”Kävelijät kumoon -leikki ei elävöitä keskustaa” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Kävelijät kumoon -leikki ei elävöitä keskustaa”

Pyöräily puhuttaa tekstaripalstalla.

10.6. 19:51

Nyt poliisit Porin keskustaan sakottamaan yli 12-vuotiaiden pyöräilyä jalkakäytävillä. Ja alle 12-vuotiaiden on ajettava rauhallisesti peräkkäin. Ajellaan törkeästi jopa kahviloiden läpi ja rähistään huomauttelijoille. Kävelijät kumoon -leikki ei elävöitä keskustaa.

Koiraverosta vielä, että Ulvilan Palonpäässä valkoinen pystykorva haukkuu ulkona päivät ja aamuisin kello 5–6. Koira myös hyppii päin ohi ajavia autoja sekä polkupyöräilijöitä. Koiran omistajille tulisi antaa moninkertainen koiravero, kunnes ovat kouluttaneet koiran.

Kilpapyöräilijä

Joko olisi aika poistaa kaksi rokotusta saaneilta vanhuksilta "maskipakko", niin ne jotka vielä kotona oleilun jälkeen pystyvät liikkumaan, uskaltaisivat viimein lähteä asioilleen? Eivät kaikki vanhukset pysty, eivätkä osaa pitää maskia, joten jäävät mieluummin kotiin ja niin se vähäinen kunto rapistuu entisestään.

Voiko enää olla enempää ulkona talouden käsittämisestä kuin on vasemmistoliiton Valtonen. Eikö hän todellakaan tajua, että tämä Marinin hallitus otti velkaa 20 miljardia euroa? Ei se ollut mitään normaalia elämää niin kuin Valtonen antaa ymmärtää. Tämä reki käy todella raskaaksi vetää. Varsinkin noilla mielipiteillä.

Matti Tuominen

Onko jotain muuttunut Luvian Laitakarin lähistöllä, kun merivesi ei näytä kirkastuvan? Normaalisti vesi on tähän aikaan kirkasta.

Porin keskusaukiolle suunnitellaan uutta kiveystä. Hyvä niin, mutta milloin Etelärannan pinnoite on suunnitelmissa korjata? On häpeällistä, ettei asialle tehdä mitään. Osa pinnoitteesta uusittiin isolla rahalla, mutta osa rannasta on kuin neuvostovallan ajalta.

Upea kesä. Mutta edelleen ottaa päähän lentoliikenteeseen hassatut miljoonat. Tunarit.

Torstaisin jaetaan SK:n lisäksi Porilaine-lehti ja lukuisia muita julkaisuja. Miksi torstaisin? Onko asiakkailta kysytty, minä päivänä enemmistö eniten haluaa laajan mediapaketin? Tämä organisaatiolähtöinen ajattelu tähtää palvelun tuottajan viikonloppusäästöihin, ei maksajaan kohdistuvaan asiakaslähtöisyyteen.

Kiva lukea lehdestä kulttuuritarjonnasta, jota ei ole tarkoitettu uniluotolaisille. Viikonloppuisin viimeinen bussi lähtee tänne kello 20.10 ja arkisin 21.15. Hyvä, että Yyteriin kuljetukset toimii – uniluotolaisten "kustannuksella."

Minun edesmenneellä appiukollani oli sydän oikealla puolella, mutta kyllä hän oli viimeisen päälle kova kommunisti.

Halla-Aho syyttää kiiluvasilmäisiä vihervasemmistolaisia ilmastohysteriasta, kun totuus on se, ettei sameasilmäiset perussuomalaiset näe, mitä ilmastolle on tapahtumassa.

Ihmettelin Maantiekadun laboratoriossa, kun verikoetta ottanut hoitaja yritti ottaa käsivarresta, eikä kyynärtaipeesta kuten yleensä. Nyt on käsivarsi musta ja kamala, kun suoni puhkesi. Hoitaja alkoi tutkia toista kättä ja jälleen käsivarren päällipuolelta, jolloin sanoin, että kyllä se ennen on kyynärtaipeesta otettu. Siitä sitten tulikin kunnon näyte. Onko edellä mainittu käytäntö joku nykyajan oppi vai oliko näytteen ottaja vain tumpelo?

Leggingsejä ihmettelevälle miehelle (SK 8.6.); näin naisnäkökulmasta sanon, että voisivat miehetkin tarkistaa habitustaan. Ainakin ympäriinsä tatuoidut sekä rei'itetyt rehupartapeikot ja retkutukat, vaikka ikääkin on kertynyt reippaasti yli nuoruusvuosien. Moinen tyyli on sopii vain hyvin harvalle miehelle, eikä ikä ainakaan tälle tyylille ole eduksi. Mutta tuntuu vain olevan käsittämättömän suosittua. Kukin tyylillään, mutta ei olisi pahitteeksi vilkaista joskus peiliin.

MTV3:n vaalitentissä puhutaan taas kerran pienistä kouluista. Tulipahan mieleen, että sen sijaan, että Ahlaisten koululaiset siirrettäisiin Noormarkkuun, eikö Reposaaren koululaiset voisi mennä Ahlaisiin? Matka on ihan kohtuullinen.

Miksi peurojen määrää ei rajoiteta runsaammin, niitä on nyt todella paljon ja onnettomuuksia sekä läheltä piti -tilanteita on ollut paljon. Liikenteessä liikkuvien vuoksi peloissaan.

Kiitos sille ystävälliselle mieshenkilölle, joka toimitti Kodin Terran vessaan unohtamani lompakon infoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: