Kaupan kassan, myyjän tai kauppiaanko pitäisi "vara-äipäksi tai -iskäksi" ryhtyä ostosreissun ajaksi ja tulla vahtimaan, että osaatte olla? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Kaupan kassan, myyjän tai kauppiaanko pitäisi "vara-äipäksi tai -iskäksi" ryhtyä ostosreissun ajaksi ja tulla vahtimaan, että osaatte olla?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstareissa käydään tänään debattia muun muassa kauppakärryjen työntökahvojen puhtaudesta sekä siitä, kenelle vastuu niiden pyyhkimisestä oikein kuuluu.­

20.4.2020 19:45

Korona ja korona – kaikkien huulilla, mielessä ja sielun syvyydessä. Kaikki koronan vuoksi ahdasmielistyneet, älkää unohtako kaiken keskellä hymyn ja muutaman ystävällisen sanan parantavaa ja rauhoittavaa voimaa! Niitä ei meiltä onneksi ole kielletty. Kyttäämisen sijaan voi yrittää pienin tavoin tukea ja rakastaa lähimmäisiään. Voi kannustaa yli seitsemänkymppistä, joka ulkoiluttaa itseään, ja yrittää ymmärtää nuoria, jotka elämänkiihkossaan eivät ihan aina muista kaikkia rajoituksia. Kevätaurinko hellii meitä ja sulattakoon mielen jäät!

Raatihuoneen puistoon penkit, please.

Pori Energia: Missä viipyy ilmoituksenne siirtomaksujen puolituksesta pandemian ajaksi? Monet sen ovat jo tehneet.

Lämmin kiitos sinulle (SK19.4.) terveydenhuollon äiti kirjoituksestasi "Tätäkö elämäni hoitajana on?"

Ihmetyttää eräät asiakkaat kaupoissa. Esimerkiksi sunnuntaina Mikkolassa. Kassoilla selkeät ohjeet turvaväleistä ja vielä tuli kuulutus ollessani pakkaamassa ostoksiani. Perässäni tullut pariskunta piti kyllä turvavälin toisiinsa, mutta nainen taas tuli minuun melkein kiinni pakkaamaan omia ostoksiaan miehen niitä laittaessa vielä kassahihnalle. Järjen käyttö sallittu

Lakatkaa jo neuvomasta ja syyllistämästä kaupan väkeä koronatilanteessa ihmisten valvomisesta. Kaupan kassan, myyjän tai kauppiaanko pitäisi "vara-äipäksi tai -iskäksi" ryhtyä ostosreissun ajaksi ja tulla vahtimaan, että osaatte olla? Eikä tarvitse kaupan väkeä läksyttää: Jos aikuinen ei osaa kaupassa asioida, onko se kaupan vastuulla? Onkohan Suomessa yleisesti kaupassa käynti näin vaikeaa aikuisille vai vain Porissa? Sitäpaitsi, muut vain käyvät kaupassa, henkilökunta on jatkuvassa riskissä.

Ajatuksena hieno laittaa kulkusuunta Kirjurinluodon lenkkipoluille. Mutta entä, jos nopeammin lenkkeilevä yskäisee ohitettuaan hitaamman tai hitaampi yskäisee juuri kun häntä ohitetaan? Tämä ajatus tekee samankin suuntaisesta lenkkeilystä vaarallista. Ainakin teoriassa.

Kyllä se korona leijuu Kirjurissa takana tulevankin hengitysteihin!

En halua, että rakkaasta Kirjurinluodosta tullaan käyttämään nimitystä Koronaluoto. Sääntöjen noudattaminen kuuluu kaikille vauvasta vaariin.

Voi että teitä koronan takia lomautettuja. Tervetuloa tavallisen duunarin maailmaan. Aina ei oo töitä.

Korona koskettaa jokaista eri tavoin. Porin nuorista on syystäkin kovin puhuttu eikä asia ole valmis, päinvastoin. Se pitää vakavuutensa takia käsitellä pintaa syvemmältä ja läpikotaisin. Saisiko silti myös tietoa hieman uutisointikatveessa olleiden ryhmien, kuten varattomien, kodittomien, mielenterveyden tai päihderiippuvuuden kanssa taistelevien korona-arjesta eli miten he kokevat ja pärjäävät Porissa eritoten nyt poikkeusajan?

Neljäs viikko kotona starttaa. Lapset ja pihatyöt ovat pitäneet huolen, ettei tekeminen lopu. Vaikka onhan tylsää, koska jokainen päivä on lähes samanlainen. Eväsretkiä omassa pihassa, puistoilut ja oman ystävän näkeminen turvaväliä pitäen ovat nyt niitä tärkeitä tähtihetkiä. Kova ikävä perhettä, normaalia arkea. Aikaa, jolloin ei tarvinnut ahdistua kauppareissulla, tai kun voi lähteä sadepäivää pakoon kirjastoon. Pysytään kotona, pestään käsiä ja jaksetaan. Ihan jokainen.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?