Lehdissä rohkaistaan grillaamaan jopa hedelmiä ja vihanneksia – Onkohan tämä ylenpalttinen grilliruoka hyväksi ihmisen terveydelle? - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Lehdissä rohkaistaan grillaamaan jopa hedelmiä ja vihanneksia – Onkohan tämä ylenpalttinen grilliruoka hyväksi ihmisen terveydelle?

Mitä nyt puidaan, mistä valitetaan, ehkä jotakin jopa kehutaan? Tässä päivän tekstarit.

Tällä kertaa tekstareissa pohditaan muun muassa grilliruoan syvintä olemusta, Kirvatsin lettuja, kanta-astujia ja lupiinien kauneutta.

23.6.2020 20:23

Porin kauppatorilla nyt kaksi yrittäjää, jotka myyvät lettuja. Pistäkääs harkintaan Kirjurinluoto. Ihan mahtavaa, jos sieltä sais muurinpohjalettuja hillolla ja kermavaahdolla. Nami, nami nam.

Nyt on tullut aika laajentaa ensi kesäksi Kirvatsin tarjontaa. Jo riittää iänikuiset nostatetut raakapakastetut Dallasit. Nyt trendiä kehiin. Maailma on täynnä erikoiskakkuja ja maukkaita patonkeja.

Täyttä asiaa Käppärän hautausmaan roskiksista (SK 22.6.). Olen käynyt jo vuosia viikoittain omaisteni haudoilla. Aiemmin kaunis ja siisti hautausmaa on nykyään epäsiisti ja hoitamaton, pitkät ruohot rehottavat hautojen välistä, hautojen yli ajavien koneiden painaumat pilaavat nurmen ja ne roskikset...

Nyt, kun Pori etsii kuumeisesti säästökohteita, voitaisiinko ne opettajien, hoitajien ynnä muiden henkilökohtaiset työpuhelimet jättää hankkimatta? Yksikään opettaja ei vastaa puhelimeen kesken tunnin eikä hoitaja kesken toimenpiteiden. Puhelin ei myöskään kulje kotiin työpäivän päätteeksi vaan jää työpaikan kaappiin pölyyntymään. Yhteydenpitoon on muut kanavat, opettajilla esimerkiksi Wilma. Miljoonia kuluu parin vuoden välein uusittaviin laitteisiin ja ylläpitoon.

Kertokaa yksi syy, miksi porilaisten pitää verovaroin ylläpitää sellaisia, kuin Sinfoniettaa tai Annista? Molemmat ovat äärimmäisen pienen joukkion käyttämiä.

Sinä, joka tunsit piston sydämessäsi kun häiritsevää kanta-astuntaasi kritisoitiin. Kerrostalossa asuminen ei oikeuta ketään tahalliseen häirintään. Jokaisen on huolehdittava siitä, että ei häiritse muita. Jos tähän ei pysty, vaan elää kuin pellossa, niiden on syytä muuttaa omakotitaloon missä ei häiritse alakerrassa asuvia. Kevennä kantapäitäsi kiitos, eihän ole liikaa pyydetty.

Koira älähti kun kalikkaa kalahti. Ihan turha syyllistää alapuolella asuvia siitä, että yläkerrassa hakataan kantapäitä lattiaan kun marssitaan edes takasin. Normaaliin kävelyyn ei kuulu kantapäiden hakkaaminen lattiaan. Jos sellaiseen on tarvetta, voi mennä vaikka flamenco-kurssille ja antaa asumisrauha muille.

Taloyhtiöillä on kaikkia koskevat määräykset ja suositukset. Turhan metelin pitäminen ei varmasti ole mikään oikeus kerrostalossa. Kerrostalossa pitää ottaa muut huomioon tai muuttaa siihen omakotitaloon.

Lehdissä rohkaistaan grillaamaan jopa hedelmiä ja vihanneksia. Onkohan tämä ylenpalttinen grilliruoka hyväksi ihmisen terveydelle? Onko julkkiskokkien avulla ajauduttu liiallisuuteen?

Miksi lupiineja niin vihataan? Minusta ne ovat kauniita teiden varsilla. Eivät ne uhkaa muita kasveja.

Kiitokset Itä-Porin terveysasemalle käydessäni koronatesteissä. Lämmin ja iloinen vastaanotto ja aivan ihana hoitaja testejä ottamassa. Asioimisesta jäi todella positiivinen kokemus ja tuloskin oli positiivisesti negatiivinen.

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: