Vastuullisena vanhempana laitan lapseni kouluun, enkä luo omia sääntöjä omien pelkojen hoitamiseen – Porin tartuntalukujen valossa ja hygieniamääräyksiä noudattamalla kouluun meno ei ole mikään riski - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Vastuullisena vanhempana laitan lapseni kouluun, enkä luo omia sääntöjä omien pelkojen hoitamiseen – Porin tartuntalukujen valossa ja hygieniamääräyksiä noudattamalla kouluun meno ei ole mikään riski

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla kehotetaan laittamaan lapset kouluun ohjeistuksen mukaisesti.­

5.5.2020 19:44

Mistä rajoituksia tulisi purkaa? Aivan maalaisjärjellä ajatellen kaikista niistä kunnista, missä pitkään aikaan ei ole todettu virustartuntaa. Niitä löytyy Satakunnassakin ehkä 15 kuntaa.

Suhteellisen vastuutonta politiikkaa hallitukselta alkaa avata yhteiskuntaa, vaikka ihmisillä ei ole edes maskeja saatavilla suojautumiseen.

Muualla maailmassa ihmiset pitävät ulkona, kaupoissa ja liikennevälineissä maskeja, joissakin maissa ne ovat jopa pakollisia. Miksi meillä ei edelleenkään nähdä niitä tarpeellisiksi? Käyttäisin heti, jos niitä olisi jostakin saatavilla. Suuren kerrostalon hissi on jo paikka, johon ikäkaranteenilaisena en mene kuin pakosta. Yksinolo tottuneellekin alkaa olla raskasta.

Ikäihmisen koronakaranteeni on suoja eikä rangaistus tarttuvaa, tappavaa ja näkymätöntä vihollista vastaan.

Jokainen ansaitsee arvokkaan ja inhimillisen vanhuuden. Rajoituksia aiheuttanut koronavirus on ulkoa tullut uhka. Hallitus ei ole sitä keksinyt. Vastakkainasettelusta ei ole apua vaikeiden päätösten tekemisessä. T: Ari Nordström

Miksi kouluja ei voitu avata ainoastaan niille oppilaille, joilla ei ole kotona toimivia laitteita, tarvitsevat tukiopetusta tai ovat perhetilanteen vuoksi haavoittuvassa asemassa?

Kolmen lapsen äidille, eiköhän vastuulliset vanhemmat anna lapsilleen mahdollisuuden käydä koulua oppivelvollisuuden mukaisesti. Vastuulliset vanhemmat eivät luo omia lakeja ja sääntöjä vain omien pelkojensa hoitamiseksi. Kunnon sanktiot näille koulua karttaville, saataisiin rahaa kuntien kassoihin. T: Toinen kolmen lapsen äiti

Vastuullisena vanhempana laitan lapseni kouluun. Näin opetan lapselleni, että viranomaisten päätöksiä kunnioitetaan. Porin tartuntalukujen valossa ja hygieniamääräyksiä noudattamalla kouluun meno ei ole mikään riski. Toista kuukautta jatkuvat tunnin mittaiset koulupäivät antavat lapselle väärän käsityksen työnteosta. Osa vanhemmista turhan hysterisoinnin takia vie lapsiltaan mahdollisuuden opiskeluun vielä tänä keväänä.

Opettajana hävettää, kun lääkärit joutuvat puolustamaan lasten oikeuksia päästä kouluun. Tietoa ja taitoa opettajilla on järjestellä asioita koulussa ja tahtoa täytyy löytyä kaikilta riittävästi.

Lastentarhan hoitajat tekevät töitä joka päivä. Heilläkin on kotona riskiryhmään kuuluvia ja töihin on vaan mentävä.

Uimahallit ja maa-uimalat voidaan avata kesäkuun alussa. Missä korona voi paremmin tarttua kuin näissä saunatiloissa löylyn voimistamana?

Carunan Jyrki Tammivuoren selitys (SK 5.5.) sähkönsiirtomaksun perusteista ontui. Maksut ovat kohtuuttomat. Voimia niille mökkiläisille, jotka joutuvat näitä maksamaan. Itse olen pysynyt 50 vuotta paikallisen yhtiön asiakkaana ja kaikki on sujunut moitteettomasti. T: Vaari, 70 v.

Harri Aallolta hyvä ja asiallinen pääkirjoitus (SK 3.5.) Olen samaa mieltä, että miksi ikä-ihmiset ovat eriarvoisia muuhun väkeen nähden. T: Karanteenissa oleva tupa-uuno

Onko meidän opeteltava nyt Postin uuteen normaaliin, jossa kirjeet Turusta ja Raumalta Poriin viipyvät matkalla kaksi viikkoa ja Porin sisälläkin viisi arkipäivää? Ei ole Valtioneuvoston koronakirjekään vielä saapunut Porin keskustaan.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?