Häiriköt voivat mellastaa rauhassa pimeyden suojassa - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Häiriköt voivat mellastaa rauhassa pimeyden suojassa

Tekstareissa puhutaan koronarokotuksista ja päästöpolitiikasta.

Tekstarin lähettäjä on huolissaan Porin kaupungin pimeydestä.

10.8. 20:00

Kiitos uudesta asfaltoinnista Merikarvian Rantatielle. Tie on nyt mukava ja turvallinen ajaa.

Lukijan kuva. Olemisen sietämätön keveys. Ihana katti. Kyllä tuli hyvä mieli.

Juha Koskisen kommentti tiistain lehdessä pimeästä Porista täyttä asiaa. Häiriköt voivat mellastaa rauhassa pimeyden suojassa. Toivottavasti joku kaupunkimme päättävissä elimissä tunsi piston sydämessään.

Onko sisäministeri ollenkaan tällä kartalla. Nyt pitäisi tuoda risuäkeet pellolle. Kyllä ne suuremmat saastuttajat ovat liikenne ja teollisuus. Ei yksityislentoja, joita on harrastanut pääministeri ja vihreä ulkoministeri. Tee, kuten paasaat. Maaseudulla mennään kävellen, kun ei kulje edes bussi.

Kävelijä

Kuka korvaa koronarokotteesta aiheutuvat mahdolliset haittavaikutukset?

Ei nyt ymmärrettäisi väärin, nykyinen korona on tautina uusi, kokeellinen ja pitkäaikaisvaikutuksista ei kukaan tiedä vielä mitään. Tieteellinen näyttö puuttuu. Hetkelliset tautiin ja rokotteisiin liittyvät tapahtumat tunnetaan.

Miten alaikäinen voi päättää itsenäisesti minkään rokotuksen ottamisesta? Ei 12–15-vuotiaalla välttämättä ole riittävää tietoa päätöksenteon perustaksi, saati käsitystä esimerkiksi perimänsä terveys- tai sairaushistoriasta mahdollisine vaikutuksineen. Jos on, tuleeko hän asiallisesti kuulluksikaan? Nuoren kehitys on myös neurobiologisesti kesken.

Virusten ja rokotteiden valmistamisesta kehitellään samanlaista bisnestä kuin tietokonepuolella jo toimii. Korruptoitunut yhteiskunta puliveivataan maksajaksi.

Hyvä, kun joku muukin on huomioinut Enäjärven teiden kaivetut ojat! Todellakin! Mikä järki? Tiet kapenivat ja ojat ovat todellisia surmanloukkoja! Ja mitä tämä hyödyttää?

Naapurissa asuvalla ystävälläni oli nimipäivä, päätin lähettää onnittelukortin Postin kautta. Ei olisi kannattanut, kortti oli matkalla kaksi viikkoa ja kolme päivää. Ei voi Postia kehua ja kiittää.

En ota kantaa pastori Kyllösen saarnaan, jonka sisältöä en tunne. Eikö Jeesus ja alkuseurakunta olleet usein eri linjoilla yhteiskunnan päättäjien kanssa? Emmekö ole useinkin moittineet kirkkoa ja papistoa yhteiskunnan valtaapitävien myötäilystä? Nytkö pitäisi pappien hyväksyttää saarnansa kulloinkin vallassa olevilla johtavilla poliitikoilla, kuten totalitarismeissa on tehty?

Pastori Ilkka Kyllösen saarna oli poikkeuksellisen hyvä kokonaisuus. Kirkko tarvitsisi nyt kipeästi juuri tällaista rehellistä saarnaa. Eipä kannata paljoa välittää näistä jatkuvista kanteluista.

Kolmanneksi hyvä, toiseksi parempi ja ensimmäiseksi paras!

Soisi lautakunnissa olevan päättäjiä, joilla on koulutusta tai syvempää kokemusta päättämistään asioista! Sivistyslautakunnan kohdalla opettajuus ei ole kirosana, päinvastoin! Myös varhaiskasvatuksen asiantuntemusta toivottavasti löytyy!

On kyllä tämä maamme päästöpolitiikka merkillinen asia. Tahkoluodossa puretaan ja lastataan venäläistä hiiltä viikossa enemmän kuin Tahkoluodon hiilivoimala aikoinaan poltti koko vuotena. Muutaman sadan metrin päässä pyörivät tuulimyllyt näyttävät vitsiltä hiilitouhun rinnalla. Meitä koetetaan saada ostamaan sähköautoja ja samaan aikaan autetaan velivenäläistä pilaamaan ilmaa toisella puolella maapalloa.

Eikö mitään ole tehtävissä Pihlavan mopopäristelijän kanssa? Kaikki illat järkyttävää meteliä Pihlavan keskustassa iltayöhön saakka.

Ulvilan kaupunki kulkee pahasti takanojassa, eikä sloganin mukaisesti "etunojassa aikojen alusta". Uuden kaupunginvaltuuston kokousta ei edes näytetty netissä. Leikkipaikan -ja uimarannan kunnostustoimet ovat yhä kesken Kullaan Koskissa, vaikka kesä on pian ohi. Muutenkaan asukasviihtyvyyden parantamiseen ei löydy rahaa eikä työvoimaa.

Kuva Porista Itä-länsi-pesäpallo-ottelusta: katsomossa ei turvavälejä, ei maskeja. Et silleen sullekin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: