Porissa liikennemerkit ja osa tienviitoista repsottaa, ovat pahasti kallellaan ja osoittavat mihin sattuu – Nyt olisi hyvää aikaa niitä korjata! - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Porissa liikennemerkit ja osa tienviitoista repsottaa, ovat pahasti kallellaan ja osoittavat mihin sattuu – Nyt olisi hyvää aikaa niitä korjata!

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstareissa ollaan tällä kertaa huolissaan muun muassa liikennemerkeistä, Haistilan risteyksestä, turhasta mökkeilystä ja siviilipalveluksen suorittaneiden tehtävistä. Arkistokuva. ­

5.4.2020 2:00

Haistilan risteystyömaa lepää Herran rauhassa heinäkuuhun saakka. Nopeusrajoitus haittaa 2-tien liikennettä. Liikennemerkit, joiden pitäisi tuo rajoitus osoittaa, ovat ihanasti rempallaan. Ilmeisesti työmaa ei ole kenenkään vastuulla.

Porissa liikennemerkit ja osa tienviitoista repsottaa, ovat pahasti kallellaan ja osoittavat mihin sattuu. Nyt olisi hyvää aikaa niitä korjata, maa ei ole jäässä, ilmat hyvät ja työtä työntekijöille. Järjestystä kaduille ja teille!

Pitäisikö nykyisessä tilanteessa kieltää radiosoitosta kappaleet Viimeinen päivä, Viimeinen kevät ja Kun vielä ehtii. Jo ihan mielenterveyssyistä.

Töiden kyselijälle: Saman vastauksen olen saanut. Ei ole töitä. Mitä tekee te-toimiston väki?

Tekstareissa (SK 3.4.) kyseltiin, keitä voisi lomauttaa Porissa. Minäpä vastaan. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa on ajoittain näkynyt enemmän hoitajia kuin lapsia. Lähipäiväkodin pihassa oli äskettäin lapsia 13 ja henkilökuntaa 10. Nyt vastuullisuutta Porin päättäjät!

Aino-Maija Luukkonen sanoo, ettei kaupungin työntekijöitä lomauteta eikä irtisanota. Mitä korvaavia töitä esimerkiksi Sinfonietta voisi tehdä? Ei lomautettu tätä viimeksikään kun osa kaupungin työntekijöistä joutui lomautetuiksi. Mikkeli esimerkiksi lomauttaa 100 työntekijää.

Pori yhdistää päiväkoteja tälläisenä aikana. Hei oikeesti. Voisikohan säästöjä repiä nyt jostain muualta? Joku joutuu viemään lapset päiväkotiin, koska ei ole etätyömahdollisuutta. Toivon, että lapset saisivat olla omassa pienessä ryhmässä, tutussa päiväkodissa poikkeusaikana. Aika stressaava vanhemmalle ja lapselle viedä tässä tilanteessa toiseen päiväkotiin. Nyt asiat tärkeysjärjestykseen. Säästetään muualta kuin lapsilta ja vanhuksilta.

Porilaisten mollaaminen jatkuu lehdessä joka viikko. Nämä "haukkujat" ovat mielestään varmaankin niitä "fiksuja" ihmisiä? Minun mielestäni pitää antaa arvo kaikille, myös porilaisille.

Suomalaiset on onnellinen, mutta aika tyhmä kansa. Kaikki pitää säätää lailla, pääministerin sanomana ja poliisien valvomana. Onko järjen käyttö kielletty? Nyt koronaviruksen jyllätessä mökeille ryntääminen on sarjassamme yksi itsekkyyden ja ajattelemattomuuden muoto. Siitä pitäisi roimaista riittävästi sakkoa.

Välinpitämättömyys toisiamme kohtaan: Mökkiläiset eivät välitä siitä, kuinka paljon tartuntoja tuovat tullessaan. Katse kohdistuu Suomen päättäjiin, kuinka matkustusrajoituksia mökeille ei saatu toimimaan. Esimerkiksi Norjassa saa sakon, jos ei tottele. Täällä maakunnissa on paljon ikäväestöä joilla on perussairauksia. Ajattele tarkasti ja mieti, onko mukavuudenhalu etusijalla tuodessasi koronaa Uudeltamaalta ja Tampereelta. Meillä ei ole sairaaloita lähellä. Pyydän, koska hallitus sitä ei tehnyt.

Tulipa mieleeni, kun puhutaan siitä, kuinka ihmiset kärsii eristyksissä olemisesta. Oletko ajatellut vanhusta, joka ilman tätä koronavirustakin istuu hoitokodissa sänkyn laidalla yksinäisenä, tuleekohan hänellä aika pitkäksi vuosien saatossa? Mieti sitä samalla kun et pääse matkustelemaan.

Varusmiehet ovat laajalti ympäri Uuttamaata poliisin apuna liikenteenvalvonnassa sekä majoittuvat teltoissa ja toimivat muutenkin kenttäoloissa maanteiden varsilla. Mitenkähän siviilipalvelusmiehemme tässä tilanteessa osallistuvat yhteiskunnan ja kansalaisten turvallisuuden edistämiseen?

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?