Tekstarit Satakunnan Kansa - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Jos osa vanhustenhoidon tyytyväisyyskyselyn vastaajista on omaishoitajia, onko sillä tuloksia vääristävä vaikutus?

Vanhustenhoitoon liittyvät asiat puhuttavat tekstaripalstalla.

1.6. 19:42

Vanhusten tyytyväisyys hoitopaikkaan saattaa myös johtua siitä, että sama perusturvan laatima tyytyväisyyskysely tehdään jokaiselle asukkaalle, oli hän kovin dementoitunut tai ei. Melko suuri osa asukkaista ei kykene vastaamaan, eikä ymmärrä kysymyksiä, joita on melko paljon. Tässä kohtaa kyselyn vastaaja, esimerkiksi omahoitaja, käyttää omaa harkintaansa, laittaako rastin kohtaan täysin tyytyväinen vai tyytymätön. Rehellisyyteen pyrkinyt entinen hoitaja

Nyt kohistaan pääministerin 850 euron ruokaedusta. Eikö olisi aiheellista myös keskustella presidentin veroeduista. Presidentin palkkio, asuntoetu samoin kuin eläke ja perhe-eläke ovat verovapaita. Ei ihan kohtuullista, kun itsekin maksan alle 2 000 euron eläkkeestäni yli 20 prosenttia veroa.

Kumman valitset: Näköhaitan avomerellä vai haitan terveyteen hiilivoiman, ydinvoiman, polttoaineiden ynnä muiden saasteista?

Martti Lundén järjesti ison sopan ja laskun jääviydellään. Ei ole näköjään hallinto-osaamista demarimiehillä tässä kylässä.

Sakari Muurinen voisi selvittää valtuustoon ehdolla olevien työnantajat. Selviäisi, ketkä edustavat "kuntapuoluetta". Kunnan palveluksessa olevat valtuutetut kun istuvat kahdella tuolilla. Sekä työntekijän että työnantajan. Eikös se ole selvä jääviysristiriita?

Asko, Sotka, Masku... –50%, –60%, vain tänään, huomenna, rajoitetun ajan... Miten huonekaluliikkeillä voi olla jatkuvasti alennusmyynti päällä? Isot ilmoitukset useita kertoja viikossa lehdissä ja televisiossa. En asioi näissä liikkeissä, ovat menettäneet luottamukseni.

Sinä ruokarajoitteinen tai nirso tyyppi, jonka tarpeiden mukaan suunnitellaan tarjoilua juhliin. Fiksua olisi vastata kutsuun ajoissa tuletko vai et. Selvittäisiin vähemmällä vaivalla ja kustannuksilla valmisteluissa, jos este osallistua olisi tiedossa.

Sinulle, joka valittelit, ettei siivous- ja keittiöväki saa kiitosta työstään päiväkodeissa. Teette arvokasta työtä, sitä ei varmaan kuka voi kiistää. En viitsi tässä kirjoittaa varhaiskasvatuksen työntekijän päivän sisällöstä, koska listasta tulisi niin pitkä. Toivon teidän kuitenkin itsekin ymmärtävän – sen enempää näiden töiden välistä vertailua tekemättä – miksi juuri varhaiskasvatuksen työntekijään suunnataan perheiltä tuleva (ansaittu) kiitos.

Hämmentävää, että 1990-luvulla lääkärit jakelivat sairaille vanhuksille unilääkettä kuin näkkileipää. Ei tunnu uskottavalta. Unilääke on niin halpaakin, ettei sillä kukaan rikastu. Tahtoisin tietää, kuinka monta lonkkapotilasta Satakunnassa makaa nukahtamislääkkeen vammauttamana sängyssään? Ei taida löytyä nukuttavia päiväbileitä vanhusparoille. Viinipullon napsauttelukin lasketaan turmioksi, jos on yli 60 vuotta. Jotain positiivista odottaisi joskus lääkäreiltäkin. Eikö alituinen uhkakuvien piirtely synkistä omankin mielen?

Enpä ole koskaan Katinkuruun lenkkeillessäni kuullut ampumaradalta laukaustakaan. Olenkin ihmetellyt, onko se käytössä.

Onpa tosi järkevää kulottaa metsää tähän aikaan vuodesta. Linnut pesivät maassa ja puissa. Kuinkahan niiden kävi? Kaatakaa loputkin pesäpuut pesintäaikaan. Mustikat ja puolukat kulotusalueelta menneet moneksi vuodeksi. Voi tuota järjenkäyttöä, äly hoi.

Kysymys viranomaisille: Miten metsän kulotus voidaan sallia aikana, jolloin linnuilla ja muilla eläimillä on pesät ja poikaset? Merimetsoja, valkoposkihanhia, naakkoja ja hylkeitä toisaalta ei saa vähentää edes pesimä- ja poikasajan ulkopuolella.

Tekstarissa joku toteaa, että sivistyslautakunnat tulisi nimetä uudelleen koulu- ja varhaiskasvatuslautakunniksi, kun näitä asioita ne käytännössä ajavat. Haloo, Porissa myös kulttuuriala liikuntatoimen lisäksi kuuluu ko. lautakunnalle, vaikkei se siellä ikinä näy ja kuulu, vaikutuksesta puhumattakaan. Ei ilmeisesti kiinnosta lautakunnan jäseniäkään. Näin se hävisi 2017 organisaatiouudistuksessa, poljettiin alas.

Koira tai muu lemmikkieläin on perheenjäsen vain, jos sillä on henkilötunnus ja sen henkilötiedot löytyvät Väestötietokeskuksen tiedoista. Perheen muodostamaan talouteen lemmikit toki voivat kuulua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos