Kirvatsi menetettiin valkoposkihanhille, lycka till yrittäjät - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kirvatsi menetettiin valkoposkihanhille, lycka till yrittäjät

Tekstaripalstalla ollaan huolissaan Leppäkorven metsägrillaajista, Kullaan kirkkomaan joulukuusesta ja Kirjurinluodon siivekkäistä.

Valkoposkihanhia on nykyään runsaasti myös Kirjurinluodon rannalla. ­

3.5. 20:00

Luulin lukevani juttua jostain 50 vuoden takaa, mutta ei. Mitä ihmettä! Rauman tekninen valiokunta antaa luvan upottaa purjealuksen eli romua mereen! Ei ole tätä päivää ja tuskin lupa irtoaa ympäristöviranomaisilta. Kun ei edes lintuja saa häätää muualle pengertietyömaalta.

Meillä porilaisilla on Meri-Poriin menevän tien varressa upeita pieniä lampia, mutta niiden ympärillä rehottaa järkyttävä puu- ja pensasryteikkö! Olisiko jo korkea aika siistiä näitäkin maisemia!

Kirvatsi ja sen hiekkarantakin on menetetty valkoposkihanhille, kuten jazzit ja Yyterikin, kunhan leviävät sinne. Piknikillekö nurtsille, saati Kirvatsiin uimaan? Lycka till yrittäjät.

Ei Porin kaupungin työntekijöitä tarvitse vaaleissa syrjiä! Ihmisiä ovat siinä kuin muutkin! Ja toimivat kentällä työtehtävissään niin kuin ylemmät viskaalit määräävät!

Mitä jos Julle Kalliolle olisi sattunut vakava liikenneonnettomuus noiden ajettujen 200 kilometrin aikana, niin olis voinut tulla vielä kalliimmaksi. Unohdusmaksu pitää siksi olla niin suuri ettei "unohduksista" tule tapa vältellä vakuutusmaksuja. Vakuutus otetaan siksi, että jos sattuu jotain, niin osapuolet saavat siitä korvauksensa.

Kiitos Pori Sinfonietta ja Anne Mattila vappukonsertista aikana, kun ei ole mitään "elävää" tarjontaa. Maija Lehtonen

Leppäkorven vanhemmat hei. Kyselkää nyt lapsiltanne, kuka viettää aikaa Vanhan Raumantien metsässä. Siellä on nyt vaarallista touhua. On urakalla poltettu nuotioita useassa eri kohdassa. Kuusten alla ja poluilla. On paistettu makkaraa, poltettu muovia ja niin edelleen. Seuraukset voivat olla tuhoisat. Metsään on myös jätetty pressuja ja ämpäri, styroxia ja muuta roskaa.

Viitaten SK:n 30.4. ihmisten halua vaihdella annettua toista rokoteaikaa kerron vain, että ihan kaikki rokotettavat eivät työskentele Porin kaupungin alueella. Sain ensimmäisen rokotteen 23.4. mutta toisen rokoteajan tullessa olen työkomennuksella rahtialuksella, enkä pääse valtamereltä Poriin ottamaan toista rokotetta. Tullaan sitten toimeen tällä yhdellä rokotteella.

Onko koronavirus aiheuttanut sen, että Kullaan kirkkomaalla on vielä joulukuusi?

Onko koronarokottajilla pääsy ihmisten terveystietoihin? En halua, että puolituttuni näkee terveystietoni mennessäni rokotukselle, miten tietosuoja? Voisiko joku asiasta tietävä vastata, onko todella rokottavalla hoitajalla pääsy terveystietoihini?

Voisiko Ruosniementielle asentaa kamerat mittailemaan nopeuksia? Kesäisin siinä on varsinainen rallirata, etenkin välillä Pappilanpuistikon ympyrä-Murtosenmutkan K-marketin ympyrä!

Koska saadaan Hyypäntie kokonaisuudessaan asfaltoitua sekä Hyypäntien leveään ojaan kaide? Alueella paljon lapsiperheitä ja syvässä ojassa välillä paljon vettä.

Useimmat turvesuot ovat olleet aikoinaan järviä. Kuivaus on tehnyt niistä soita, joita nyt on turpeentuotannolla puhdistettu. Ne voidaan palauttaa entiseen olotilaansa lintujärviksi, jos vain turvetuotanto saa jatkua.

Eikö nyt olisi porilaisten eläkejärjestöjen aika herätä ja järjestää marssi kaupungintalolle yli puoluerajojen Viikkarin Valkaman pelastamiseksi. Bisnestoiminta pois ja lounas eläkeläisille, niin kuin talon alkuperäinen ajatuskin on ollut.

Pori Energian ja Oomin yhteinen taival on aiheuttanut useille asiakkaille lisäkustannuksia. Pori Energia lähettää 0-summaisia laskuja, joita Ropo Capital hetken päästä karhuaa. Asiakkaat katoavat, jos hommaa ei saada toimimaan oikeudenmukaisesti. Toimikaa nopeasti. "Ennen kaikki oli paremmin".

Ihana herätä sunnuntaina 2.5. aamulla kello 6.26 traktorin mölinään. Kiitos "reilu minuakin ajatteleva naapurini", etten saa nukkua edes viikonloppuna kello 8:aan asti. Ja huomenna työaamuherätys kello 3.30.

Nyt en ihan ymmärtänyt. Joku arvosteli hallituksen työllisyystoimia. Eiköhän jokaisella työntekijällä ole työnantaja. Työnantajia rankaisemallako työllisyystilanne paranee? Itsekin olen työnantaja, mielestäni silloin vaikutus olisi päinvastainen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?