”Olen aina ihmetellyt, miksi joku haluaa jonkun norjalaisen kapteenin nimikirjaimet omaan takkiinsa? Itse on tullut laitettua omat nimikirjaimet” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Olen aina ihmetellyt, miksi joku haluaa jonkun norjalaisen kapteenin nimikirjaimet omaan takkiinsa? Itse on tullut laitettua omat nimikirjaimet”

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tänään tekstareissa puhutaan tuttuun tyyliin muun muassa nimikirjaimista vaatteissa, roskiksista, kielten opiskelusta sekä teatterilipuista.­

8.4. 19:38

Mitä kuuluu Mäntyluodon vanhalle satamakonttorille? Eikö siihen pitänyt tulla jotain yritystoimintaa? Kyselee Jii

Sain lahjaksi teatterilipun, taukokahvin, leivoksen ja sherryn. Ovat jääneet käyttämättä koronan ja teatterisulun vuoksi. Voimassaoloaikaa ei enää jatketa eikä maksettua lahjalippusummaa palauteta. Kuuluuko summa avustuksena teatterille, vastikeettomana - on meitä muitakin, jotka odottavat vastausta?

Kävin Itä-Porin terveysasemalla koronarokotuksella. Rokotus oli organisoitu todella loistavasti. Iloinen henkilökunta ja vapaaehtoiset auttoivat, neuvoivat ja opastivat ja rokotus sujui valtavan tehokkaasti jopa etuajassa. Luottamus porilaiseen terveydenhoitoon lisääntyi. Kiitos homman hoitaneille!

Voitaisiko Katinkurun 5 kilometrin maastolenkiltä poistaa junttautuneita ladunpohjia?Tulis vaihtelua lenkkipolkuihin. Muuten joutuu odottamaan melkein seuraavaan hiihtokauteen.

Sinä, joka pidit hyvänä, että Yyteri sulkee nakurantansa kun ei ole ollut kivaa katsottavaa. Ilmeisesti olet käynyt kuitenkin vakoilemassa ja kyyläämässä dyynien takana, etkä ollut tyytyväinen näkemääsi?

HH-kirjaimet takissa. Olen aina ihmetellyt, miksi joku haluaa jonkun norjalaisen kapteenin nimikirjaimet omaan takkiinsa. Itse on tullut laitettua omat nimikirjaimet. Näin oman takin löytää helpommin esimerkiksi yleisestä naulakosta. Suosittelen kokeilemaan sekaannusten välttämiseksi.

Hyvä Tuomo Hurme (SK 8.4.) Esitetty mielipiteesi ei ole totuudenmukainen. Kyllä ympäristösyistä menetettyjen työpaikkojen määrä on varmasti suurempi kuin mainitsemasi ympäristöä turmelevat työpaikat. Esimerkkeinä mainittakoon Savon Sellu n. 3 400 ja turvetuotanto n. 10 000 työpaikkaa. Listaa voisi jatkaa pitkälle. Nämä työpaikat ovat yleensä niitä, jotka pitävät pystyssä hyvinvointiyhteiskunnan rippeitä.

Pasi Nieminen kyseli Kirvatsin kylpylän tarpeellisuudesta (SK 7.4.). Tiedoksi, että kylpylää on kaavailtu Hanhiluodon asfalttikentän kohdalle, joka nyt on omistettu lähinnä autojen kuminpoltolle ja kaahailulle. Eikö kylpylä sopisi paremmin kyseiseen paikkaan?

Hanna Hildenin torijumppaehdotus on älytön. Porin tori on tuulisin, kylmin ja pölyisin paikka koko kaupungissa. Jumpat puistoihin, niissä ihmiset viihtyvät.

Kun tuota Aittaluodon teollisuusaluetta soimaatte, niin edes faktat olisi hyvä tietää. Ei tule piipusta paperitehtaan, ei corenson, eikä edes corexin käryjä. Enkä usko nyt maisemaakaan pilaavan. Tietysti jos puhutaan Pori energian voimalaitoksen isosta tiilipiipusta tai parista pienemmästä metallisesta, niin niistä en tiedä.

Olisiko syytä miettiä sitä, miksi ihmiset eivät vie roskia mukanaan omaan roskikseen, jos näkevät että hautausmaan roskis on täynnä (Lukijan kuva 7.4.) Toki tyhjennysvälejäkin on syytä tarkistella, mutta roskaus syntyy roskaajasta.

Jos roskis on täynnä, olisiko mahdollista viedä omat roskat muualle esimerkiksi kotiroskikseen? (SK 7.4.)

Kierrätys on tehokasta vain kun se on helppoa. Nyt kierrätyskeskukseen pitää jonottaa, ennen sisäänpääsyä kuorma tarkastetaan ja osa on ehkä vietävä Hangassuolle. Ei onnistu. Kerta riittää.

Kyllä välillä olisi hyvä vaihtaa taloyhtiön puheenjohtaja ja koko hallitus uuteen nuorekkaampaan kokoonpanoon. Joissakin taloyhtiöissä istuu usein vuosikausia sama jo vähän jämähtänyt porukka. Saattaa olla oman edun tavoittelua tai liiallista määräilyä, joka aiheuttaa närää osakkaiden keskuudessa. Päätöksiä saatetaan tehdä jopa lain kirjainta hipoen. Valta, pienikin, sokaisee. Nuoret, aktivoitukaa taloyhtiöissä, tuokaa uusia raikkaita ja osaavia tuulia mukananne.

Miten Porin koulutoimi hoitaa saksan ja englannin kielen opetuksen? Muualla Suomessa näihin kieliin panostetaan, Porissa lopetellaan. Voisiko Kohtamäki vastata aiheeseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?