YH-asuntojen pikkujoulut ja Mäntyluodon telakka puhuttavat päivän tekstareissa – ”Sen verran selkärankaa pitää löytyä kekkerien järjestäjältä, että lasku julkaistaan” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

YH-asuntojen pikkujoulut ja Mäntyluodon telakka puhuttavat päivän tekstareissa – ”Sen verran selkärankaa pitää löytyä kekkerien järjestäjältä, että lasku julkaistaan”

Kuvituskuva.

14.12.2020 20:00

Miksi peukaloida Porin hyvin toimivaa jätehuoltoa? Vuosikymmenet Veikko Lehden asiakkaana olleena voin sanoa, että siitä ei palvelu parane. Loistoesimerkki siitä, että yksityinenkin palveluntarjoaja voi hoitaa homman hyvin. Eikä Lehti ole Porissa ainoa alansa toimija, joten kilpailu pitää laadun kunnossa. Olli Klemola

YH-asuntojen pikkujoulut lienee joku maksanut. Kai laskun maksajan tiedot ja erittely kekkeritarjoilusta on jonkun mappien kätköissä? Pyydän veronmaksajana, että lasku julkaistaan, tai ainakin laskun loppusumma, jos se ei päivänvaloa kestä. Sen verran selkärankaa pitää löytyä kekkerien järjestäjältä.

Kuka johtaa YH-asuntoja? Kaikissa liikelaitoksissa on johtaja, joka tietää firman asiat. Vai onko YH-asunnoilla monta johtajaa ja kukaan ei tiedä, mistä pikkujoulutarjoilut tulevat.

Vai että on ollut YH-asunnoilla niin rajut pikkujoulut, että johtoportaaltakin on mennyt muisti.

Alkaa olemaan POC:n johdossa ylimielisyys huipussaan, kun toimittajan kysymykseen: "Miksi yhtiö hakee rahoitusta veronmaksajilta eikä markkinoilta?", vastataan "Ei riitä energia spekuloimaan". Arvoisat Porin päättäjät, miettikää nyt vielä kerran, annatteko verovaroista kerätyt kahdeksan miljoonaa euroa näin laiskoille yrittäjille. Hämmästynyt, mutta energinen

Mäntyluodon telakan todellinen arvo on miinus kahdeksan miljoonaa euroa, mikä tarvitaan alueen puhdistamiseen. Nyt sitä myydään meille veronmaksajille plus kahdeksalla miljoonalla. Hyvin pitää toimitusjohtajalla pokeri. Eikä se tyhmä ole, joka pyytää...

Yleensä, jos yrityksellä menee huonosti, se näkyy ensimmäisenä yrittäjän omassa tilipussissa. Mäntyluodon telakallakin johtajan palkka viime vuonna vain noin 140 000 euroa. Onneksi me rikkaan Porin veronmaksajat tulemme apuun.

Varhaiskasvatuksen joulunajan päivystyshoidon järjestäminen Porissa. Koronasta huolimatta ryhmät yhdistetään Puinnintien päiväkotiin. Säästöt taitaa tässä kaupungissa painaa enemmän kuin terveys.

Koulujen yhteisöllisyyttä on tuhottu jo pitkään keskittäen ja hallinnollisesti toimijat eriyttäen. "Meidän koulussa" oli opettajia, avustajia, siivoojia, keittiön väki ja talkkari. Koko kylä kasvatti ja lähikouluun pyöräiltiin. Nyt bussilla tunti päivässä paikkaan, jonne kuraattori tulee "parillisen viikon tiistaina", niin voi kertoa, mikä on murheensa. Missä ovat tutkimustulokset keskittämisten vaikutuksista oppimiseen sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin?

Ei mitään epäselvää, jos korjaamon avonaisesta ovesta haettu auton avaimet, ettei vakuutus korvaa. Mutta miten on korjaamon vastuu? Mielestäni korvausvelvollinen.

Johannan autovarkaudessa taas nähtiin, kuinka törkeätä ja typerää vakuutusyhtiöiden toiminta on. Mainoksissa kyllä korvataan kaikki reilusti. Jos olisin rikas, maksaisin auton sinulle, kun vakuutusyhtiöt on köyhiä.

Ei tarvitse selkeämmin ilmaista kuin Kosti Rasinperä (SK 13.12.) kirjoitti, että pääkirjoitus takaisin.

En kannata pääkirjoituksen paluuta. Kenen kanta se olisi? Olisiko jokin elin toimituksessa, mikä sen sorvaisi? Olisiko se tietoa vai pelkkää mielipidettä? Lehden pitää tarjota foorumi tiedolle ja mielipiteille, lukijoille pureksittavaksi. Kullakin lukijalla olkoon oikeus valita lehdestä oma pääkirjoituksensa. SK on mennyt puolueettomuudessaan hyvään suuntaan, ei ole syytä pakittaa.

Aviisi ilman pääkirjoitusta on kuin jumalanpalvelus ilman saarnaa tai seuramatka vailla määränpäätä. Sisällöllä on merkitystä!

Kiitos siitä, että pääkirjoitus on jälleen palannut Satakunnan Kansaan! Ja erityiskiitos Tomi Lähdeniemen kirjoituksesta (SK 12.12.). Todellakin: täysi yliopisto tarvitaan Satakuntaan, ja sitäkin kautta saadaan maakunta nousuun. Sirkka Ranne

Covid-19 ei ole mikään mielipideasia (SK 14.12.). Jos vähänkään seuraa uutisointia muuallakin kuin Suomessa, tyhmempikin ymmärtää taudin vaarallisuuden. THL ilmoittaa 2/3 kansasta olevan rokotemyönteisiä. Rokote suojannee vain rokotettua. Kun yhteiskunta avataan rokotelaumasuojan jälkeen, miten käy rokottamattomille?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: