Tekstarit: Nyt on hyvä aika aloittaa ploggaus - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Tekstarit: Nyt on hyvä aika aloittaa ploggaus eli roskien poimiminen lenkkeilyn lomassa – kunto kasvaa ja tulee hyvä mieli

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tekstaripalstalla kehotetaan ihmisiä ploggaamaan. Plogging yhdistää lenkkeilyn ja roskien keräämisen. Mallia näyttää Aino Saarenmaa.

6.4.2019 20:17

Attendo Latokartanon laiminlyönneistä (SK 3.4.). Koska hoidon taso ei ole vastannut sovittua, on kyseessä selkeä sopimusrikkomus. Laskutus perustuu sopimukseen. Miten hoivakodin johto kantaa vastuun, ja miten Attendo hyvittää laiminlyönnit asukkaille ja yhteiskunnalle? Täydet hoitomaksut laskutetaan silti joka kuukausi, vaikkei hoidon taso ole vastannut sovittua. Hoitosopimuksiin pitää kirjata sakkopykälä ja ottaa se myös käyttöön.

Nyt on hyvä aika aloittaa ploggaus eli roskien poimiminen lenkkeilyn lomassa. Jos oma roskapussi jäi kotiin, löytyy tienvarsilta muovipusseja. Tulee hyvä mieli ja kunto kohoaa.

Tomi Saloselle, kirjoititte miten kokoomus ja keskusta leikkasivat koulutuksesta, mutta mitä unohtui? Mukana leikkauksista oli myös perussuomalaiset Soinin johdolla, kun perussuomalaiset oli alussa hallituksessa. Näinkö heikoilla tiedoilla yritetään eduskuntaan? Vai oliko se muunneltua totuutta? Seppo Laine

Eivät päästöt siitä pienene, vaikka kuinka paljon veroja korotetaan liikenteessä, lämmityksessä ja ruuassa. Se vain rasittaa veronmaksajaa ja köyhdyttää kansaa. Olisi jo aika muuttaa tämä järjetön menettely. Ei kaikesta voi luopua, kun nälkävuosista on päästy. Olkaamme kiitollisia, kun meillä on todella hyvä ravinto, eikä tarvitse syödä pettuleipää. Se aika ei ole kaukana. Joka ei tätä tajua, ei pitäisi olla eduskunnassa.

Olen seurannut eduskuntaan pyrkivien vaaliteemoja. En ole lukenut, että yhdenkään tavoite olisi lasten hyväksikäytön ja naisten raiskauksien estäminen.

Onko ehdokkaissa joku, joka ajaisi eläkeläisten asiaa? En ole vielä löytänyt. Korotus eläkkeeseen meni verojen nousuun, ei yhtään tullut lisää liksaa kukkaroon. Indeksikorotukset ovat menneen talven lunta, haluaisin ne takaisin.

Lentoliikenne Poriin ei pelasta maakuntaa, kun suurten liikemiesten on kuitenkin ajettava loppumatka taksilla. Miten liikemiehet pääsevät Raumalle, missä ei ole koskaan ollut lentokenttää?

Jos kansainväliset liikemiehet eivät bussilla ja junilla kulje, pitää avata vain Porin suuntaan lentävä yhteys. Pian Pori on täynnä liikemiehiä ja kukoistus alkaa.

Siitäkös vasta äläkkä nousisi, jos vaaliehdokas mainostaisi itsensä lisäksi jonkin tietyn yrityksen makkaroita (SK pääkirjoitus 5.4.).

Näin vaalien alla muistakaamme kaikkia lottia, sotaveteraaneja, sotilaskotisisaria sekä edellisiä sukupolvia, jotka uhrautuivat meidän puolesta. Kunnioitetaan jokaista. Ei vihapuheita. Näin voimme parhaiten kiittää edellisiä sukupolvia, jotka antoivat kaikkensa meidän ja Ihanan isänmaamme puolesta. Poliitikoille kuuluu tasa-arvon palikat, mikä ehdokkaiden nyt pitää huomioida, ja joka edistää sopua.

Moottoripyörätkin ovat jo tulleet katukuvaan, mutta jotkut autoilijat vain ajavat edelleen nastarenkailla kaupungissa. Ymmärrän, jos lähtee pohjoiseen, mutta ajaa nastoilla pelkästään keskustassa.

Onko ihmisiltä unohtunut, että Raatihuoneen puisto ei ole koirapuisto? Joulupuustakin voisi jo valot sammuttaa.

Lopettakaa jo joulukyntteliköistä rutina ja ostakaa aurinkolasit, kun noin pahasti häikäisee.

Kellot on jätettävä talviakaan. Kellojen siirto vaikuttaa ilmastoon. Sillä rikotaan luonnonrauhaa, kun ihmiset lähtevät tuntia aiemmin töihin.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: