Tekstarit: Uusperhe vai uusioperhe - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Uusperhe vai uusioperhe – kumpaa versiota teillä käytetään?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla herättää keskustelua millä nimellä uusperhettä kutsutaan.­

16.5.2020 18:43

Yleinen sauna sopii loistavasti Kirjuriin, kunhan se tehdään muualle kuin nykyisen uimarannan kohdalle. Ei sotketa niitä keskenään. Sauna talvikäyttöiseksi, että saadaan avantouintimahdollisuus ja veteen meno laiturilta.

Miksi toimittaja käyttää Keskuskartanon asukkaista nimitystä uusioperhe? Kyseessä on tietääkseni uusperhe. Ei ole ensimmäinen kerta, kun puhekielessä joidenkin käyttämä sana on toimittajien tekstissä. Uusperhe on jotakin uutta, kun taas uusioperhe antaa asialle aivan toisenlaisen sisällön.

Onko mahdollista, että Porin kaupungin kotihoidon hoitajilla sallitaan hoitotyössä pitkät rakennekynnet?

Öljyn hinta maailmalla on laskenut paljon. Porissa mittarihinnat tosi kovat lähes joka asemalla ja näyttää taas nousevan. Raumalla esim. hinnat on paljon alemmat. Eikö ole kilpailua vai onko joku piilokartelli asemien kesken.

Leo Tarvainen, kiitos kirjoituksestasi (SK 15.5.), MIkä meitä +70-vuotiaita vaivaa? Emmekö tosiaan halua ymmärtää, mitä lääkärit ja huippuvirustutkijat ovat yrittäneet meitä neuvoa ja suojata? Olemmepa kuinka hyväkuntoisia tahansa, immuniteettisuoja laskee huomattavasti kaikilta yli 70-vuotiailta. T: 73-vuotias

Kuinka kauan erityisryhmien ja hoivakoti- ja sekä kaikkien vanhusten tilanne vielä jatkuu? Tuntuu, että paljon tutkitaan, arvioidaan ja huolehditaan kovin muista ryhmistä. Isot ihmisryhmät on sen sijaan lähes unohdettu täysin oman onnensa ja jopa oman harkintansa varaan. Eihän se riitä, että joku hoitaja koettaa soittaa vanhukselle. Ei pääse hoitolaan tai sairaalaan läheistäkään katsomaan. Harkitse siinä sitten itse, jos kuuluu riskiryhmään tai on vaikkapa muistisairas.

Suositus kaupassa käyntiin on ihan liian aikainen. Me vanhuksetkin haluamme tuoretta leipää sekä kahvileipää. On hampaatkin siinä kunnossa, ettei vanhaa viitti näriä. Suvaitsevainen pitää olla, niin me kuin tekin.

Pyrylle tiedoksi, hallitus toimi vastuullisesti tietäen mikä riski korona ikäihmisille on. Olisi vastuutonta, ellei ikääntyneitä varoitettaisi uhkaavasta vaarasta, joka ei hellitä, vaikka mitä vapauksia luvattaisiin.

Koulussa olin arestissa ja kotona kotiarestissa. Armeijassa poistumiskiellossa, työkkärissä oli karenssi. Firmalla oli kartelli ja sitten boikotti. Ja nyt olen karanteenissa. Hyvin on mennyt.

Teet niin tai näin, aina kuitenkin väärinpäin. Vanha sanonta tulee mieleen koronarajoitteista.

Huvittuneena lueskelin netissä käytyä keskustelua Oomin laskusta. Mielestäni lasku oli hyvin eroteltu, mutta kirjoittelun mukaan isoin ongelma tuntui olevan siinä, että ei oltu tehty yhteenlaskua perusmaksun, siirtomaksu ja veron jälkeen. Jos päässälasku ei suju, kännykästä löytyy laskin. Keskityttäisiin enemmin siihen, miksi siirtomaksu on niin iso, meidänkin laskusta noin puolet.

Kun nyt ollaan jakamassa suomalaisten rahoja ja vedotaan siihen, että mekin voidaan joskus tarvita. Kuka antoi Suomelle rahaa 1990-luvulla, kun Suomi olisi tarvinnut rahallista apua? Kukaan ei auttanut.

Petri Huru, käyttämäsi sana haittamaahanmuutto on ikävä, alatyylinen ja rasistinen. Sanan ensimmäinen kerran kuultuani (muistaakseni Huhtasaaren käyttämänä), googletin sen ja sitä esiintyi pelkästään perussuomalaisissa julkaisuissa. T: Lena W.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?