Tekstareissa kiitellään avusta ja jupistaan talvesta ja jääkiekosta – ”Olisi harkittava jatkossakin influenssa-aikaan samantapaisia rajoitustoimia kuin nyt” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Tekstareissa kiitellään avusta ja jupistaan talvesta ja jääkiekosta – ”Olisi harkittava jatkossakin influenssa-aikaan samantapaisia rajoitustoimia kuin nyt”

22.1.2021 20:06

Oltiinpa Lukashenkasta sitten mitä mieltä tahansa, lätkäkisojen poisveto ei ollut hyvä ajatus. Maassa sisäisesti se todennäköisesti lisää kansan kahtiajakoa. Lisäksi se työntää maata enemmän Venäjän syliin. Mielestäni kisoja olisi voinut nimenomaan käyttää demokratian edistämiseen maassa ja nostaa maan epäkohtia esiin toisella tavalla. Nyt menetettiin kisojen mittainen mahdollisuus keskustelulle ja yhteys katkesi ehkä lopullisesti. Tämä ei ole kenenkään etu.

Ässät, en voi vieläkään ymmärtää, miksi Otto Kivenmäkeä pidetään joukkueen johtohahmona? Aika vähän on pisteitä tuonut?

Pääministerin olisi syytä paneutua kotimaan koronarokottamisen hidastelun estämiseen ja ei puuttuisi ison itänaapurimme sisäisiin asioihin.

Joku kommentoi palkkoihin liittyen SK:n tekstarissa 20. tammikuuta, että "enemmän vastuuta, enemmän palkkaa". Mitenkäs tämä saataisiin koskemaan myös sairaanhoitajia?

Pian pystytetään vaalikopit ja mennään äänestämään. Kannattaa miettiä, miten tämä kulunut kausi on mennyt niiltä, jotka ovat vallan kahvassa Porissa olleet. 2 x veroasteen korotus, halutaanko tätä lisää?

Joe Biden, suuri helpotus koko maailmalle. Esimerkki maailman mahtivaltiolta, mitä yksinkertaisiin ihmisiin vetoava, äärimmäinen populismi, itsekkyys ja omaan napaan tuijottaminen saa aikaan. Maailmalla on niin suuria haasteita voitettavana, että Minä ja Meidän maa -ajattelu ei nykyajan globaalissa maailmassa yksinkertaisesti enää toimi.

Nyt on sitten maailma pelastettu ja pieni Suomikin osallistui kaikin voimin Amerikan presidentin valintaan median avustuksella. Kokonaan jäi huomioimatta Trumpin aikaansaannokset ja "oma maa ensin" -aate, joka pitäisi kaikilla päämiehillä olla tavoitteena.

20. tammikuuta mennessä en ole kohdannut taikka nähnyt kaupungin aurakalustoa liikkuessani taajama-alueella. Ainoat auratut tiet, joita olen ajanut, ovat olleet yksityisen palveluntarjoajan ylläpitämiä. Keskustan kadut ovat hirveässä kunnossa.

Miten on mahdollista, ettei kaupunki pysty auraamaan teitä Porissa? Keskustan ja lähialueiden tiet ovat kuin Neuvostoliitossa. Ajan työkseni päivässä omalla autolla 50–70 kilometriä, yhdet eturenkaat ja useammat alustan/ohjauksen osat olen saanut omasta pussistani nyt maksaa. Ehdottakaa nyt joku jotain epäluottamuslausetta, jos kaupunki on kyvytön hoitamaan edes teiden auraamista.

Onko ihan pakko ajaa niin täysillä sillä raskaalla aurauskalustolla, että lumet lentävät koko jalkakäytävän leveydelle, mitä? Eikö auraus onnistu hiljaisemmalla vauhdilla?

Ahlaisen tie hyvässä kunnossa, ei tärinäraitoja, hienoa työtä auraajat.

Kiitos Sinulle ystävällinen nuori mies, joka autoit meitä Länsi-Prisman parkkipaikalla ostoskärrymme juututtua lumeen 19. tammikuuta. Mummi ja ukki

Nöyrin kiitos tosi huomaavaiselle ohikulkijalle, joka löysi Itä-Prisman apteekin edestä lääkkeeni ja palautti ne apteekkiin. Istuin apteekin penkillä odottaen ostoksilla olevaa vaimoani kaupan puolelta ja kun hän saapui, pakkasimme tavaramme yhteisiin kasseihin ja pudotimme vahingossa lääkkeeni penkille tai lattialle, josta tämä ystävällinen kanssaihminen palautti ne apteekkiin takaisin, mistä sain ne soiton jälkeen uudelleen ja aivan ilmaiseksi. Suuret kiitokset ystävällisesti toimineelle kanssaihmiselle. RS

Hyvä uutinen, ettei Satakunnassa ole todettu tänä talvena vielä yhtään influenssa- tai RS-virustartuntaa. Olisi harkittava jatkossakin influenssa-aikaan samantapaisia rajoitustoimia kuin nyt korona-aikaan, etäisyydet, käsihygienia ja jopa maskit. Sillä, että flunssaiset aikuiset ja lapset pysyvät kotona eivätkä mene kouluihin, päiväkoteihin ja työpaikoille tartuttamaan, lienee kuitenkin suurin merkitys kaikkien virustautien vähenemiselle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut