Porin kaupunginvaltuusto päätti tuhota lähes yksimielisesti Kirjurinluodon kaupunkipuiston voittoa tavoittelevalla kylpylähotellilla - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Porin kaupunginvaltuusto päätti tuhota lähes yksimielisesti Kirjurinluodon kaupunkipuiston voittoa tavoittelevalla kylpylähotellilla

Kylpylähotellihankkeen lisäksi Tekstareissa otetaan kantaa muun muassa pyöräteiden kevätkuntoon ja torin Angry Birds -leikkipuiston kohtaloon.

27.3. 20:12

Olen mieleni monta kertaa syvästi pahoittanut, kun nuo hallituspuolueet (joita en ikinä ole äänestänyt), ovat pääministerinsä johdolla tässäkin tilanteessa pystyneet asiat näinkin hyvin hoitamaan. Ensin Trumpin tappio sai minut sydänkohtauksen partaalle. Eikö hän ollutkaan se messias, joka pelastaa maailman? Onneksi on vielä persut ja kokoomus.

Haluaisin tavata äänestäjän, joka äänestää Krista Kiurua. Tai no, en oikeasti haluaisi, kunhan vaan ihmettelen.

Uutisissa 24.3. tieto, että ammatillisista opinnoista putoaa yli 10 000 nuorta vuosittain oppimisvaikeuksien vuoksi. Maan hallitus ratkaisee ongelman helposti, korotetaan oppivelvollisuusikää vielä vuodella.

Maailmanmenoa kun seurailee, näyttää tulleen uusi supervaluutta nimeltä rokote, jolla käydään isoa kauppaa.

Porilaista rahankäyttöä: kaksi ajoratainen kevyen liikenteen väylä Mikkolassa Byggmaxin kohdalla.

Saiskos noita pyöräteitä taas harjattua tuolla Meri-Porin ja Lattomeren suunnalla. Sepeli rikkoo kummit.

Tällä palstalla on ihmetelty, miksi ei Porin katuja sekä kävely- ja pyöräteitä puhdisteta talven jäljiltä pölystä ja sorasta. Kyllä ne tullaan puhdistamaan ilmeisestikin pääsiäispyhinä. Silloin on monta pyhää ja työntekijät saavat hyvät korvaukset.

Jari Haapaniemi kirjoitti (SK 25.3.): "Kuntavaalikuume näyttää sekoittavan joidenkin valtuustoon pyrkivien päät". Ja kirjoittaa: "Angry Birds -leikkipuiston elämä tulee jatkumaan kymmeniä, jos ei satoja vuosia”. Eli, oletko leikkivälineiden asiantuntija? Satoja vuosia? Hah… Vai oletko valtuuston pyrkivä, jonka pään on sekoittanut kuntavaalikuume? Taisit pudota omaan kuoppaasi.

Kai se uusi torirakennus voisi olla pienempi, ettei Vihaisia Lintuja tarvitsisi siirrellä? Tuo kaupungin touhu on kyllä ihmeellistä. Ei siitä nyt maailman kauan ole, kun nykyistä rakennusta remontoitiin. Eikä Linnutkaan kovin kauaa ole paikallaan olleet. Luulisi, että vähän kauemmaksikin voisivat päättäjät katsoa. Yleensäkin, jos jotain haluaisin torigrillistä ostaa, niin se olisi aito porilainen. Siis se syötävä.

Angry Birds -leikkipuisto pitää välittömästi siirtää kaupungintalon pihaan. Siellä voisi parannella tulehtunutta työilmapiiriä. Kuntalaiset voisivat istua penkillä seuraamassa ja valvomassa ilakointia. Aino-Maijan ja Wallun yhteislaskua putkikourusta olisi ilo seurata.

Tarkennus Jaakko Jäntin kylpylähotelliasiaan. Raumalla ei suinkaan luovuttu kylpylähotellista. Kaavassa kylpylähotellille osoitettiin lähes samalta alueelta, Otanlahdesta, uusi paikka, mutta kylpylää Raumalle suunnitellut oli jo suunnannut katseen muualle, vaihtoehtoisesti Poriin tai Luvialle.

No niin, nyt Porin kaupunginvaltuusto yksimielisesti, Jänttiä lukuun ottamatta, päätti tuhota Kirjurinluodon kaupunkipuiston voittoa tavoittelevalla kylpylähotellilla. Jäntti sait juuri ääneni kuntavaaleissa, vaikka olen 40 vuotta äänestänyt naisehdokasta ja SDP:tä, mutta nyt on aika muutoksen. Porin kaupunki, osoittakaa hankkeelle uusi tontti, Porin tori. Tori käy tyhjäkierroksilla muutenkin ja elävöitetään samalla Porin keskustaa. Kiitos Jaakko, ettet kääntänyt kelkkaasi, suuri arvostus.

Ei vain rakentajia näy Vähärauman koulun tontilla, taitaa olla suuri huijaus koko juttu. Tontti ollut tyhjillään jo kaksi vuotta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: