”Hoitajamitoitusta varten pitäisi kouluttaa lisää työvoimaa, kun ei edellisetkään alalla viihdy –Onko hoitajia oikeasti liian vähän vai onko alalla syvempiä ongelmia?” - Tekstarit - Satakunnan Kansa

”Hoitajamitoitusta varten pitäisi kouluttaa lisää työvoimaa, kun ei edellisetkään alalla viihdy –Onko hoitajia oikeasti liian vähän vai onko alalla syvempiä ongelmia?”

Onko hoitoalalla kenties syvempiä ongelmia kuin vain osaavan henkilökunnan vähyys? Sitä kysytään tekstareissa. Kuvituskuva.

17.10.2019 20:00 | Päivitetty 17.10.2019 20:57

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Lensin Pori Aerolla Porista Helsinkiin ja seuraavana päivänä takaisin. Palvelu oli hyvää ja lentolippu edullinen. Pienen potkurikoneen päästötkään eivät liene kummoisia. Hyvä Pori!

Jospa torikauppiaat tulisivat vasta klo 10 ja olisivat klo 18 paikalla. Kerkeis työssä käyvät ostoksille!

Ilmastotekojen aika taas lähenee. Ripustetaan taas hirvittävät määrät valoja. Sähköä kuluu. Niiden tekeminen on suorastaan puhdistanut ilmaa. Kuljetettu Kiinasta tänne. Ihan puhtaasti. Jouluksi taas ostetaan hirvittävät määrät lähes elintärkeää rojua. Tulee uusivuosi. Puhdistetaan ilmaa ilotulitteiden kemikaaleilla.

Käyttääkö Fortum Mäntyluodossa Kemiran vanhaa mereen johtavaa jätevesiputkea?

Porin Energia varmaakin ennakoi Harjavallan öljykatastrofin maksuun tulevia korvauksia nostamalla kaukolämmön hintaa. Luvattiin aivan muuta. Ranta-asukas H:valta

Viime aikoina on kirjoiteltu kolmioista. Näin iltapäivällä valkoisen minibussin ajavan kolmion takaa melkein toista päin, näytti olevan kiire kun torvi soi. Koulukyyti-laput autossa, mahtoi olla vauhdikas ja opettava kotimatka lapsilla. Joustavuutta ei Porista liikaa löydy, minä itse kun vaan pääsen perille? Pyöräilijä

Annis on säilytettävä kaupungin alaisuudessa! Sillä on merkittävä asema niin porilaisella kulttuurikentällä kuin nuorison hyvinvoinnin edistäjänä. Siellä tehdään esimerkillistä työtä lasten ja nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä. Anniksen muuttaminen yhdistyspohjaiseksi, jolloin rahoitus haettaisiin aina vuodeksi kerrallaan, olisi suuri virhe. Yhdistyspohjaisena kaikki muu toiminta tulee heikentymään. Vai haluaako kaupunki lisää syrjäytyneitä nuoria?

Hoitajamitoitusta varten pitäisi kouluttaa lisää työvoimaa, kun ei edellisetkään alalla viihdy. Onko hoitajia oikeasti liian vähän vai onko alalla syvempiä ongelmia? Eikö kannattaisi järjestää työolot inhimillisiksi ja palkkaus sellaiseksi, ettei vaihtoehdoiksi jäisi alalta pako tai uupuminen? Varmasti kentältä saisi arvokasta kokemusperäistä tietoa. Jos alalla ei ole toiminut eikä paljon sairastanutkaan eli ei tiedä alasta mitään hoitoväen tai potilaan näkökulmasta, miten voidaan tehdä alaa koskevia päätöksiäkään. Kuunnelkaa nyt vihdoin hoitajiakin. Ennen kuin päätetään sitä tai tätä.

Haluan Teljäntorille asumaan. Tehkää asuntoja meille varakkaille. Porin kaupunki voi heittää virastonsa Pripoliin. Kaupungintalokin asunnoiksi, hienot yhteiset oleskelutilat.

Nastarenkaat vai kitkat - keskustelu taas käynnistymässä. Yleisimpien rengasriskien tiedetään olevan kuluneissa ja keliin sopimattomissa renkaissa. Kuinka moni tiedostaa, että heikkokuntoiset nastarenkaat ovat lähes yhtä suuri riski. Jo 11 vuotta kitkarenkailla ajaneena olen tyytyväinen. Nyt autossa ovat jo uudet Nokian kitkarenkaat. Turvallista matkaa meille kaikille toivotan!

Tasa-arvoako? Porissa ala-astelaisille koulusta omat Chromebookit. Ulvilassa pitää lapsilla olla omat älykännykät koulutehtävien tekoon. Eikö peruskoulun pitäisi olla maksuton kaikille? Mitä mieltä ovat Li ja Olli-Pekka?

Ei taida monikaan äiti tai isä tietää, ettei lapsi syö koulussa mitään tai edes juo vettä. Vaikuttaa jaksamiseen ja keskittymiseen paljon.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos