”Kävisin ja ostaisin, jos kauppahallissa olisi tarjontaa” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Tekstaripalstalla yksi kirjoittaja kaipaa lisää elämää Porin kauppahalliin. Kuvassa Porin KeliaKeittiön Heidi Murro. ­

”Kävisin ja ostaisin, jos kauppahallissa olisi tarjontaa”

Tekstaripalstalla ihmetellään muun muassa, miten lähelle naapurin rajaa saa rakentaa kylpytynnyrin.


4.5. 20:00

Valtion televisiokanavalla TV1, mainostetaan Eurovision laulukilpailuja sanoilla "Mitä, eikö kaikkea kivaa olekaan kielletty!" TV1 yrittää näin murtaa terveysviranomaisten koronasuosituksia? Onko kanavan mainososasto todellakin noin ammattitaidotonta? Vai kansan syviä rivejä nuoleskelevaa? Jompi kumpi.

Aki Nummelin, eiköhän suurin kemiläisten pelastus tule olemaan MetsäGroupin uusi tehdas. Vaikka kyseessä onkin Metsäliiton omistama toimija.

Onko nyt tosiaan niin, ettei tästä lentofarssista kukaan joudu vastuuseen? Varoitus ei ole riittävää vastuunkantoa näin suuren mittakaavan virheessä. Odotan vastausta.

Wanhan ajan vappu Kauppahallissa. Oli varmaan ollut joskus. Miten on mahdollista, että kaupungin keskeinen paikka on niin kuollut. Miten muissa kaupungeissa siitä on saatu vetonaula. Kävisin ja ostaisin, jos olis tarjontaa. Kauppahalli henkiin!

Olen laittamassa kylpytynnyriä pihaani. Kuinka lähelle naapurin rajaa voin sen laittaa? Entä kaminan? Ettei sitten tule joku tarkastaja ja käske purkaa ja siirtää.

Porilaiset valittaa aina jostain! Valittaa siitäkin jos ei ole mitään valittamista! Kannattasko muuttaa muualle mis asiat o paremmin?

Koillisväylän pyörätie! Etenkin väliltä Autoluojus-Iskun ympyrä, surullisen huonossa kunnossa. Asfaltin repeämiä, joihin mahtuu vaikka pyöränrengas. Monttuja, jotka haluaa ohittaa pientareen kautta. Jopa hämärässä olen kyllä oppinut näitä haasteita väistelemään, mutta olisi aivan mahtavaa, jos joku tällaisista kunnostuksista päättävä kävisi tarkistamassa korjaustarpeen.

Uteliaisuus vei paljon puhutulle veteraanilenkille. Kokemus oli, että lenkki on hyvä ja kunnostuksen jälkeen vielä parempi.

Ei kai naturistialuetta ja naturisteja voi syyttää itsensäpaljastelijoiden ja muiden väärinkäyttäjien toiminnasta. Epäsiveellinen käytös ei kuulu Yyteriin eikä myöskään naturistialueelle. Alueen lakkauttamisen sijaan täytyisi puuttua väärinkäytöksiin, jotka kuitenkin jatkuvat, oli naturistialuetta tai ei.

Yyterin nakurannan kehittämiseksi minulla on tasapuolinen ehdotus. Jaetaan vuodesta yhtä pitkät jaksot nakuilijoille ja muille rannan käyttäjille. Nakuilijoiden käyttöaika olisi 1.11.– 30.4.

Ei ole ihme. Nykyään olet aina syyllinen, jos yrität opettaa nuorisolle tapoja. Saavat hyppiä silmille kun kotona ollut niin sanottu vapaa kasvatus, jos sitäkään. En yleistä, koska suurin osa nuorisoa käyttäytyy tosi hienosti ja kunnioittaa meitä tätejä ja setiä.

Työttömyys iski. Viisi vuotta olen tehnyt vain vähän osa-aikaista työtä. Yhtään kertaa ei ole TE-toimisto tarjonnut kokoaikatyötä tai mitään työtä. Aloitin opiskelun monimuotokoulutuksessa saadakseni tutkinnon ja sen jälkeen kokoaikatyötä. Ammattiliitto lopetti ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan maksun, koska opiskelun vuoksi en voi kuulemma vastaanottaa kokoaikaista työtä. Toivottavasti nykyinen hallitus tekee jotain tälle älyttömälle systeemille.

Päästäisiinkö kannustinloukuista, jos puoli miljoonaa työtöntä saisi kuukausittain 1 500 euron kansalaispalkan? Eli 9 miljardia euroa valtion kuluja lisää vuodessa. Kansalaispalkan saisi pitää, vaikka kävisi tilapäisesti töissä. Poistettaisiin työttömyyskorvaus ja asumistuet.

Kepu teki peliliikkeen pistäessään kokoomuksen äänestämään oppositiosta huonoksi haukkumastaan EU-tukipaketista. Mitä tekee kokoomus? Päättää äänestää tyhjää. Kansanedustajat on valittu päättämään asioista, ei äänestämään tyhjää. Todellista vastuun pakoilua kokoomukselta. Entisenä kokoomuksen äänestäjänä minäkin äänestän tyhjää kunnallisvaaleissa. Petetty pihlavalainen

Ketä tai mitä palvelevat Porin 6. osan kelvottomat kadut? Autot ovat joko pölyssä tai kurassa. Kävellen tai pyörällä kulkeminen on vaikeaa, jopa vaarallista irtosorassa, ja rollaattorin käyttö mahdotonta. Kunnossapito on kallista ja auttaa vähän hetkellisesti. Terveisin vielä kotonaan asuva ikääntyvä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?