Tekstarit: Voisiko työntekijät ajatella olevansa pari viikkoa kesälomalla lomautuksen sijaan? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Voisiko työntekijät ajatella olevansa pari viikkoa kesälomalla lomautuksen sijaan? – nyt on poikkeustilanne ja ensi vuonnakin on kesä

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Voisiko kesäloman pitää nyt, vaikka ei ole kesä, kysytään tekstaripalstalla.

20.3.2020 20:40

Kiitos mukaville naapureille, jotka tänä talvena eivät kertaakaan luoneet lunta naapurinsa tontille.

Siivooja kiittää kehuista (SK 18.3.) Niitä ei tule koskaan liikaa. Teemme tärkeää työtä. Koetetaan parhaamme mukaan pitää paikat puhtaana.

Voisiko työntekijät ajatella olevansa pari viikkoa kesälomalla? Eikö olisi kuitenkin parempi kuin kokonaan lomautettuna? Eihän nyt ole kesä, mutta jos itse olisin vielä työelämässä, haluaisin sopia työnantajan kanssa niin. Nyt on poikkeustilanne ja ensi vuonnakin on kesä.

Jos edes puolet Suomen turistilennoista voitaisiin lopettaa, olisi se suuri helpotus ilmastopäästöihin. Voisi ehkä kerran viikossa tilalle lämmittää pihasaunan puilla ja nauttia oikeista löylyistä vihdan kera.

Älkää aikuiset siirtäkö omia luulojanne pienemmille. Jos lapselle antaa esimerkkiä ja uskottelee, että jokin työ riippuu sukupuolesta (SK 17.3.), tekee ison karhunpalveluksen. Kotityöt on hoidettava aikuisena ja ne opitaan lapsena. Lapselle pitää valaa uskoa omiin kykyihin keinotekoisen "naisten ja miesten työt" -jaon sijaan, sillä ani harva työ on pelkästä sukupuolesta kiinni, kotityöt eivät koskaan.

Hyvä Vellu Ketola (SK 20.3.) Meillä maallikoilla ei ole mitään syytä kyseenalaistaa terveydenhuollon ammattilaisten asiantuntemusta päätöksenteossa. Nyt kaikki samalla asenteella ja selätämme koronan. T: Nainen 58 v.

Ei auta, että on lapsena selvinnyt sodasta hengissä, korona-vihollinen on näkymätön.

Kävin kaupassa aamulla aikaisin. Oli outo tunne kuin olikin vankilasta karannut. Olen 80 vuotta täyttänyt virkeä mummeli.

Kaupan kassajonoissa pitää henkilökunnan valvoa, että kahden metrin turvaraja pidetään.

Nyt kun kaupoissa on rauhallista, olisi aika panostaa ostoskorien ja kärryjen puhdistukseen ja desinfiointiin. Useissa kaupoissa ne ovat iljettävän likaisia.

Miksi osa kuntosaleista on yhä avoinna? Tällä touhulla tehohoitopaikat eivät tule riittämään. Vastuullisuutta!

Jos jotain hyvää tästä koronavirusepidemiasta löytää, niin ajatus siitä vahvistuu, kuinka tärkeää omavaraisuus ruokatuotannossa on. Miten se onkaan voinut unohtua tässä kaupunkilaistumishuumassa.

Muistakaa, että lapset eivät saa nyt tavata kavereitaan, sillä se ylläpitää ja pitkittää korona-infektiota lisäten kuolleisuutta.

Kävin torstaina keskushammashoitolassa. Siellä oli muutama muukin, noin 20 henkeä odotustilassa. Mitä Porin perusturva oikein ajattelee?

Tämä on henkisesti rankkaa aikaa kaikille. Soittaessanne ikäihmiselle, niin jutelkaa mieluummin mukavista asioista läheisenne kanssa. Yrittäkää helpottaa heidän oloaan, eikä lietsoa kauhua.

Isot kaupat imevät riskiryhmät esimerkiksi aamulla kello 7-8 samaan aikaan tiloihinsa, oliko tämä hallituksen tarkoitus? Yksikin sairastunut voi tehdä tuhoisaa jälkeä. T: Kenen vastuulla?

Testaus ei ole hoitomuoto, SK otsikoi (20.3.). Ei olekaan, mutta sillä estetään viruksen leviämistä. Valitettavasti THL on töpännyt testikapasiteetin suhteen, vaikka koronavirus todettiin Kiinassa jo joulukuussa.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: