Mistä tietää, että on porilainen? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Mistä tietää, että on porilainen? Siitä, että suhaa umpipimeässä umpimustassa tuulipuvussa

Tekstaripalstalla kaivataan heijastinkeppejä ja käteistä rahaa.

Tekstarin lähettäjää harmittavat ilman heijastinta liikkuvat kulkijat Porin syksyssä.

13.10. 18:29

Kiitos Sakari Muurinen kolumnistasi. Porilainen palkkaa lähtökohtaisesti aina porilaisen, vaikka ulkopaikkakuntalainen olisikin kyvykkäämpi ja pätevämpi. Porissa myös suhteet merkitsevät rekrytoinneissa monesti enemmän kuin pätevyydet.

Onkos tuo Koppelomäki ollut tähän saakka täysin turhissa hommissa, kun hänen tilalleen ei uutta henkilöä tarvita? Vai mihin perustuu Levosen kommentti, että henkilöstön määrä ei kasva (SK 13.10.)

No, nyt siellä Helsingissä kehiteltiin jälleen uusi rahanreikä: 1,6 kilometriä pitkä liikennetunneli Sörnäisiin. Eikä maksa kuin 180 miljoonaa euroa! Aina jotakin näyttävää pitää poliitikkojen saada aikaiseksi, kun Guggenheimkin torpattiin. Saa nähdä, tuleeko tämäkin jälleen muun Suomen veronmaksajien kustannettavaksi. Hivenen lisää euroja, niin saataisiin esimerkiksi Haapamäen rata kuntoon.

Nyt äkkiä tänne Satakuntaan ne hämäläiset tien rakentajat, jotka Mynämäellä puurtaa.

Saisiko noille sivuteille jo heijastinkepit? Kuukauden verran on ollut jo pimeää, sumuista, sateista ja metsäneläimiä, joihin kepit tuovat suunnatonta apua parempaan havainnointiin tielläliikkujille.

Pankit ajavat "käteisetöntä Suomea" kuin käärmettä pyssyyn. Miten toimitaan kriisitilanteissa – kyberhyökkäyksessä tai muussa "sotatilassa"? Ovatko toimintavarmuudesta vastaavat ottaneet huomioon tilanteen, jos käteinen raha ei ole käytössä? Oravannahatko jälleen arvossaan?

Mistä tietää, että on porilainen? Siitä, että suhaa umpipimeässä umpimustassa tuulipuvussa ilman minkäänlaista heijastinta.

Kuten huomataan, polkupyöräilijän väistämisvelvollisuudet ovat todella monimutkaisia. Liikenteessä tilanteet tulevat nopeasti. Ei siinä välttämättä ehdi miettimään, pitääkö tässä tilanteessa väistää vai ei. Selkeintä olisi, jos pyöräilijä väistäisi aina. Ei välttämättä reilua, mutta selkeää. Pyöräilijä kuitenkin jää törmäyksessä aina toiseksi.

No jo on murheet. Vai pitäisi vielä alkaa opettelemaan terveydenhuollon työntekijöiden ammatteja työasujen värien perusteella ja nimineulatkin pitäisi olla kissankorkuisilla kirjaimilla. Eiköhän tärkeintä ole, että potilas saa hoitoa ja kyllä ammattilaisten työhön pitää luottaa. Lääkäri tekee lääkärin työtä ja hoitaja tekee hoitajan työtä.

Jatkuvasti kuulee, että Suomessa on pulaa sairaanhoitohenkilökunnasta, vanhusten hoitopaikoista, ammattitaitoisista työntekijöistä, insinööreistä , asunnoista, lääkäreistä. Nuo edellä mainitut kaikki ovat seurauksia. Kolme tärkeintä asiaa, joista Suomessa on puutetta, ovat johtajuus, rohkeus ja maalaisjärki.

Suuri kiitos Itä-Porin lääkäreille hyvästä ja nopeasta palvelusta reseptien uusinnassa Kanta-palvelun kautta tilattuna. Potilas vuosimallia 1955

Tekniikan tohtori Antti Roineen mielipidekirjoitus metsän hiilinielusta, SK 10.10. oli niin vahvaa tekstiä, että hänet kannattaisi lähettää puhumaan YK:n Glasgowssa kuun lopussa pidettävään ilmastokokoukseen.

On tämä hämmästyttävää. Aleksis Kiven päivänä ei missään pientäkään vihjausta Aleksis Kiven kirjailijan työstä, joka sentään on ylivertaista mihin tahansa muuhun verrattuna. Ja Suomi muka sivistysmaa.

Kuluttajakapina kotimaisen maataloustuotannon puolesta! Olen monen muun lailla valmis maksamaan kotimaisista laadukkaista ja luotettavista elintarvikkeista paljon enemmän, kunhan roponi menisivät maataloustuottajille eivätkä kauppakeskittymien voittojen lihottamiseen.

Suomalaisilla on kaikki vapaus, mutta vastuuta ei tarvitse ottaa mistään. Sitten, kun töpeksii tai pilaa oman elämänsä ja muidenkin elämän, vingutaan, että yhteiskunnan pitää auttaa, ja siitä tulee kallis lasku veronmaksajille. Sen täytyy muuttua niin, että jokaisen täytyy ottaa vastuu omasta elämästä ja tekemisistään.

Sait sitten hyvän perinnön, kun kymppitonni meni perintöveroa (9.10.). Maanviljelijän mukula joutuu ostamaan perintötilansa ja maksamaan sisarosuuksia. Kun vanhemmat kuolevat ja jättävät jotain eläkesäästöjä, niin maksetaan myös perintöveroa. Oletko sinä ostanut oman työpaikkasi?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: