Nopeusrajoitukset alemmas ja mammuttirekat pois keskustasta - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Nopeusrajoitukset alemmas ja mammuttirekat pois keskustasta

”Missään muualla eivät talon korkuiset rekat hortoile pitkin ydinkeskustan katuja”, valitetaan Tekstareissa. Kuvituskuva Porin Hallituskadulta.

4.2.2021 21:58

Muovisten hedelmäpussien avaamista ei vieläkään näköjään ole opittu lukuisista tekstiviestiohjeista huolimatta. Eli tartu pussin kahvoihin ja vedä eri suuntiin. Varmasti aukeaa,ei siinä mitään kostutuspulloja tartte.

Suomi on suuri nettomaksaja EU:lle. Mahtaisiko joku meppi ryhtyä ajamaa rahoitusta Pori-Parkano-Haapamä-Jyväskylä -radan avaamiseen? Se olisi kuin hiiren pissa EU:n rahoissa.

Miten tulikaan mieleen rinnastaa 17-vuotiaan papan elämää sotarintamalla nykylasten ja -nuorten elämään korona-aikana? Kannattaisiko miettiä asia uudelleen?

Älkää nyt hyvät ihmiset verratko koronakaranteenia rintamaan Niillä ei ole mitään yhteistä. Eikä ainakaan meidän kakarat ole karanteenissa.

Ilmavesilämpöpumppuja asennetaan vauhdilla, syykin on hyvä. On todella äänekäs verrattuna ilmalämpöpumppuihin. Lain mukaan db-raja on 45. Tämä ylittyy naapurissani ja pihallani heittämällä. Mitä sanoo rakennusvalvonta?

Iso kiitos Satasairaalan leikkaushoitokeskuksen ja Kiro2- osastojen henkilökunnalle 2-4.2. hyvästä hoidosta huolenpidosta. Potilas 2:1

Valtakadun ja Hallituskadun nopeudet voi hyvin alentaa, niinhän ydinkeskustassa kuuluukin. Vielä tärkeämpää olisi, että raskas liikenne, etenkin nämä ylipitkät rekat, ohjattaisiin pois ydinkeskustan kaduilta. Missään muualla eivät talon korkuiset rekat hortoile pitkin ydinkeskustan katuja. Täysin käsittämätöntä!

Kaikki kunnia verotoimistolle, että odotustilaan päästetään vain muutama ihminen näin korona aikana. Verottaja on mallikas omalla maallaan. Mutta ahtaalla käytävällä oven takana jonotetaan kylki kyljessä kiinni kerrostalon rappukäytävässä ja yhtä piukasti, kuin leipäjonoissa.

Siis hetkinen. Tekonurmella cup-ottelu ja kyse potkupallopelistä. Kritisoitiin, että lämmöt eivät ole päällä ja tekonurmikko on kolaamatta. Okei. Mutta nythän on helmikuu ja kovia pakkasia. Ei aukea. Oliko kyse kesälajista? Stadionin naapuri

Suomen kieli ja sen muutos. Vaikka olen itse vahvalla murrealueella kasvanut kaihdan ja kammoan erityisesti kahta sanaa: isosti ja pienesti. Ei vaan sovi korvaan, ei suuhun, ei ole suomea eikä mitään murretta. Ja nyt toimittajat tässäkin lehdessä käyttävät tuota sanaparia.

Suomen kielestä. Empaattinen, konsepti, konteksti, medaljonki ja resurssi ovat lainasanoja, repsikka slangia, eivät asiasuomea. Antti Pekola

Lukiessa koululaisten valituksia kouluruoasta ihmettelee, minkälaisia gourmet herkkuja heille kotona mahdetaan tarjota. Vm -41

Tiedoksi, että koronarokotettujen asukaslukuun suhteutetussa määrässä Pori on 3.2.2021 1859 rokotuksella Suomen 310 kunnan joukossa sijalla 192, joten kirittävää vielä on.

Oppositiolla ei ole eduskunnassa enemmistöä. Jos olisi, se ei olisi oppositio. Jos jokin ei eduskunnalle kelpaa, se on eduskunnan kanta, ei opposition. Pinomäen saapas

Suuret kiitokset 3.2 aurausauton kuljettajalle Kaurapellontiellä. Sinulla oli ennennäkemätön laite, se putsasi porttien edustatkin.

Mikä on epäkunnossa Porin johtamisessa, kun nyt jo politiikan sisäpiirin nuoret hakevat pois tästä kaupungin johtamiskulttuurista. Ovatko he alkaneet ajattelemaan itsenäisesti?

Ihmetyttää Porin kaupungin asuntopolitiikka. Lisää rahaa ja lähes ilmaisia tontteja jaetaan rakennusyhtiöille vuokra-asuntojen rakentamista varten. Vuokrafirmoilla jopa satoja kohteita odottaa tyhjänä vuokralaista. Miksi veronmaksajia näinkin rangaistaan? Vuokratasot valtakunnan halvimpia, vastaavan kokoisiin verrattuna.

Kuka poliitikko pyrkisi korjaamaan eläkeläisten kohtelussa olevan epäkohdan. Kun tehtiin aikanaan laki eläkkeiden korotuksen indeksileikkurista, niin olisi pitänyt tehdä myös laki veroleikkurista samantapaisella kaavalla. Progressio eläkeläisten verotuksessa kuuluisi olla "leikattu".

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut