Somessa pitää ottaa vakavasti ilmastonmuutoksen aiheuttamien helteiden aiheuttamat, kasvavat metsäpaloriskit - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Suomessa pitää ottaa vakavasti ilmastonmuutoksen aiheuttamien helteiden aiheuttamat, kasvavat metsäpaloriskit

Tekstiviestipalstalla ihmetellään, miksi kesäteatteriyleisö ei käyttänyt maskeja kehotuksista huolimatta.

Tekstarin lähettäjä on huolissaan kasvavasta metsäpaloriskistä. Arkistokuva on otettu Rauman Uotilasta vuonna 2018.

4.7.2021 20:19

Joku kaipasi ideoita Timo Arolta Uniluodon kehittämiselle (SK 20.6.). Uniluoto on rauhallinen ja idyllinen asuinalue, ei sinne mitään sirkushuveja kaivata, vaan kunnolliset ja toimivat julkisen liikenteen yhteydet Pihlavaan ja Poriin!

Luonnon eläimet kuuluvat meriluontoon, myös niiden päästöt. Mutta kalanviljely, jossa kaikki päästöt menevät suoraan mereen, ei kuulu! Sitä vastustamme! Emme kalanviljelyä, vaan jätteiden päästöä suoraan rantavesiimme! Kaikki muutkin elinkeinon harjoittajat joutuvat puhdistamaan päästönsä.

Saapi nähdä kävikö niin, että kaikki muut kotimaiset kesälajit kärsivät koronasta, kun potkupalloa piti päästä katsomaan Pietariin.

Onko Maantiekadun terveysaseman ulko-oven edustan tukkiva pyörätuolitupakkaosasto varmasti oikeassa paikassa? Tuoksut kuin kaljakuppilan edustalla.

Merikarvialla vaaditaan kunnan ostolaskut nettiin nähtäväksi. Aloite on hyvä ja kannatettava. Uusi valtuusto on oikealla asialla, jatkakaa samaan malliin!

Eduskunta irtisanoi Tytti Yli-Viikarin. Mielestäni peiliin katsomisen paikka olisi myös Eero Heinäluomalla ja Tuomas Pöystillä, jotka vielä keväällä ylitsevuotavasti kehuivat Yli-Viikaria ylivoimaiseksi hakijaksi rekrytoitaessa. Yksi yli periaate ei tainnut toteutua, kun Pöysti oli valitsemassa seuraajaansa. Ei tainnut mennä ihan putkeen?

Kun Yli-Viikaria nyt hiillostetaan, on syytä tutkia myös muiden lentävien virkamiesten ja kansanedustajien lentopisteet ja niiden käyttö käyttö. Onko etuus hyödynnetty itse ja onko verot maksamatta?

Taas alkaa kalastajien terrorisointi Reposaaressa Santun venesatamassa. Kiskotaan koukkuja kiinni veneiden köysiin ja sitten luvattomasti mennään veneisiin. Kaupungin pitäisi ehdottomasti asentaa lukolliset portit laitureille, olen valmis maksamaan korkeampaa laituripaikkamaksua, jos epäkohta saadaan kuntoon.

Kyllä alkaa taas hirvittää, kun puintiaika lähestyy ja Kellahdentiellä tulee vastaan puimureita, joissa on 4-metriset leikkuupöydät paikallaan edessä, eikä vaunussa. Ahtaaksi käy pieni tie. Onneksi maksaja on kolaroitaessa selvillä.

Esko on oikeassa! Nykyisin nuoret muuttavat maaseutukylistä kaupunkeihin opiskelemaan ja töihin. Uuden soten myötä myös vanhempi väki lähtee terveyspalvelujen perään isommille paikkakunnille. Näinkö keskusta tosiaan toimii maaseudun parhaaksi.

Tehtaat käyvät ylikierroksilla, komponenttipula riivaa ja raaka-aineiden hinnat ovat pilvissä. Mihin vielä tarvitaan EU:n elvytyspakettia? Kuumentamaan jo valmiiksi ylikuumaa markkinaa? No, tietysti siihen, että poliitikot pääsevät leuhkimaan miten on elvytetty, eli jaettu veronmaksajien rahat taivaan tuuliin.

Onko Eurajoen ympäristövastaavilla mitään suunnitelmaa Luvian meriveden kirkastamiseksi. Nyt vesi on vihertävää ja sameaa.

Ensin kiukutti, sitten jo nauratti. Yyteri eilen: perhe lapsineen ja mukana kaksi isoa koiraa, sekä dyynien päällä vaeltavaa kansaa. Ne kyltit siellä ovat ihan vitsi.

Suomessa pitää ottaa vakavasti ilmastonmuutoksen aiheuttamien helteiden aiheuttamat, kasvavat metsäpaloriskit. Valmiutta ja resursseja tarvitaan.

Kirjurin kesäteatterissa torstaina 1.7. Ei turvavälejä. Lippuja myyty katsomo täyteen. Yli puolella katsojista ei ollut maskia. Missä on ihmisten vastuullisuus? Useaan kertaan esityksen alussa kuulutettiin maskisuosituksesta. Jos sanotaan suositus, eikö se koske minua? Jos istut kylki kiinni vieraassa ihmisessä, jolla ei ole maskia, onko koronaturvallisuus taattu?

Puutteellinen työterveyshuolto ei ole syy ihmisen sairauden huomaamiseen, vaan se on työtekijästä itsestä kiinni. Jos on sairas, sitä hakee apua tavalla tai toisella riippuen kukkaron painosta. Ne, joiden työ on pätkittäistä, jäävät ilman työterveyspalveluja. Puhumattakaan määräaikaisvuositarkastuksia ja rokotuksia. Jos itse olisin odottanut työnantajani huomaavan oman terveydentilani, olisin jo kuollut. Kiitos elämästäni kuuluu vain minulle ja kunnalliselle terveyspalvelulle!

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut