, kun menet nukkumaan, äläkä aina rutise muiden valoista!

Nukutko silmät auki, kun valitat aina valoista? On se ihanaa, että Porissa Viirupöllöntiellä pidetään yksi katulamppu pysyvästi pimeänä! Olisipa kaikki!

Koronaa vastaan rokottamattomien hoito tulevina vuosina tulee maksamaan HUS:n arvion mukaan jopa miljardi euroa. Sairaaloiden resurssit ovat rajallisia, joten rokottamattomien hoito on pois muilta hoitoa tarvitsevilta ja hoitohenkilökuntaa kuormitetaan tarpeettomasti asialla, joka voitaisi ratkaista helposti rokotteella. Onko meillä Suomessa todellakin varaa tähän?

Koronarokotteesta: Jos mietit vielä, ettet ota koronarokotetta, huomioi, että koronaan on kuollut seitsemän miljoonaa ihmistä. Tunnetko huolta omasta riskistä sekä muille aiheuttamastasi riskistä sairastua koronaan? Oletko huolestunut muun sairaanhoidon kuormittumisesta rokottamattomien vuoksi? Ihan aikuisten oikeesti – mee ny ottaa rokote, please.

Eiköhän nyt olisi aika muuttaa lakia. Terveydenhoidon alalle rokotuspakko pandemiatilanteessa. Tai voihan sitä vaihtoehtona lähteä, ottaa loparit. Lakeja muutetaan nopeastikin, mikä tässä nyt maksaa.

Koronapassi ei estä ketään sairastumasta, ei rokotettua tai rokottamatonta, ei ravintolassa eikä niiden ulkopuolellakaan.

Yritykset, koronapassi on todellinen kilpailuetu! Itse olen 1,5 vuotta vältellyt ravintoloita, kahviloita, teatteria, kuntosaleja. Nyt alan mielelläni käydä paikoissa, joihin pääsee vain koronapassilla.

Hyvin toimii taas tiedotus: ”Ellette saa netissä aikaa flunssarokotukseen, soittakaa”. Soitin ja sieltä vastattiin, että aikoja annetaan vasta ensi viikon lopulla. No nyt saatte vastata tuhansiin turhiin soittoihin!

Prisman pihasta havaintoja. Aika monella vanhemmalla on unohtunut lapsi kotiin, silti ajetaan perhepaikoille. Taidan kanssa ensi kerralla ajaa niihin ruutuihin. Onhan minullakin perhe, lapset tosin jo muuttaneet pois kotoa, mutta kuitenkin.

Raumalainen maakuntajohtaja on kokoamassa työryhmää Satakunnan korkeakoulutuksen kehittämiseksi. Asiantuntijaksi ryhmään on kutsuttu myös Porin yliopistohankkeen vastustajana tunnettu eläkeläinen Kalervo Väänänen. Porin kannalta ei hyvältä näytä.

Plussaa Läntiselle perusteluista alajaostojen perustamiseksi ison sivistyslautakunnan yhteyteen. Se parantaisi asioiden valmistelua.

Miksi nyt ei ole oikea aika kaupungin henkilökunnan hyvinvointipassille: 1. Ei ole rahaa. Kaupunki elää velalla. 2. Yksityisen sektorin henkilöstölle ei ole luvattu sitä, etteivätkö lomautukset ja irtisanomiset vaikeassa tilanteessa olisi mahdollisia. Turvallisuus lisää työhyvinvointia. 3. Melkoinen hyvinvointietu ovat julkisen puolen muita pidemmät vuosilomat.

Hyvä! Hyvä! Että taas nostetaan esiin tuo Satasairaalan Juutilaisentie, henkilökunnan kärrypolku! Tie on niin ala-arvoisessa kunnossa! Ottakaa kantaa enemmän! Henkilökunta, ei se auta jupista kaffeepöydäs...

Mitä rakkaus on. Lue Paavalin ensimmäinen kirje korinttolaisille, luku 13. Sopii kaikille.

Nopeaa ja hienoa reagointia Lehtiseltä ja SK-Urheilutoimitukselta Tukholman derbyyn Hammarby-AIK. Milla-Maj oman kylän tyttöjä, mutta olihan myös Hammarbyn maalilla Porissa taannoin pelannut Anna Tamminen. Maajoukkuepelaajia molemmat jo nyt nuorella iällä.

Kummallista. Liukas tienpinta suistaa autoja ojaan, ei koskaan liian suuri tilannenopeus. Ei koskaan vika ole autoilijassa, vaan aina olosuhteissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut