Tekstarit: Talvikäyttöinen sauna Hanhiluodon puolelle - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Talvikäyttöinen sauna Hanhiluodon puolelle – kylpylähotellia ei todellakaan tarvita

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Hanhiluotoon kaivataan ainoastaan talvisaunaa, tekstaripalstalla todetaan.­

8.5. 20:00

Suomella on viimeinen mahdollisuus tukahduttaa korona epidemia nyt, jos hallitus toimii. Hybridiajattelun peruminen ei ole heikkoa johtajuutta, vaan viisautta.

Kun rajoituksia poistetaan, pitäisi ehdottomasti ottaa käyttöön kasvosuojukset pakolliseksi kaupassa, linja-autossa ja muilla julkisilla paikoilla. Näin emme tartuttaisi toisiamme. On nähty jo monessa maassa miten tartuntaluvut ovat heti lähteneet laskuun, kun maskit otettu käyttöön. Rahankeräys maskien rahoittamiseksi ja ostetaan ne Suomesta.

Kiitos Tanja Vaskunlahdelle asiallisesta kirjoituksesta (SK 8.5.). Mikäli hoivakodissa asuvan lähiomainen on vanha eristyksissä oleva puoliso, ei tartuntariskiä voi olla. Miksi vanhusten pitäisi kuolla ennenaikaisesti masennukseen hylättynä sen vuoksi, että heitä "suojellaan"?

Täällä Meri-Porissa jäi kaksi yli 80-vuotiasta mummelia ilman soittoa. Joku sai kaksi puhelua eli se siitä huolenpidosta. Odoteltiin turhaan.

Miettikää "minä en lapsiani kouluun päästä -vanhemmat " mitä vahinkoa aiheutatte lapsillenne lietsomalla hysteriaa. Kuinka ahdistava ilmapiiri kotonanne vallitseekaan.

Pääkirjoituksessa Harri Vallin (SK 8.5.) kirjoittaa totuudenmukaisesti ihmisen kovien kriisien kestokyvystä. Tunnettu venäläinen kirjailija Anton Tsehov totesi aikoinaan, että "kuka tahansa idiootti kestää kriisin, mutta arkipäivä tekee meistä selvää". Niin se kyllä varmasti lieneekin. Joskus kuitenkin liika on liikaa.

On se vaan kova hinku yksityisen tahon kaupungin avustamana yrittää pilata Kirjurinluodon rauhallinen ulkoilualue. Jollei nyt sentään kylpylähotellia, niin ainakin pitää saada saunatilat ja varmasti anniskeluoikeudet, jotta muut uimarannan käyttäjät voisivat seurailla saunojien ökellystä.

Sauna tehtävä Hanhiluodon puolelle ja saunojia ei saa päästää uimaan lasten joukkoon. Sauna myös talvikäyttöön, kylpylähotellia ei todellakaan tarvita, sillä tilakaan ei riitä. Järkeä päättäjät!

Jos oikeusistuin määrää palauttamaan asuntokaupan hinnasta osan takaisin, niin palauttaako verottaja vastaavan osan varainsiirtoverosta? Tuskinpa.

Ihanaa kun lentoliikenne on seis. Maailma puhdistuu. Ilmastotalkoopuheet ovat jääneet tässä kohtaa unohduksiin, vaan puhe rahasta ei. Maajussi saa tehdä työnsä rauhassa. Saadaan ruokaa syksyksi.

Anne Liinamaa kertoi kirjoituksessaan (SK 7.5.) pelkäävänsä äänestää ympäristö- ja elinkeinotoiminnan liittämisestä eri tavalla kuin muut. "Eriävä ääni on lähinnä symbolinen ja saattaa ärsyttää muita." Siis mitä, tällä perusteellako oma kanta valitaan tärkeissä asioissa?

Suunnitellussa ympäristö- ja elinkeinotoimien yhdistämisessä ympäristöpuoli tulee olemaan selkeä häviäjä. Jo nyt ympäristötoimi joutuu jatkuvasti antamaan periksi elinkeinoelämän vaatimuksille ja luonto kärsii.

En missään nimessä ole sitä mieltä, että tehtaat tarvitsisi sulkea (SK 7.5.). Vientialahan on se mikä tuo tähän maahan rahan ja hyvinvoinnin. Mutta media on unohtanut kokonaan tehtaissa työtä tekevät toimihenkilöt ja työntekijät ja heitä on tuhansia. Heissäkin on monia riskiryhmiin kuuluvia alle 80-vuotiaita ja myöskin heidän läheisiä, joille koronatartunta on vaarallinen. T: Keijo Mattila

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?