Tekstarit torstai 10.6. - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Paratiisinmäestä citylinjalla 20 minuutin välein torille ja Puuvillaan – Eipä tarvitse enää etsiä parkkipaikkoja keskustasta”

Citylinjalla pääsee Paratiisinmäestä näppärästi keskustaan, kirjoittaja muistuttaa.

9.6. 20:00

Paratiisinmäestä citylinjalla 20 minuutin välein torille ja Puuvillaan, toivottavasti asukkaat ovat huomanneet tämän. Eipä tarvitse enää etsiä parkkipaikkoja keskustasta.

Autot pois keskustasta. Haittaa pyöräilyä baariin.

Mahtoikohan Lundén tietoisesti mennä esteellisenä Lammin tuulipuiston käsittelyyn ja varmistaa siten asian lopputuloksen?

Vanhojen puolueiden "Pidämme Porista huolta" -mainokset huvittavat. Erikoista on huolenpito ollut.

Kertoisiko joku mulle, kuka kuntavaaliehdokas halusi lentoliikenteen Poriin.

Kaksipiipuinen juttu on äänestää kunnan palkkalistoilla olevaa ehdokasta. Todennäköisesti ajaa enemmän omaa kuin kunnan etua. Periaatteella "suojatyöpaikat on säilytettävä hinnalla millä hyvänsä.”

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, mistä oppositio oikeasti hallitusta arvostelee. Itse olen ainakin tähän asti välttynyt koronatartunnalta noudattamalla hallituksen ohjeita. Mikäli olisimme toimineet Petteri Orpon ja Jussi Halla-Ahon vaatimusten mukaisesti, olisimme samassa tilanteessa kuin ruotsalaiset. Äänestysajankohdan siirto oli myös hallitukselta viisas valinta. Nyt voin turvallisin mielin käydä äänestämässä.

Lapsikin ymmärtää, jos ihminen saa tukia yhtä paljon tai enemmänkin, kuin palkkaa, niin ei varmasti mene töihin. Miksei poliitikot ymmärrä?

Toimivatko Rauman päättäjät todella niin, ettei Karin kampuksen tarjouskierrosta uusita. Rakentaminen aloitetaan yhden tarjouksen perusteella. Herätys Rauman äänestäjät.

Venepoliisi voisi valvoa nopeuksia myös täällä Kalaholman ja Isojoenrannan seudulla. Harva veneilijä noudattaa alueella olevaa 10 km/h nopeusrajoitusta, vesijeteistä puhumattakaan.

Voisi verottajaakin kiinnostaa kaupungin henkilökunnan moottorikelkkaetu. Mitähän kaikkea muuta veronmaksajien omaisuutta käytetään törkeästi palkan lisänä?

Usko suomalaisen yhteiskunnan rakenteiden toiminnan tasapuolisuuteen horjuu pahasti, kun sekä Lounais-Suomen poliisi että Kilpailu- ja kuluttajaviraston eivät saaneet Porin lentojupakkaa tutkittua ennen vaaleja.

Porin lentoliikenteen konsulttiselvittelyt yhä "vaiheessa" (SK 9.6.). Toivoisin erityisesti toimittajien hiukan miettivän, miten tätä kaunista äidinkieltämme käytämme. Miksi ei kirjoiteta "kesken"?

Honkajoelta ei pääse kesällä Kankaanpäähän linja-autolla, vaikka kaikki virastot ovat siellä. Honkajoelta kaupunginvaltuustoon pyrkiviä muka pitäisi äänestää, kun oman kunnan asioiden hoitaminen on ilmeisesti tähtitiedettä heille.

Olen mies, ja käytän legginsejä ja jaloviinaa.

Joko olisi aika poistaa kaksi rokotusta saaneilta vanhuksilta "maskipakko", niin ne jotka vielä kotona oleilun jälkeen pystyvät liikkumaan, uskaltaisivat viimein lähteä asioilleen? Eivät kaikki vanhukset pysty, eivätkä osaa pitää maskia, joten jäävät mieluummin kotiin ja niin se vähäinen kunto rapistuu entisestään.

Metallikylässäkin omien haravointijätteiden kuskaaminen tien yli puistoon on jatkunut jo kauan.

Vai ihmettelet valitusta Porin hoitotarvikejakelusta. Onkohan asiakaspalvelija nyt itse lähettänyt viestin huonoa käytöstä peitelläkseen? Hoitotarvikkeita ei saa noin vaan, joka kerta huonotuulinen asiakaspalvelija vastaa puhelimeen. Hoitotarvikkeita pitää hakea monta kertaa, koska ei huolehdita tavaroita varastoon. Eioota saa kuulla joka kerta.

Päiväkodeissa henkilökunta puhisee maskien kanssa tunnista toiseen päivittäin. Baareissa kuitenkin tanssitaan ja lauletaan ihan surutta maskitta. Ei ole rajoitukset ihan kohdillaan tässäkään.

En ymmärrä, että jos tekee voittoja yli 300 000 euroa, niin saa tukea vielä 400 000 euroa. Miksi, jos vuosi on voitollinen muutenkin? En ymmärrä noita tukia.

Pitkän pimeän koronaepidemian jälkeen on hienoa palata normaaliin. Nautitaan kesästä ja vähennetään valitusta. Ei anneta negatiivisten asioiden häiritä elämää.

Kiitos kaupungin työntekijälle, joka tuli kesken ruokataukonsa korjaamaan Kaarisillan matonpesupaikan vedentuloa. Matonpesijät kiittävät.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: