Missä ovat Yyterin penkit? – ”Ei Yyterin viihtyvyyttä lisäävien asioiden tarvitse olla vain isoja kehitelmiä” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Missä ovat Yyterin penkit? – ”Ei Yyterin viihtyvyyttä lisäävien asioiden tarvitse olla vain isoja kehitelmiä”

Lue tästä päivän tekstarit.

1.3. 20:29

Ihmettelimme Yyterissä patikoidessa penkkien vähyyttä. Yhden näimme koko pitkällä rantaosuudella. Olis mukava istua ihailemaan näkymiä, syömään eväitä, huilata hetken. Voitaisko kaupungin pajoissa tehdä penkkejä ja sijoittaa sinne tänne pitkällä rantaviivalla? Ei Yyterin viihtyvyyttä lisäävien asioiden tarvi olla vain isoja kehitelmiä, pienistäkin syntyy ilo.

Kävin viikonloppuna Yyterissä. Hienosti on sinne tuotu koirien ulkoiluttamisen kieltäviä kylttejä ja maininta lähellä olevasta koirarannasta. Koiria oli rannalla ulkoilemassa melkein enemmän kuin siellä koirarannalla.

Antakaa hyvät yritykset ensin yritykselle nimi, joka tuo heti mieleen lähiruuan, ja sitten itse ruualle nimi, joka tukee tätä. Hyllystä ei edukseen erotu tuos mieles Dagsmark, Neufrau, eikä mikään Petfood. Suomalaisuus esille niin, että jo kaukaa iskee silmään. Savot ja lapit ovat yritys siihen suuntaan, mutta lähiruokaa eivät tuo mieleen, eivätkä pussit tarjoa ohi mennessä suomalaisuuden tunnetta. Panimoalalla tämä osataan.

Pori on outo ja uniikki myös työnantajana. Opettajat määrätään pitämään etätunnit koulusta käsin tyhjässä luokassa. Missä muussa työpaikassa tehdään etätyöt työpaikalla?

Kaikella kunnioituksella veteraanihiihtäjiämme kohtaan, mutta eikö olisi aika antaa nuorille mahdollisuus, kun ei ole mitään hävittävää.Verratkaapa vaikkapa Ruotsin tai Venäjän joukkueeseen.

Miika Rannelta huippukirjoitus viikonlopun lehdessä! Jyrki Kangas elää muistoissamme.

Salailu ja kieltäytyminen luovuttamasta konsulttihankinnan aineistoa osoittaa, ettei hankinta kestä päivän valoa. Kysymys voi olla korruptiosta, pitäisi selvittää, ketkä hyötyvät tukimiljoonista, onko myös omistajan taustat selvitetty, menevätkö rahat paratiisisaarille.

Kaupungin maksama 11 miljoonan lentoliikenteen tuki on täysin suhteeton huomioiden kahden museoikäisen koneen (valm. 1988 ja 1989) romutasoinen markkina-arvo. Tuen määrä on massiivinen virhearvio. Johtuuko tämä käytetyn konsultin täydellisestä epäpätevyydestä vaiko jonkun osapuolen mahdollisesti tarkoituksenmukaisesta harhaanjohtamista? Kaupungin haluttomuus läpinäkyvyyteen kertoo paljon.

Porin virkamiesjohdolla aika suhmurointii. Voi sanoa järki hoi, äly älä jätä.

Muutin Poriin viisi vuotta sitten Espoosta. Pori on hieno kaupunki asua, porilaiset ovat mukavia. Ainoa asia, mikä mättää todella paljon, on Porin päättäjät. Porilaiset eivät ansaitse näin huonoa hallintoa. Vaalit ovat onneksi tulossa, siis hyvät porilaiset käyttäkää mahdollisuutenne ja vaihtakaa päättäjät. Te ansaitsette paremman tulevaisuuden.

Onko nyt oikea aika järjestää Puuvillan kauppakeskuksessa "Johan on markkinat" -tapahtuma?

Miten tavallinen kansalainen voi tietää, miten toimia, kun Stm:n ja avin johtajat ovat täysin eri linjoilla puhumattakaan Kiurusta, jonka puheista ei ota selvää vanha Erkkikään.

Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa, eli presidentille pitää antaa valta takaisin. Nykyinen hierarkia Suomessa on väärä ja tekee päätökset turhan monimutkaiseksi. Nähty on, ei hyvä, vaan täysin fiasko.

Vasemmisto on oikeassa. Velkoja ei tarvitse maksaa takaisin, koska ovat itse menneet sopimaan EU-elpymispaketin, jonka mukaan jättämällä velat maksamatta muut maat joutuvat sen maksamaan.

On onni Suomelle, että maassamme on vielä kuitenkin paljon perusteollisuutta ja elintarviketuotantoa. Se on meidän taloutemme pelastus. Vihreiden ja monen muun tahon ajama teollisuuden ja maatalouden alasajo ei ole onnistunut. Nyt pitää äänestää niitä tahoja, jotka tukevat perinteistäkin linjaa. Keskustaa siis.

Kho esti päätöksellään sellutehtaan rakentamisen Savoon likimain tekaistuin perustein: kun saattaisi voida olla mahdollista myös niinkin, että mikäli jos... Sellutehtaan raaka-aine on luonnon oma puhdas puu! Mäntyluodon tuhkanpesuun on mahdollista tulla maailmalta lähes mitä myrkyllistä ainetta tahansa (ei kai puhdasta pestä?) tuhkan mukana. Kuka tämän kaiken voi mitenkään tarkasti tutkia, etukäteen? Odotamme kho:n linjausta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?