Miksei Pori tue lasten ruokailua kotona esimerkiksi viikoittain saatavalla ruokakassilla? – Kahden teinin ja yhden leikki-ikäisen perheessä ruokaa menee rekkalasteittain viikon aikana - Tekstarit - Satakunnan Kansa

Miksei Pori tue lasten ruokailua kotona esimerkiksi viikoittain saatavalla ruokakassilla? – Kahden teinin ja yhden leikki-ikäisen perheessä ruokaa menee rekkalasteittain viikon aikana

Naapuriavulla hoituvat ruokaostokset, kun pysyy väleissä naapurin kanssa, tekstaripalstalla ohjeistetaan.

9.4.2020 20:07

Milloinka Porin kaupungin omistamien vanhusten hoitolaitosten henkilökunnalle hankitaan suojavarusteet. Asukkaat siellä eivät tartuntaa levitä. Tuntuu, että ikäihmisten suojelu ei kaupungin perusturvan mielestä ole tarpeellista. Siellä kun tartunnan saa ikäihminen, sen tietää mikä on lopputulos. Jokainen ihmiselämä on arvokas. Näin ajattelen omaisena.

Yhtä asiaa koronapandemiassa olen ihmetellyt: jos vanhus sairastuu koronaan vanhainkodissa, niin hänet hoidetaan siellä ns. eristyksessä. Vaikka noudatetaan korkeaa hygieniaa, niin eikö pitäisi hoidon olla sairaalassa, eristykseen tarkoitetussa huoneessa? Huoneessa, jossa on myös huomioitu ilmastointi siten, ettei tartunta pääse kulkeutumaan ilmastoinnin välityksellä?

Onko Porissa yhtään yritystä, joka voisi alkaa valmistamaan suojaimia? Maskeja, hanskoja, suojatakkeja, visiirejä?

Paljon on arvosteltu Sanna Marinia siitä, ettei hänellä ole kokemusta hoitaa meneillään olevaa Suomen sodanjälkeisen ajan pahinta kriisiä. Sanna Marinille tulee nyt joka päivä yksi päivä enemmän kokemusta hoitaa tätä kriisiä eli hän on jo nyt kirkkaasti kokenein suomalainen vakavien kriisien hoitaja eikä kellään muulla ole lainkaan vastaavaa kokemusta. Hän on muiden maiden hallituksiin nähden hoitanut homman todella hyvin.

Iloa karanteenielämään: kulutetaan parittomat sukat pois.

Kirjurin turhilla suuntakylteillä oli tyly kohtalo. Molemmat makasivat katkottuna maassa.

Miksei Pori tue lasten ruokailua kotona? Esimerkiksi viikoittain saatavalla ruokakassilla tai arvosetelillä ruokakauppaan, kuten muissa kunnissa. Kahden teinin ja yhden leikki-ikäisen perheessä ruokaa menee rekkalasteittain viikon aikana. Ei paljon auta, jos maaliskuussa sanottiin, että koululla voi syödä ja aikaa ilmoittautua oli muutama päivä. Entäs kun sinne koulullekaan ei pääse kuin bussilla, joka ei edes kulje.

Olen todella ihmeissäni, kun menin äitini luo vanhustentalolle. Huomasin, että saman talon asukkaalle oli tuotu kaksi kassia ruokaa ja ne olivat oven takana ulkona. Soitin ovikelloa ja kerroin, että tässä ulkona ruokaa, onko tietoinen. Ei ollut. Oli odottanut kaupan toimittamia kasseja. Eivätkö ruuan toimittajat soita ovikelloa ja odota, että asiakas tulee avaamaan oven? Ei siinä tarvitse olla lähikontaktissa, kunhan näkee, että ottaa tilaamansa tavarat sisälle.

Miksi S-ryhmä lomauttaa samaan aikaan, kun Prismojen ruuan verkkokauppapalvelu toimii tehottomasti. Olisiko S-ryhmän syytä omalla tavallaan kantaa kortensa kekoon koronatalkoissa ja pyrkiä myymään ruokaa verkkokaupan kautta, saatikka pakottaa asiakkaat sisälle kauppaan ruokaostoksille ja levittämään tautia?

Hyvät vanhemmat, älkää ottako lapsia mukaan kauppareissuille, ja käykää muutoinkin mahdollisimman nopeasti kaupassa, mieluiten yksin ilman puolisoa. Mahdollinen altistuminen perhekohtaisesti pienenee huomattavasti. Tämä on vetoomus kaikille itsestään ja perheestään välittäville fiksuille kanssaihmisille.

Hienoa, että kaupoissa on oikein paikat merkitty, jossa kuuluu jonottaa, ettei olla ihan peräkanaa muiden asiakkaiden kanssa. Tosin vaikka edellä olevaan on parin metrin väli, niin vierustoveri on metrin päässä. Eikö kannattaisi silloin pitää vain joka toinen kassa auki?

Lähetä numeroon 13524 tekstiviesti: TEKSTARI (väli) viestisi. Viestin hinta on 90 senttiä. Julkaistusta tekstareista yksi palkitaan kuukausittain 50 eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut