”Me hiihtelijät, pienet ja vähän isommatkin, odotamme kovasti Kirjurinluodon latuja – Isonmäen Hiihtoniilot ja -hannat saavat rauhassa laskea kilometrejään” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Me hiihtelijät, pienet ja vähän isommatkin, odotamme kovasti Kirjurinluodon latuja – Isonmäen Hiihtoniilot ja -hannat saavat rauhassa laskea kilometrejään”

Tänään tekstareissa pohditaan muun muassa talvisia asioita kuten luistelukenttien jäädyttämistä, jääkiekkoilun ja politiikan yhteyttä, talviuintia, podetaan latukaipuuta sekä kiitetään huomaavaista aurakuskia.

19.1. 19:35

Tulipa hyvä mieli, kun luin jutun Käppärän kentän talkoolaisista. Kiitos Pekka Mäkelä, kun toit asian esiin, seuraavaksi kaivellaan esiin luistimet.

Kiitos käppäräläisille isille! Muistojen Museo

Nyt on tilanne tämä. Mukuloille ei Porin kaupungin toimesta jäädytetä luistelukenttiä. Miksi? Verot nostettiin juuri, eikö näistä liikene tulevaisuuden veronmaksajille jään muodossa siivua? Haluan vastauksen kaupungin taholta. Poismuuttoa harkitseva Porissa syntynyt veronmaksaja

Voisiko Posti toimittaa matkalla olevat joulukorttini?

Velkaneuvonnasta: Muutama vuosi sitten varasin ajan velkaneuvontaan Porissa. Vartti siinä meni: ota yhteyttä velkojiin ja koita pärjäillä. Tässäkö tää oli, ajattelin. No oli. Se siitä neuvonnasta. Ei synny jonoja tällä tyylillä. Velaton nykyään omin neuvoin.

Te ketkä valitatte toisten ihmisten liian hyvistä kuukausituloista, hyvin ansaitsevat maksavat veroa näistä tuloistaan jopa 50 prosenttia ja ylikin + muut palkasta otettavat kulut.

Miten ihmiset voivat olla kateellisia jonkun toisen palkasta? Palkkahan ansaitaan työllä ja palkkoja on erilaisia, kuten töitäkin. Enemmän vastuuta, enemmän palkkaa, eikä kaikki kuitenkaan voi olla duunareita.

Olen koko korona-ajan ihmetellyt tekstareita ja kommentteja siitä, että kun Satakunnassa koronan ilmenevyys pysyy perustasolla, niin miksi on rajoituksia? Luulisi tyhmemmänkin jo ymmärtävän 1+1: koska on rajoitukset, on myös ilmenevyys vähäistä. Toimii myös päinvastoin, niin kuin olemme joutuneet näkemään.

Katajan kolumnista (SK 19.1.) paistaa "aina samat tyypit -ilmiö": Samat tyypit valittavat, että hallitus tukahduttaa korona-rajoituksilla talouden, mutta toisaalla valittavat löysää otetta epidemian hallinnassa. Edelleen "samat tyypit" toitottavat, että hallitus ottaa holtittomasti velkaa, ja perään vaativat, että verotusta pitää keventää. Korostetaan velkaa, mutta unohdetaan miljardien tuet elinkeinoelämälle, ja lainojen nollakorot.

Miksi Poriin pitää rakentaa uusi kulttuurikeskus? Meillähän on jo Annis, jossa on kahvila ja avoimia tiloja. Miksi niitä ei käytetä? Anniksella on vuosikausia ollut toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Ei enää. Koronan piikkiin sitä ei voi laittaa.

Uutta ympäristöystävällistä ja jätteitä vähentävää teknologiaa Tahkoluotoon. Rautatehtaiden kuonaa tuodaan 200 000 tonnia, vanadiinia ja sulfaatteja erotetaan 31000 tonnia ja kuitenkin loppujäte kasvaa 265 000 tonniin?

Lämmin kiitos kaikille nykysuunnittelijoille! Olette saaneet kaikki laitteet autoista puhelimiin niin monimutkaiseksi käyttää ikäihmisille, ettei se heitä edes kiinnosta. Nyt rahamme säästyy, vaikka monilla olisi varaa uusiin laitteisiin ja olisi miljoonia mahdollisia asiakkaita.

Aikanaan piti jättää penkkariajelu väliin, kun omat ja perheen rahat eivät siihen riittäneet. Se ei ollut koululaiselle läheskään ilmainen reissu. Tuollaiset maksulliset ja lukiolaisia eriarvoistavat tapahtumat voi hyvin perua.

Uusikoivistontien auraaja, kiitos! Huomioit, että kiinteistönomistaja oli juuri kolannut. Et kasannut lumia hänen pihaportilleen. Kiitos!

Ihana talvisää on ilonamme. Me hiihtelijät, pienet ja vähän isommatkin, odotamme kovasti Kirjurinluodon latuja. Isomäen Hiihtoniilot ja -hannat saavat rauhassa laskea kilometrejään. On meitä sellaisiakin, jotka ihailevat eläinten jälkiä hangella ja jäätimanttien kimmellystä puissa. Ja tämä kaikki hiihtämisen ohella.

Lopetin jääkiekon pitkäaikaisen rahallisen tukemisen, syy politiikan sekoittaminen Valko-Venäjän turnaukseen.

Miksi ei Maikkala aukea talviuinnille, kun muualla talviuintipaikat ovat auki? Pukuhuoneissakin väljät tilat, eri lailla kuin muissa paikoissa ollaan hyvinkin ahtaasti ja silti ovat auki. Joten muutos kiitos tähän vielä, kun talvea jäljellä!

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: