Tekstarit: Kunnioitetaan toisiamme, niin mahdumme samoille poluille - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Koirat, kävelijät, pyöräilijät... Kunnioittakaamme toisiamme niin mahdumme samoille luontopoluille, kaikilla on siihen oikeus

25.4.2020 20:14

Alkukesästä oli tarkoitus tehdä omaan pirttiin vähän remonttia. Paikallisista alan liikkeistä rakennustarvikkeita 5 000–10 000 eurolla ja remonttifirmalle vastaava summa. Mutta hommia ei voi aloittaa, kun neuvonta ja lupa-asiat on siirretty nettiin (lupapiste.fi), jossa asiat ovat maanneet jo 2 kuukautta. Olisi kiva näin korona-aikana tukea paikallista yrittäjyyttä, mutta eipä onnistu...

Suurkiitos Satakunnan Kansalle hauskoista, haastavista ja viihdyttävistä kuva-arvoituksista, jotka ovat maustaneet sopivasti karanteeni-aikaamme. Toivottavasti niitä löytyy vielä monta joko arkistoista tai jonkun aivolokeroista.

Pörriäisten olot on turvattava lisäämällä viljelemättömiä alueita, kuten niittyjä ja pientareita. Pientareilla luonnonkukat kyllä loistaisivat pörriäisten ilona, mutta kaupungin/kunnan palkkaama niittäjä tulee takuulla nitistämään alkuunsa tuon kauneuden.

Totta kai terveellä aikuisella on vastuu. Mikä eri tunteet aiheuttaa (SK 18.4.), ei silti voida yleistää niiden syyn sälyttämiseksi, milloin joku tekee vääryyttä. Ihmisellä on sekä vastuu että oikeus reagoida, mikäli joku käyttäytyy täysin holtittomasti. Kyse on oikeasta toimintatavasta. Vaikeneminen tai itsetutkiskelu tilanteissa, mitkä selkeästi ovat vääryyttä, on vastuunsiirtoa parhaimmillaan, väärin sekä itseä että muita kohtaan.

Missä on vanhempien tasapuolisuus omia lapsia kohtaan? Miten on mahdollista, että omia lapsia kohdellaan täysin eriarvoisesti. Yhdelle pistetään vanhempien toimesta auto, asunto, täysi ylläpito. Toinen joutuu hankkimaan kaiken itse, ilman mitään apua. Surullista, noloa käytöstä.

Tontinomistajalla on lain mukaan lupa käyttää mökkitienpätkäämme, se on tiedossa ja ok. Mutta onko omistajalla lupa pilata yksin hoitamamme tie? Näinhän siinä on käynyt kun talven aikana metsätyökoneet ovat ajaneet pientä tietä edestakaisin ja poispäin tietysti täydessä lastissa. Mökin mummu

Perusturvan humpuukia. Ei ole soittoa tullut, eikä aiemmin myöskään koronakirjettä posti tuonut. Silmänlumetta kaupungilta vai välinpitämättömyyttä.

Minulle soitti perusturvasta henkilö, kyseli kuulumiset, onko sairauteni hoidossa ynnä muuta. Ei ollut kiirettä, tällainen 80-vuotias pysyi mukana. Kiitos vaa.

Koska THL ei julkista, niin voisiko media selvittää, missä Suomen kunnissa on 0–4 koronatartuntaa. Sen jälkeen hallituksen olisi helppo aloittaa kieltojen purku niistä kunnista, joissa ei ole ainuttakaan tartuntatapausta.

Teen tästä julkisen keskustelun. Olen avustajana liikuntavammaiselle pyörätuoliasiakkaalle. Maski ja vinyylikäsineet puettuna hän tilaa Kelan taksin. Pyytää kyytiä koronaepäilyn vuoksi testiin klinikalle. Taksit eivät tule altistumisen pelossa hakemaan asiakastani koronatestiin. Hämmästynyt avustaja

Pyöräilijöillä on sama oikeus liikkua poluilla kuin muillakin (SK 24.4.). Oikeus perustuu lakiin kirjoitettuun jokamiehenoikeuteen. Kunnioittakaamme toisiamme niin mahdumme kaikki poluille.

Koirat pois luontopoluilta, rauha rikkoutuu.

Kävelijät pois luontopoluilta. Ovat koko ajan tiellä, kun yritän ajaa läskipyörälläni. No ei vaiskaan. Molemmilla on samanlainen oikeus olla luonnossa. Yritetään nyt vaan olla pahoittamatta mieltämme moiselle.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos