”Olen täysin kyllästynyt tähän digi-Suomeen – etä-, mobiili- ja muihin maksuihin, digi-tunnistautumisiin, uusien digi-laitteiden pakkosyöttöön ja koko digi-roskaan” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Olen täysin kyllästynyt tähän digi-Suomeen – etä-, mobiili- ja muihin maksuihin, digi-tunnistautumisiin, uusien digi-laitteiden pakkosyöttöön ja koko digi-roskaan”

Tällä kertaa tekstareissa podetaan muun muassa digikyllästymistä, Kuukkarin kaduilla pystyssä pysymisen vaikeutta, ihmetellään lumen alta paljastuneita roskia ja harmitellaan hevosten aikaansaannoksia Yyterin lenkkipoluilla. ­

6.4. 21:26

Porin kaupungin eräs peruste KKV:n selvityspyyntöön (SK 3.4) oli, että Spring Advisor Oy valittiin suositusten perusteella. Suosittelija julki ja suhde yritykseen, selvitettävä onko kysymyksessä korruptio.

Jääkiekon SM-liiga pitää keskeyttää välittömästi. Todella outoa, jos Hifk joutuu luovuttamaan pelejä koronan takia. Miten joukkue uskaltaa edes ajatella pelaavansa mitaleista? Ei mitaleita tällä kaudella arvosteta edes Vähäraumalla.

Miksi Kuukkarin kaduille on levitetty arinasoraa? Ovat kuin kuulalaakereita kenkien ja renkaiden alla.

Jotain hyvää on koronakin tuonut, se on lisännyt suomalaisen kaupan suosiota, aika monessa vaatteessa loistaa Halpa-Hallin merkki HH.

Lumet suli ja rumat roskat tuli. Karkkipapereita ja tupakka-askeja paljastuu tienvarsista, eikä niitä voi olla huomaamatta. Miksi roskata, kun ne voi laittaa roskikseen tai kerätä vaikka autossa hedelmäpussiin? Näin roska löytää paikalleen roskikseen, eikä päädy luontoon. Tätä asiaa pohtivat kaksi alle 30-vuotiasta käsityöharrastajaa.

Digi-luu-digi-lei, lauloi eräs suosittu ruotsalainen pop-yhtye aikoinaan, hauskat lal-lal-laat ja hei heit vielä päälle. Biisi oli hyvä. Myös aikaansa edellä. Sen kertosäe ennusti tarkkaan nyky-Suomen tilan. Olen täysin kyllästynyt tähän digi-Suomeen, etä-, mobiili- ja muihin maksuihin, digi-tunnistautumisiin, joka paikassa henkilötunnuksen kysymisiin, uusien digi-laitteiden pakkosyöttöön ja koko digi-roskaan. Eikö mitään muuta enää osata? Tai halutakaan? Tekeekö käteiselläkään kohta enää mitään? Ei kaikilla ole mahdollisuutta kortteihin, mobiilitunnuksiin, kaiken maailman uusiin härpäkkeisiin aina vaan uusia "appseja" varten, mitä ilman ei pärjää. Pitäkää diginne, mutta kaikille samat oikeudet, mahdollisuudet ja tasaveroinen kohtelu, kiitos.

Kiitos Itä-Porin terveysaseman hoitajille ja vapaaehtoisille joustavasta ja ystävällisestä toiminnasta koronarokotuksia annettaessa. Jaksamista teille!

Ihmiset äly hoi! Abc:lle pääsiäisen aikaan kiiruhtaessa vessaan, näin seniori-ikäisen pariskunnan lähestyvän ovea, väistin heitä vikkelästi, jotta ohitus olisi kaikille koronaturvallinen kuten terveeseen järjen käyttöön kuuluu. Selkäni takaa kuulin pariskunnan mieshenkilön nurisevan "kiva kun pidit ovea auki". Aivan älytöntä! Jäädä korona-aikana nuohaamaan oven pieleen 10cm päähän ventovieraista, vieläpä Helsingistä tulleena, jossa korona on pahimmillaan. Todella porilaista nurista siitä, että käyttää järkeä ja pyrkii suojelemaan itsensä ja muut pandemian vuoksi. Hyviin tapoihin kuuluisi myös, että mies avaa oven, eikä inise siitä, ettei hänelle avata ovea. Joskus voisi pitää suunsa kiinni, ja toimia kuten ylin päätösvalta on meitä yli vuoden ohjeistanut. Luulisi kaikkien jo oppineen. Piittaamattomuus on suurin syy siihen, miksi korona on räjähtämässä käsiin. Tuvaväliohjeistus on 2 metriä julkisissa tiloissa. Koskee myös porilaisia ja ukkoja, jotka kuvittelevat ettei heihin päde samat säännöt kuin muihin. Turvavälien noudattaja

Siirretään Musan pelit Urheilukeskukseen parkkipaikkojen viereen ja istutetaan Musan kentälle tiheä kuusikko hiilinieluksi. Terveiset Humukylästä

Voisiko joku taho saada käyttökiellon ratsukoille uudelle hienolle liikuntareitille Yyterissä? Se on nyt hevosenlannassa, ja pian kavioiden möyhimänä kulkukelvoton, kuten muut polut ja tiet siellä jo on. A. H.

Konsultin neuvo linja-autovuorojen harventamisesta korona-aikana on samaa sarjaa, kuin poliisin neuvo helsinkiläisille kimppakyytien suosimisesta viime keväänä. Idea käytetyn maskin myttäämisestä on hyvä, mikäli joku pystyy siihen pelkästään lenkeistä kiinni pidellen?

Nyt on kevät, hormoonit hyrrää ja jänikset ja oravat juoksee tiellä. Muistakaa turvaväli myös maantiellä, älkää ajako edellä ajavan puskurissa kiinni, koska sitä jarruttaa vaistomaisesti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?