Tekstarit: ”Ei kai se Puuvillan kauppakeskus suoraan mitään keskustaa näivetä – Jos ihmiset haluavat elävöittää keskustaa, niin ei muuta kuin äänestämään jaloillaan” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Ei kai se Puuvillan kauppakeskus suoraan mitään keskustaa näivetä – Jos ihmiset haluavat elävöittää keskustaa, niin ei muuta kuin äänestämään jaloillaan”

Kirjoittajan mielestä Porin ydinkeskustan hiipuva tunnelma ei ole Puuvillan kauppakeskuksen, vaan kuluttajien syytä.

14.9. 18:56

Ei kai se Puuvillan kauppakeskus suoraan mitään keskustaa näivetä. Kyllähän se on ne ihmiset, jotka eivät enää viitsi kävellä ja kierrellä siellä keskustassa, vaan laiskuuttaan ajavat mieluummin auton liukuovien viereen ja menevät kaupoille. Jos ihmisillä oikeasti on tahtotilaa keskustan elävöittämiseen, niin ei muuta kuin äänestämään jaloillaan.

Jokohan Satasairaalan työvirekyselyyn saadaan kommenttikentät takaisin? Muussa tapauksessa kysely on aivan turha.

Lehdessä ilmoitus: Ongelmapuiden poistot ja takapihojen siivous, materiaalien siirrot ja tasaukset. Taidanpa tilata heti naapuriin.

Tarpeeton energiatodistus, olen kiinteistöni omistanut 30 vuotta. On öljylämmitys ja minulta löytyy arkistoituna koko ajalta joka ainoa kuormakirja. Minulta löytyy myös pannuhuoneesta joka ainoa kuitti huolloista vuosien varrelta. Energiatodistus ja energiatodistelija ei mittauksineen pysty lähellekään tätä. Hänen laskelmansa perustuu opittuun teoriaan.

Energiatodistus on esimerkki huonosta laista, joka on tosiasioita vääristelevä. Virkamiesten tulisi toimia lain muuttamiseksi tai sen poistamiseksi.

Käsin poimitut marjat tai käsin perattu ei ole myyntivaltti korona-aikana. Päinvastoin.

Onpa ihmeellistä rutinaa poliisilaitoksen huutokaupasta. Kai nyt vapaassa maassa kuka vaan saa huutaa ja niin monta pyörää kuin takatasku antaa myöden. Luulisi muidenkin pystyvän vielä huutamaan pyörää, jonka tämä pirullinen jobbari ostaa, jos hän vielä pienen tilinkin meinaa sillä tehdä.

Oli tekstareissa kirjoitus Porin poliisilaitoksen polkupyörähuutokaupasta. Olen kirjoittajan kanssa pitkälti samaa mieltä. Tekstin lähettäjä moitti siitä mielestäni aivan oikein, ettei huutokauppaväki päässyt katsomaan pyöriä ennen huutokaupan alkua.

Lempisananlaskuni: "Kun sormi osoittaa kuuta, hullu katsoo sormea".

Antti Pekola

Kyllä sairaalan osastoilla on edelleen osastosihteerejä. Kai käsität, ettei sihteeri voi kirjata hoitajan tekemiä toimenpiteitä. Se kirjaa, joka tekee.

Kysynyt hoitaja

SIHTEERIT todellakin takaisin sairaaloihin ja muuallekin, jotta hoitohenkilökunta saa aikaa tehdä hoitotyötä. Kokemus: kysyn selvitystä sairaustapauksessa ja asia meni kolmen henkilön kautta sihteerille, joka hoiti asian ammattitaitoisesti. Kiitos siitä!

Samat piirit, jotka kielsivät lakritsipiiput ja eskimopuikot haluavat nyt sallia kannabiksen.

Eiköhän se ole pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden tehtävä tarkistaa ne liikennemerkit, sillä heitähän ne koskevatkin. Jalankulkijoilla on täysi oikeus saada kulkea jalkakäytävällä turvallisesti ilman pelkoa pyöräilijän tai lautailijan alle jäämistä.

Joku väitti (tekstari 14.9.), että jalkakäytävällä voisi pyöräillä. Ei voi, eikä saa. Porin keskustassa ei ole pyörätietä kuin puistoissa ja muutamia yhdistettyjä jalankulku- ja pyöräteitä. Onneksi on jalkakäytäviä. Pyörätie merkitään aina pyörän kuvalla. Aikuiset fillaroivat törkeästi Porin keskustassa. Ajetaan rinnakkain jopa kapeimmilla kohdilla, vaikka viereisessä puistossa kulkisi hyvä pyörätie. Pyörätie loppuu myös heti, jos merkki puuttuu ajotien ylityksen jälkeen. Liisantorin takana on pyörätie, mutta Mikonkatua Sokokseen päin ei enää. Ajakaapa, pyöräilijät, ajotien reunaa. Pori ei ole miljoonakaupunki.

Ihmetyttää, miksi Murtosenmutkassa Hyypäntiellä sallitaan pysäköinti pyörätiellä. Lapset kulkevat kadulla, koska autot tukkivat pyörä-/kävelytien. Vai saako Porissa muuallakin käyttää pyörätietä pysäköintipaikkana? Kummallista.

Vanhan Rauman rakentamisessa ja luvissa on kysymys virkamiesten pikkusieluisuudesta ja kiusanteosta. Koko maailmanperintöstatus pitäisi poistaa, koska se tuhoaa kaupungin kehittämisen. Emme voi olla museo.

Kiitos veteraanilenkistä. Tosi hyvä kävellä, ei ole vetisiä, eikä juurakkoisia paikkoja. Menkäähän lenkille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: