"Unohdettiinko lupaukset Porin keskustan pysäköintimaksujen korotusten perumisesta heti vaalien jälkeen?” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

"Unohdettiinko lupaukset Porin keskustan pysäköintimaksujen korotusten perumisesta heti vaalien jälkeen?”

Kirjoittajan mielestä pysäköintimaksujen suuruudella on vaikutusta keskusta-alueen elinvoimaisuuteen.

12.9. 18:58

Unohdettiinko Porin keskustan pysäköintimaksujen korotusten peruminen heti vaalien jälkeen? Vai annetaanko keskustan palvelujen karata kaupungin laidoille? Keväällä vaaliteltoilla luvattiin, että keskusta-alueen elinvoimaisena pitäminen on tärkeää.

Vastustan ilmastonmuutosta, siksi en voi ostaa sähköautoa. Ajelen ”nokivasarallani”, kunnes vetyautot tulevat myyntiin.

Upea hanke tuo koko alueen imagoa nostava Noormarkun taidekeskus. Kiitos Ahlström.

Ihan en ymmärrä, miten joku pitää vain huvina tarkkaan säädeltyä terveellisen kalan pyyntiä ihmisravinnoksi. Älkää yleistäkö. Enkä väheksy lihataloutta.

Hoitajien palkat puhuttavat – ehkä ovat ansainneet korotuksensa, mutta auttaako raha jaksamaan ? Omaishoitajille, jos kenelle kuuluisivat myös korotukset. Heillä ei ole työpäivän jälkeen lepopäivää, eikä ilta- tai yölisiä. Monesti ovat vielä iäkkäitä eli eläkkeelle eivät ole päässeet. Saati kun oman työn ohella omaishoitajina toimivat. Kaikki eivät saa siitäkään korvauksia, eivät jaksa hakea. Jos joku inahtaakin, että heillä on oikeus pariin lomapäivään, eivät tiedä omaishoitajuudesta mitään. Myös hoidettavan sairastuminen tuottaa hankaluuksia – saa hoidettavan asioista taistella päivystyksen kanssa, saako häntä hoitoon. Tämä väsyttää sekä hoidettavan että hoitajan. Ja kun hoidettava kuolee, niin ”hänhän oli monisairas.” Mutta kun hoitoon olisi päästävä, silloin on tulkintana, että ”terve, pärjää kotona.” Ison vastuun kantaa omaishoitaja yksin. Ei ole työyhteisöä, eikä liittoa takana, ei sairauslomia.

On aikoihin eletty: kun Hailuodossa nähdään joku talitintti, niin samantien eri puolilta Suomea kiidetään autoilla paikalle. Voi sitä hiilijalanjäljen määrää.

SK:ssa oli 10.9. Krista Kiurun suunnitelma hoitojonojen purkamisesta ja hoitotakuusta. Kristalla on ongelmaan kaksi lääkettä: 1) verotuksen kiristäminen, 2) velanotto. Nerokasta

Antti Pekola

Samaa olen itse ihmetellyt, että mistä johtuu rikoksista kertovien artikkelien lisääntyminen lehdessä (tekstari 9.9.) – ajan hengestäkö? Eivätkö ne ole hyviä oppitunteja uusille rikollisille? Saman ajan voisi käyttää visioimalla, mitä hyvää voi tehdä ja miten. Sen sijaan, että piehtaroi pahan ympärillä. Elämän koko kuva jää tuolloin melko yksipuoliseksi.

Sellaiset salaliittoteoriat, että vanhuksia ja vammaisia ruvetaan eutanasian hyväksymisen myötä tappamaan huoltosuhteen korjaamiseksi, ovat enemmän kuin naurettavia. Emme me vanhukset eutanasiaa pelkää, vaan sen puutetta. Kysymmekin teiltä vastustajilta, hyväksyttekö myös eläinrääkkäyksen, kun ette halua armahtaa edes lähimmäistänne hänen sietämättömissä tuskissaan.

Joen rantaan, Makkarakosken tuntumaan, voisi rakentaa tuulipuiston. Siinä olisi elämyksiä kaikille aisteille.

Pappi etukäteen ilmoittaa seurakunnalle ehtoollisella avustavien henkilöiden käsienpesusta ja sen jälkeen kaikki menevät ehtoolliselle. Näin turvallisesti hyvää käsihygieniaa noudattaen tapahtuu ainakin yhdessä Porin kirkoista, mikä ilahduttaa. Hyvä ja huolellinen käsien kuivaaminen ja käsidesillä viimeistellen vielä lopuksi. Eikä koidu mielipahaa tai syytä huoleen kenelläkään (SK 8.9.).

Suojatien ylityksestä: Madeiralla käydessäni ei tarvinnut kuin jalankulkijan rintama olla käännettynä suojatien suuntaan ylitystarkoituksessa, niin suojatietä lähestyvät autot pysähtyivät suojatien eteen.

Alfa-tv teki vertailun sähkö- ja polttomoottoriautojen päästöistä ja taloudellisuudesta. Sähköautoa ladattaessa 15 prosenttia sähköstä häviää, vaikka joutuu maksamaan täydestä. Nostettaessa nopeus 80–120 km/h sähköauton kulutus nousee 40 prosenttia ja polttomoottorilla 20. Sähköauton valmistus tuottaa niin paljon päästöjä, että ne nollautuvat vasta 14 vuoden kuluttua– jos auto vielä silloin on olemassa.

Jarruvalojen syttymisestä tietää, että edellä ajava jarruttaa. Suuntamerkin oikeasta käytöstä osaa päätellä, että edellä ajava mahdollisesti kohta hiljentää. Pääväylillä vilkku viimeistään risteyksen ennakkomerkin kohdalla, liukkaalla kelillä aina aiemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: