”Kyllä on leväperäistä touhua veronmaksajien rahoilla: kirjastokortilla annetaan tuhansien eurojen pyöriä lainaksi ja niitä katoaa – Tämä on sosialismia” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Kyllä on leväperäistä touhua veronmaksajien rahoilla: kirjastokortilla annetaan tuhansien eurojen pyöriä lainaksi ja niitä katoaa – Tämä on sosialismia”

Porin kirjastosta on saanut lainata keväästä lähtien läskipyöriä. Lainaukset pistettiin kuitenkin toistaiseksi jäihin pyörävarkauksien vuoksi.

15.9. 20:15

Kyllä on leväperäistä touhua veronmaksajien rahoilla: kirjastokortilla annetaan tuhansien eurojen pyöriä lainaksi. Onko todella niin, ettei lainaajan pidä korvata, jos pyörä katoaa? Tämä on sosialismia.

Juha Ståhle; jalostetaanpa ajatusta Satakunnasta poistumisveroon. Mitä jos maksettaisiin kertaluontoinen kohtuullinen korvaus veronmaksajien kustannuksella eläville nettosaajille ja vastaavasti palkitaan maakuntaan muuttavat nettomaksajat. Jäisikö maakunta pitkällä tähtäimellä plussan puolelle?

Onko Samkissa tullut etäopetuksesta uusi normaali? Viime vuosi oli monelle opiskelijalle todella haastava. Eikö nyt lähiopiskelua pitäisi järjestää jo siksikin, että viime lukuvuoden oppimisvajetta voidaan paikata? Youtube-videolla opettaminen aiheuttaa ihmetystä.

Metsästyksestä Kaarina Davisiltä erinomainen kirjoitus (SK 12.9.). Harrastus- ja virkistysmetsästys on todellakin aika lopettaa. Luonnonvaraisten eläinten säilymistä tulee muutoinkin turvata.

Kaarina Davisin kanssa olen täysin samaa mieltä.

Mikä on se taho, johon voisi mennä rukoilemaan, että lopetettaisiin tämä vuosia ja vuosia kestänyt trendi tv-ruokaohjelmista? Järjettömimpiä ovat nämä nopeuskilpailut. Puoli maapalloa kärsii puutteesta, mutta televisiossa monet kanavat samaan aikaan leikkivät ruualla.

Kyllä hoitajien palkat kohdillaan ovat. Sen sijaan yhteiskunnan siivellä elävien etuisuuksien väärinkäyttäjien valheellisin perustein nauttimia etuja pitäisi rajoittaa.

Eikö Harjavallan akkumateriaalitehtaan ulkomaalaisilta ole vaadittu koronarokotustodistuksia? Kerrassaan outoa touhua.

Kannabiksen sääntelyssä on kyse siitä, että saadaan rikollisuus sen ympärillä loppumaan ja poliisi voi keskittyä oikeisiin tehtäviinsä. Kun joku asia laillistuu, katoaa siltä pimeät markkinat. Pimeillä markkinoilla tuskin kysytään ostajalta papereita, kun taas sääntelyn piirissä käyttäjät olisivat tiedossa.

Miten vihreiden ilmastoperiaatteeseen sopii, että hiilidioksidia sitovien kasvien lehtiä poltellaan, että saadaan kiva olo ja maiset murheet unohtuvat?

On melkoinen ristiriita, jos huumekurjuuteen langenneita auttava ryhtyisi toisella kädellä haalimaan lisää hoidettavia. Eikö kaupattavan tavaran saannin helpotuksella ole tarkoitus lisätä sen myyntiä ja käyttöä?

Vai vielä tyytymättömiä Koskelan murhaajat tuomioihinsa. Liian vähän saivat rangaistusta minun mielestäni. Jos on tarpeeksi vanha tekemään noin julmia tekoa, on myös tarpeeksi vanha kärsimään seuraukset täysimääräisenä.

Kolumnissa kysyttiin: Koska ihminen on aikuinen? (SK 1.9.) Henkilökohtaisesti toivon, etten koskaan. Niin kun käy, niin peli on menetetty.

Minusta tuo kahden metrin turvaväli on autoilla liian lyhyt.

Voi hyvänen aika klasipruukilaiset. Ruvetaanko tässä kaikkia ojia täyttämään vai vahditaanko ja opetetaanko lapsille, että ojaan ei mennä?

Oli se helppoa entisajan opettajilla. Samoja vanhoja piirtoheitinkalvoja käytettiin opetuksessa 20 vuotta.

Onko tosiaan niin, että vihreät ovat ainoa puolue, joka vakavissaan pyrkii toteuttamaan ilmastokriisin vaatimat toimet Suomessa. Muut (perussuomalaisia lukuunottamatta) kyllä puhuvat kauniisti välttämättömyydestä, mutta ovat valmiit jarruttelemaan heti, kun vaalit lähestyvät. Kyse on tulevaisuuden maailmasta, jossa lapsemme ja lastenlapsemme joutuvat elämään ja kohtaamaan meidän itsekkyytemme (mädät) hedelmät.

Pääkirjoituksessa (SK 12.9.) Tomi Lähdeniemi toi esille kuntien salailuongelman. On valitettavasti yleistä myös muiden asioiden suhteen, ainakin Porissa. Kuinkahan salaisia tuleekaan maakuntapäätökset olemaan?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: